Hírmorzsák 2020-12-02 (08:45)

A Warriors bejelentkezett a Rocketsnél Hardenért, de ajánlatot már nem tett. A Cavs Westbrookról tárgyalt a Houstonnal, a Rockets nem kapkod. A Golden State-nél két játékos is koronavírusos. Megvan a karácsonyi menetrend. Kemba Walker sérülten kezdi az idényt. Giannis Antetokounmpót nem érdekli, hogy első, második vagy harmadik számú opció a csapatban. Gordon Haywardban nincsenek rossz érzések a Celtics felé - Mitch Kupchak szerint Hayward All-Star lehet. Mo Bamba és Aminu még nem végezhetnek teljes értékű edzésmunkát. Oladipo megint tagadta, hogy azt szeretné, ha cserélnék a Pacerstől. Trevor Ariza rekordot döntött. D'Antoni a támadásért, Jacque Vaughn a védekezésért felel majd a Netsnél. Reggie Jackson marad a Clippersnél, Joakim Noah valószínűleg visszavonul. Új játékos a Pelicansnél, a Pistonsnál, a Jazznél, a Rocketsnél és a Netsnél.

Shams Charania (The Athletic) a Complex Load Management nevű podcastben azt mondta, hogy információi szerint a Golden State Warriors is érdeklődött a Houston Rocketsnél James Harden iránt - ezt még Klay Thompson sérülése előtt hallotta. Charania azt is hozzátette gyorsan, hogy ajánlattételig sem jutott el a dolog, nemhogy addig, hogy komoly szintre jussanak a tárgyalások.

Szintén a Warriorshoz tartozik, hogy Bob Myers GM bejelentette, két játékosuk COVID-os. Azt nem mondta meg, hogy kik azok, azt viszont igen, hogy emiatt egy nappal később kezdődnek majd az edzések a San Francisco-i alakulatnál.

Hasonló témakör: az Orlando Magic vezetőedzője, Steve Clifford elmondta, hogy Mo Bamba és Al-Farouq Aminu még igen messze vannak attól, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzenek. Aminunak meniscus-szakadása volt, abból próbál meg minél inkább felépülni, Bamba pedig a koronavírus hosszútávú hatásai miatt kénytelen egyelőre kihagyni a tréningek azon részét, amikor kontakttal együtt történik a gyakorlat. Mint ismert, a center augusztusban a buborékot is elhagyta további kivizsgálások miatt, mert miután megbetegedett és felgyógyult, nem igazán tudta visszanyerni a kondiját. Josh Robbins (The Athletic) úgy tudja, hogy Bamba azért az elmúlt hetekben tett jópár lépést a jó irányba.

Térjünk még vissza Shams Charaniához, aki az előbb említett podcastben elmondta, a Houston a Cleveland Cavaliersszel is tárgyalt Russell Westbrookkal - és a Washington Wizards-dzal is, ahogy arról már korábban szó volt. Az újságíró forrásai szerint Westbrookot sem akarja csak úgy elpasszolni Rafael Stone - érte is kellenek hasznos cserealapok, legyen ez draftpick vagy fiatal játékos. A Rockets úgy gondolja, hogy amíg valaki nem fizeti ki nekik Westbrook és Harden árát, addig kivárnak, és teljesen nyugodtan belemennek az idénybe a jelenlegi kerettel, ha az ajánlatokat nem megfelelőnek ítélik meg.

Arról reggel olvashattatok, hogy megvan az NBA karácsonyi programja - részletek ezen a linken.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Kemba Walker kapott egy injekciót a bal térdébe, és majd csak valamikor januárban kezdi meg az idényt.

Ha már szóba került a Celtics, akkor folytassuk a Bostonból Charlotte-ba igazoló Gordon Haywarddal, aki elmondta, hogy semmilyen rossz érzés nincs benne volt klubjával kapcsolatban - nagyszerű időszakot töltött Bostonban, és sajnálatos, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna. Beszélt a sérüléséről, de arról is, hogy kitűnően érezte magát a franchise-nál, és sokakkal baráti viszonyba került. A Hornets GM-je, Mitch Kupchak arról beszélt, hogy szerinte Hayward újra All-Star lehet Charlotte-ban - Jimmy Butlert hozta fel példának, aki 31 évesen került Miamibe, és elég jó szezont hozott, miközben Hayward még csak 30. Kupchak úgy érzi, hogy 28 és 32 éves kor között van egy NBA játékos pályafutásának csúcspontja, úgyhogy 2-3 igen jó év lehet még Haywardban. Azt nem tudja, lesz-e All-Star Hayward, mert nincs szükségük arra, hogy 25-27 pontot átlagoljon. Arra viszont igen, hogy stabilitást hozzon az öltözőbe, és hogy csinálja, amihez ért - ne csak pontokat szerezzen, hanem kreáljon is helyzetet másoknak. Hogy mennyi lehet Hayward átlaga, 17-19 pont és 6 pattanó vagy ekörül, azt nem tudja Kupchak sem. Azt viszont úgy gondolták, hogy egy lépés a jó irányba, ha egy ilyen játékost leszerződtetnek egy ilyen csapatba, amelyben ennyi fiatal van.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Steve Nash elmondta, hogy Mike D'Antoni fogja vezetni a támadójátékot, Jacque Vaughn pedig a védekezést, de minden segédje meglátásaira számít a pálya mindkét oldalán. Megkérdezték a kanadai legendától, hogy zavarták-e Kevin Durant és Kyrie Irving megjegyzései arról, hogy a vezetőedzői feladatokat közösen kell ellátniuk, amire azt mondta, hogy nem.

Az Indiana Pacersnél Victor Oladipo újra kijelentette, hogy nem kért cserét a csapattól, soha nem mondta, hogy nem akar a Pacersnél kosarazni. Azt is hozzátette, hogy gyerekkorában megtanulta, hogy a hülyeségekkel ne foglalkozzon, de nehéz csak a játékkal törődni, mikor ilyen negatív pletykákat terjesztenek az emberről. Nyolc éve van a ligában, és most először került a neve ilyen kontextusba, soha nem vádolták még ilyennel. Nagyon érdekes ez számára, de nem hagyhatja, hogy befolyásán kívül eső dolgok elvonják a figyelmét arról, ami igazán fontos, ez pedig a csapata, a csapattársai, a klub és az, hogy biztosítsa, hogy minél egészségesebb legyen az idény során.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo a görög Cosmote TV-ben adott interjút, amelyben arról is beszélt, hogy milyen érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy összeálljon más sztárokkal a bajnoki cím reményében. Giannis azt mondta, hogy semmi baja nincs azzal, ha LeBron James, Kevin Durant vagy Anthony Davis a Milwaukee-hoz szerződnek - őt nem érdekli, hogy az első, a második vagy a harmadik számú opció a csapatban, csak a győzelem érdekli.

Nem túl nagy meglepetés, de a Dallas Mavericks lehívta Luka Doncic újoncszerződésének negyedik, csapatopciós évét.

Trevor Ariza rekordot döntött: 10 alkalommal cserélték már el pályafutása során a jelenleg az Oklahoma City Thundernél tartózkodó kiscsatárt, ezzel a liga történetének legtöbbször elpasszolt játékosa lett. Ariza nem is 1-gyel döntötte meg az eddigi 8-as csúcsot, amit Chris Gatling és Dale Ellist tartottak - mint ismert, ebben az off-szezonban előbb Houstonba, majd Detroitba, végül pedig az OKC-hez került.

A végére pedig ezúttal az új igazolások maradtak. A Los Angeles Clippers újraigazolta Reggie Jacksont 1 évre a veterán minimumért, Joakim Noah-t viszont szabadlistára tette - utóbbi valószínűleg visszavonul, legalábbis ügynöke szerint. A Detroit Pistons 3 évre szerződtette Deividas Sirvydist, aki a tavalyi draft 37. választottja volt - tavaly a Lietuvos Rytasnál kosarazott, ebben az idényben pedig a Hapoel Jeruzsálemnél. A Utah Jazz Trevon Bluiett-tel írt alá - tavaly a Jazz G-Ligás csapatában 14.9 pontot átlagolt 42%-os triplamutatóval. A Houston Rocketsnél kötött ki Jerian Grant - a buborékban a Washingtonnál játszott. A New Orleans Pelicans Ike Anigbogut szerződtette - 2017-ben volt az Indiana Pacers második körös pickje. A Brooklyn hosszabbított Chris Chiozzával, aki az előző szezont a Netsnél és a Wizardsnál töltötte. A Thunder pedig kirakta keretéből Josh Gray-t - New Orleansból érkezett a csapathoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus