Hírmorzsák 2020-11-01 (10:15)

A Cavsnek elég volt a tankolásból, minél előbb minél jobb csapatot akarnak. Stan Van Gundy szerint két különleges játékosa van, köréjük tudnak építkezni. Sam Hinkie kategorikusan kizárta, hogy valaha visszatér az NBA-be. Jeff Teague jó csapathoz akar igazolni, a siker számára a legfontosabb. Tyler Bey draft felmérő-rekordot ért el. Két segédedző is elkelt (Sixers, Pelicans). A Raptors Newarkban játszhat a következő idényben - Tampa Bay és Nashville is felmerült, mint lehetséges ideiglenes otthon.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliersnek elég volt a liga aljából - minél rövidebb idő alatt szeretnének versenyképes csapatot, úgyhogy ennek megfelelően mozoghatnak majd az idei piacon is. Mint ismert, a Cavsnél van az idei 1/5-ös draftpick, Andre Drummonddal pedig megpróbál hosszabbítani a gárda, bár egyelőre ez utóbbi fronton nagyon megálltak a tárgyalások.

A New Orleans Pelicans új vezetőedzője, Stan Van Gundy elmondta, hogy a liga legegyedibb játékosai közül kettő is a csapatában van. Ott van Brandon Ingram, aki most nyerte meg a Legtöbbet Fejlődött Játékosa trófeát - nagyon magas, mégis úgy játszik, mint egy irányító, aki a pálya bármely pontjára el tud jutni, ahova akar, és kosarat tud onnan szerezni. SVG saját elmondása szerint Zion Williamsonra még hasonmást sem tud mondani, de úgy jött vissza hosszú sérüléséből, hogy azonnal hatékony és produktív tudott lenni. Van Gundy úgy érzi, Williamshoz hasonló kosaras nincs is, úgyhogy van alap, ami köré lehet építkezni, nem is akármilyen.

Arról tegnap olvashattatok már, hogy Sam Hinkie nagyon örült, mikor meghallotta, hogy Daryl Morey-t kinevezték volt csapata, a Philadelphia Sixers elnökének - jóban vannak, dolgoztak is együtt. Hinkie ugyanebben az interjúban azt is elmondta, hogy pontosan nulla százalék esélye van annak, hogy visszatér valaha is az NBA-be, lezárta élete ezen részét. Nagyon szereti azt, amit most csinál, mert olyan emberekkel dolgozhat együtt, akik hasonló időkeretekben, nagyobb távlatokban gondolkodnak, ahogy ő is. Hinkie egyébként egy kockázitőke kezelésével foglalkozó társaságot vezet jelenleg.

A szabadügynök Jeff Teague Michael Scottóval (Hoopshype) beszélgetett arról, hogy olyan együtteshez akar igazolni az off-szezon során, amely sikeres - ő győzni akar. Teague kiemelte, hogy karrierje első 9 évében mindig ott volt a PO-ban, így ő csak ezt ismeri - nagy dolgokért akar küzdeni, és szeretne bajnoki címet nyerni. Teljesen mindegy neki, hogy kezdő vagy csere lesz, de szeretne fontos szerepet betölteni a csapatában és a sikerekben. Úgy gondolja, hogy ha megkapja az esélyt, egészen biztosan jól fog játszani.

Arról többször is írtunk már a hírekben, hogy a Toronto Raptorsnak amerikai székhelyet kell találnia a következő idényre a beutazási korlátozások miatt. Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy a klubnál felmerült az a lehetőség, hogy Newarkban, a Prudential Centerben játszanak - gyakorlatilag New York városban. A liga támogatja is ezt az ötletet, mivel így borzasztóan közel lenne az összes csapat az Atlantic divízióban, kevesebbet kellene utazni, ez pedig úgyis célja az NBA-nek. Bondy forrásai szerint Tampa Bay és Nashville is szóba kerültek, mint lehetséges ideiglenes otthonok a Raptors számára.

A drafthoz két hír is tartozik. Egyrészt a Colorado játékosa, Tyler Bey NBA felmérő rekordot állított fel a csatárok között 110.5 centis maximum súlypontemelkedésével - őt jelenleg a 28. helyen hozza az ESPN Top100-as listája, és az előző idényben 13.8 pontot, valamint 9.0 pattanót átlagolt. Másrészt Marc Berman (New York Post) értesülései szerint több ügynök sem örült annak, hogy Rich Paul ügyfeleinek volt egy ESPN2 által közvetített edzése Pro Day néven - Anthony Edwards és Tyrese Maxey is megmutathatták, mit tudnak.

A végére pedig két segédedzői hír maradt. Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy Brian Adams csatlakozik a  Sixershez - ő az elmúlt két évben a Los Angeles Clippers G-Ligás együttesénél dolgozott, de van közös múltja Doc Riversszel még a Boston Celticsből is. Szintén Wojnarowskitól származik az info, hogy Bob Beyer a Pelicanshez szerződik - az előző idényben a Sacramento Kingsnél volt, de Stan Van Gundy szakmai stábjának tagja volt Orlandóban és Detroitban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus