Hírmorzsák 2020-11-03 (10:15)

Adam Silver attól tart, hogy kifutnak az időből. A következő szezonban a 7. és a 8. helyért is play-in lehet. Daryl Morey bajnokcsapatot építene Joel Embiid és Ben Simmons köré. Két új segédedző a Bullsnál. A Nets lemondhat Garrett Temple opciójáról. Chris Paul főszereplésével dokumentumfilm készül a sportvilág márciusi leállásáról. Bemutatta új mezét a Warriors.

Adam Silver, az NBA komisszárja egy konferenciahívás keretében hangsúlyozta a csapatok vezetőinek, hogy mennyire fontos lenne karácsony előtt elkezdeni a következő idényt. Adrian Wojnarowski és Zach Lowe (mindketten ESPN) információi szerint Silver attól tart, hogy kifutnak az időből. A liga jelenleg még pozitív azt illetően, hogy meg tudnak egyezni a Játékosok Szakszervezetével (NBPA), de optimizmusuk mérséklődött az elmúlt pár napban. Egyelőre távol vannak az álláspontok azt illetően, hogy a liga miként és milyen mértékben csökkenthetné a játékosok fizetését, illetve mennyi pénzt tarthatna vissza az idény végéig. Felmerült annak a lehetősége is, hogy nemcsak a következő szezonban lesznek fizetéscsökkentések, hanem 3 éven keresztül, mivel így kisebb lenne a játékosoknál az azonnali bevételkiesés.

A megbeszélések során az NBA felvázolta azt is, hogy a következő szezonban mindkét konferencia 7. és 8. helyéről play-in döntene. A tervek szerint a 7. és a 8. azért játszana, hogy melyik csapat kezdhetné meg a 7. helyről a rájátszást, míg a 9. és a 10. azért lépne pályára egymás ellen, hogy eldöntsék, melyikük játszhat a 7. és a 8. párharcának a vesztesével az utolsó rájátszást érő helyért. A buborékban az volt a play-in feltétele, hogy a 9. helyezettnek 4 meccsen belül kellett végeznie a 8. helyezetthez képest, most viszont egyelőre nincs szó ilyen megkötésről. A liga egyértelmű célja, hogy bevételt generáljon ezekkel a meccsekkel, hogy valamennyit pótolni tudjanak a kieső pénzekből.

Tegnap megírtuk, hogy megtörtént Daryl Morey bemutatása a Philadelphia 76ersnél. Székfoglalójában szót ejtett arról, hogy mennyire kedveli a csapat jelenlegi keretét, és úgy gondolja, hogy bajnoki címre törő csapatot lehet építeni Joel Embiid és Ben Simmons köré. Mindent meg fog tenni azért, hogy ezt elérjék. Elmesélte, hogy megkereste Doc Riverst még a Houston vezetőjeként, viszont nem tudta azt kínálni, amit a Philadelphia: egy 24 és egy 26 éves sztárjátékost. Morey a saját kinevezése előtt valóban azt tervezte, hogy kihagy egy évet, de Elton Brand GM, Rivers edző és Josh Harris tulajdonos is hajthatatlan volt, rögtön elkezdték győzködni, ahogy távozott Houstonból.

Morey és Rivers is biztos abban, hogy Embiid és Simmons kettőse működni fog, ki tudják belőlük hozni a maximumot egymás mellett is. A csapat játékrendszeréért Rivers felel majd. Morey emiatt nagyon izgatott, mert egy korábban bajnoki címet nyerő edzővel dolgozhat együtt. Amikor Embiid egészséges és pályán van, már most is fantasztikusak védekezésben, ráadásul a center támadásban is kiváló. Olyan játékosnak tartják őt, aki köré bajnokcsapatot lehet építeni. A hozzá hasonló kosarasok köré az NBA történetében rendszeresen bajnokságot nyerő csapatokat lehetett felhúzni. A feladatuk, hogy megváltoztassák a narratívát: Embiid és Simmons nem olyan játékosok, akik nem tudnak nyerni, hanem olyanok, akik még nem nyertek.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Maurice Cheeks segédedzőként csatlakozik Billy Donovan stábjához a Chicago Bullsnál. A két szakember az Oklahoma City Thunder csapatánál is együtt dolgozott már. Adrian Wojnarowski pedig arról számolt be, hogy Josh Longstaff is csatlakozik hozzájuk. Ő az előző két szezonban a Milwaukee Bucksnál dolgozott, de megfordult korábban az Oklahoma City Thunder és a New York Knicks stábjában is.

Több csapat is azzal számol a szabadügynökpiac nyitása előtt, hogy a Brooklyn Nets nem fogja lehívni Garrett Temple következő szezonra érvényes opcióját. A Nets 5 millió dollárért tarthatná meg őt a következő szezonra. Ian Begley (SNY) értesülései szerint több csapat is érdeklődhet a 34 éves játékos szolgálatai iránt, amennyiben valóban szabadügynök lesz.

Az HBO Sports Chris Paul közreműködésével dokumentumfilmet készít arról az időszakról, amikor leállították a sportligákat. Amellett, hogy Paul megosztja a saját tapasztalatait, sokan mások is meg fognak szólalni a sportvilágból, hogy ők miként élték meg ezt az időszakot.

A végére a Golden State Warriors maradt, akik bemutatták a csapat új City Edition mezét. Az Oakland Forever fantázianévre keresztelt mezzel a 2006/07-es „We Believe” Warriors előtt tisztelegnek, az elnevezéssel pedig arra utalnak, hogy a San Franciscoba visszaköltöző csapat identitásának mindig része lesz Oakland városa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus