Hírmorzsák 2020-11-30 (09:00)

Nicolas Batumot kivásárolta a Charlotte, a Clippershez szerződik. Gordon Hayward sign-and-trade-del került a Hornetshez - a liga történetének legnagyobb TPE-je Bostonban. Ha Giannis Antetokounmpo idő előtt aláír Milwaukee-ban, Bradley Beal lesz a Heat kiszemeltje? Glenn Robinson III a Kingsnél folytatja. Új játékosok Indianában és Washingtonban. Sok játékos nem néz kosármeccseket, de Kira Lewis Jr. nem tartozik közéjük.

Volt több hivatalos lépés is az elmúlt egy napban. Egyrészt Gordon Hayward hivatalosan is a Charlotte Hornetshez került, méghozzá egy sign-and-trade csere keretein belül: a Celtics két második körös picket ad Hayward mellé, cserébe egy védett második köröst kap. A pláne az a Boston számára, hogy így keletkezik egy 28.5 millió dolláros TPE-je is (Bobby Marks (ESPN) írta meg az összeget, Hayward első Charlotte-i évének bére), amit pontosan egy naptári évig felhasználhat cserére vagy igazolásra. Kérdés, kit fog/tud átvenni Ainge ebbe a kivételbe, de ezt maximum 365 napon belül meglátjuk - ez egyébként a liga történetének legnagyobb TPE-je.

Ezzel együtt az is eldőlt, hogy Nicolas Batumot nem tudta elcserélni a Hornets, így a Charlotte kivásárolta a veterán francia kiscsatárt. Batum 27.1 millió dollárt keresett volna, ezt a pénzt száműzték részben a cap alól a stretch provision segítségével - így most a következő három évben "csak" 9-9 millió dollárral terheli majd a Hornets fizetési sapkáját. Arról volt már szó a napokban, hogy rengeteg együttes érdeklődik a francia iránt, de Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy meg is van Batum új csapata: a Los Angeles Clippershez szerződik, amint lekerül waiverről.

Batum mellett távozott a Hornetstől a two-way papírral rendelkező Ray Spalding is, akit egyszerűen szabadlistára rakott a Charlotte. Michael Scotto (HoopsHype) jelentette, hogy Glenn Robinson III új kenyéradója a Sacramento Kings - 1 évre 2 millió dollárért írt alá. Jason Anderson (Sacramento Bee) forrásai szerint Robinson 1 évre a minimumért szerződik a kaliforniai együtteshez, és szerződése részben garantált. Az Indiana Pacersnél hét új játékos leigazolását jelentették be. Közülük az új nevek: az idei draft második körében kiválasztott Cassius Stanley two-way szerződést kapott, míg a Naz Mitrou-Long, Amida Brimah, Rashaun Hammonds trió nem garantált kontraktussal lett gazdagabb.

A Washington Wizardsnál négy új név van: Cassius Winstonról beszámoltunk már, Yoeli Childs, Caleb Homesley és Marlon Taylor pedig az edzőtáborra kaptak meghívót. Az egyelőre még nem hivatalos, csak Chris Fedor (Cleveland.com) információja, hogy a Cleveland Cavaliers keretének utolsó edzőtáborhelyét valószínűleg Levi Randolph kapja majd - ő az előző idényben 16.9 pontot átlagolt a Cavs G-Ligás fiókegyüttesénél, a Canton Charge-nál.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint amennyiben Giannis Antetokounmpo idő előtt aláírja szupermax hosszabbítását a következő hetekben a Milwaukee Bucksnál, akkor valószínűleg Bradley Beal lesz a Miami Heat első számú célpontja - más kérdés, hogy Bealnek két évig szerződése van még a Washington Wizardshoz, érte cserélni kell.

Christian Clark (NOLA.com) az idén a New Orleans Pelicans által kiválasztott Kira Lewis Jr. egykori AAU edzőjével, Cory Underwooddal beszélgetett a 19 esztendős irányítóról. Underwood azt nyilatkozta, hogy Lewis imádja tanulmányozni a játékot, ezért fogja megtalálni a módját annak, hogy sikeres legyen az NBA-ben is. A tréner szerint ez mindig is jellemző volt a szélvészgyors játékmesterre. Sokan vannak az NBA-ben is, akik egyszerűen nem néznek kosárlabdát - bár Anthony Edwards draft előtti interjúja nagy vihart kavart, nem egyedül rá jellemző ez, sok srácra igaz ugyanez. Lewis azonban rengeteg meccset néz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus