Hírmorzsák 2020-11-22 (9:00)

Jeff Teague és Tristan Thompson Bostonban, Rajon Rondo két évre Atlantában, Brad Wanamaker a Golden State-nél - Serge Ibakát elvitte a Clippers és Marc Gasolt is szeretné, de utóbbiért a Warriors is menne és a Toronto is nagyon szeretné megtartani. Bogdan Bogdanovicsért a Pacers is cserélne. Kentavious Caldwell-Pope maradt a Lakersben három évre. Nerlens Noel New Yorkban. Carmelo Anthony marad Portlandben, Pat Connaughton Milwaukee-ban, Paul Millsap pedig Denverben.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Serge Ibaka kétéves megállapodást kötött a Los Angeles Clippersszel, így pedig a Toronto Raptors nehezebb helyzetbe került és megpróbálja valahogy meggyőzni Marc Gasolt arról, hogy maradjon Kanadában. A spanyol centerről korábban jöttek olyan hírek, hogy akár visszatérhet Európába is, de most azért van piaca az NBA-ben, nemrég a Los Angeles Lakerst emlegették vele kapcsolatban, de állítólag a Golden State Warriors is "gyomrozza" Gasolt, hogy igazoljon hozzájuk, sőt, az Ibakát elhappoló Clippers is szívesen látná a soraiban a spanyolt. Most azonban már a Toronto is tud neki ajánlani egy szerződést, méghozzá a többiekénél jobbat, meglátjuk, hogy hogyan dönt a magasember.

A Warriors egyébként egy irányítót már igazolt, Brad Wanamaker lesz majd Steph Curry cseréje - a Bostontól távozó kisember egy évre, 2,25 millió dollárért írt alá a GSW-hez. Az ő helyére viszont rutinos megoldást talált a Celtics, a gárda ugyanis Jeff Teague-t szerződtette le egy évre - ő azért még mindig értékes játékos, bár nyilván ebben a csapatban egyszerűen Kemba Walker cseréjeként számítanak majd rá.

A Boston centerposzton is tudott erősíteni a nap folyamán, megegyezett ugyanis a Clevelandtől távozó Tristan Thompsonnal, aki két évre 19 millió dollárért ír alá. A hírek szerint Paul Millsap volt a célpontjuk, de vele közben egy évre, 10+ millió dollárért megegyezett a Denver, úgyhogy a Celtics ráment Thompsonra és kifizette, amit kellett - Enes Kanter és Vincent Poirier távozása után mindenképpen kellett egy használható magasember a rotációba. Egyébként még a Gordon Hayward-biznisszel is jól járhatnak, Nic Batum elküldése mellett ugyanis állítólag továbbra is benne van a pakliban az, hogy sign-and-trade-et csinál inkább a Charlotte, hogy jobb legyen a pénzügyi helyzete Hayward nagy szerződése ellenére, így a Boston lehet, hogy mégis kap játékost a kiscsatárért. Batum iránt egyébként álíltólag már van is kereslet, biztosan talál magának új csapatot.

Még egy kis Celtics: a csapat garantálta Daniel Theis és Semi Ojeleye szerződését a következő szezonra: előbbi 5, utóbbi 1,75 millió dollárt fog keresni.

Erősítene az Indiana Pacers is, amely lemaradt Haywardról, viszont most Bogdan Bogdanovicsot vette célba: állítólag egy sign-and-trade-del megpróbálja megszerezni a szerb dobógépet a Kingstől. Egyes források szerint az Indiana ugyanígy megpróbált kialkudni egy sign-and-trade-et Fred VanVleetért is, de az irányító végül maradt Torontóban - hogy Bogdanovics hogyan dönt, azt a Bucks-ügy után nehéz megjósolni, mindenesette a hírek szerint továbbra is az Atlanta Hawksnak lehet rá a legjobb esélye.

Térjünk át a Los Angeles Lakersre, amely megegyezett Kentavious Caldwell-Pope-pal és három évre 40 millió dollárért megtartja a kezdőben használt tripladobót - ezt jelentette Shams Charania. KCP korábban visszautasította a játékosopcióját a jobb szerződés reményében, ez pedig be is jött neki, több pénzt kap, ráadásul több évre szól a szerződése - a Lakersnek viszont kellett az ő tudása, mert bár az alapszakaszban nem játszott különösebben jól, de a playoffban többet tett hozzá, remekül dobott kintről és a csapat harmadik legjobb pontszerzője volt a nagydöntőben.

A deal viszont azt jelenti, hogy az eddigi lépésekkel (Montrezl Harrell és Wesley Matthews behúzása) együtt a Lakers hard-capelte magát és túl sok mozgástere már nincs - Markieff Morrisnak így már csak minimumszerződést ajánlhatnak.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Rajon Rondo a közösségi oldalán elbúcsúzott a csapattól, megköszönt mindent, de ezzel egyértelművé vált, hogy távozik - persze ez Dennis Schröder leigazolásakor is valószínűnek tűnt. Shams Charania szerint Rondo két évre 15 millió dollárért az Atlanta Hawkshoz igazol és fontos szerepe lesz abban, hogy Trae Young fejlődjön - illetve a hátvédsor védekezésének javítását is elsősorban tőle, illetve a már korábban megszerzett Kris Dunntól várják.

Kettőt lépett a New York Knicks, amely egyrészt egy évre, 5 millió dollárért visszaigazolta Elfrid Paytont, másrészt ugyanilyen kondíciókkal leigazolta az OKC-től távozó Nerlens Noelt is centerposztra. A gárda ugyanakkor lemaradt Carmelo Anthonyról, aki a várakozásoknak megfelelően megegyezett a Portland Trail Blazersszel és egy évre, újabb minimumszerződését marad az együttesben - a hírek szerint lojális akart lenni azzal a klubbal, amely esélyt adott neki az NBA-be való visszatérésre.

A Milwaukee Bucks Pat Connaughtonnal hosszabbított, méghozzá három évre, összesen 16 millió dollárért.

A Dallas Mavericks közben az Orlando Magictől távozó Wesley Iwundunak adott szerződést, egyes források szerint a veterán minimumot, mások szerint egy kétéves kontraktust.

Alex Kennedy szerint Jeremy Lin szeretne visszatérni az NBA-be és több bajnokesélyes csapat is érdeklődik iránta - a Brooklyn Netsről volt szó vele kapcsolatban korábban. Ami a Brooklyn illeti, Charania szerint megegyezett Jeff Greennel, aki a veterán minimumot kapja majd.

Voltak még kisebb igazolások, a Suns hároméves, 11,5 milliós szerződést kötött Jevon Carterrel, Garrison Mathews aláírta a QO-t és marad Washingtonban, a Hornets a draftolatlan újoncnak, Javin DeLauriernek adott edzőtábor-szerződést, a Bucks pedig Mamadi Diakitét húzta be egy two-way kontraktussal

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus