Hírmorzsák 2020-12-16 (10:15)

Giannis Antetokounmpo hosszabbított, marad a Milwaukee Bucksnál. Jrue Holiday évi 30 millió fölött szeretne keresni. LeBron James és Anthony Davis is megkezdi az idényt. James Harden játszott, de nem beszélt a média képviselőivel. Valószínűleg elszakadt Chris Clemons jobb Achillese. Alonzo Mourning fia Houstonban. Luka Doncic a favorit az MVP-címre. Bill Duffy kárpótolta Anthony Cartert.

Az elmúlt nap híre, hogy Giannis Antetokounmpo aláírja a szupermaxot a Milwaukee Bucks csapatával. Az 5 éves, 228,2 millió dollárt garantáló szerződés utolsó éve játékosopciós, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint egy 15%-os trade kickert is tartalmaz. Formálisan először december 5-én tárgyaltak a felek egy idő előtti hosszabbításról, de akkor még nem egyeztek meg. A Bucks ezt követően is végig reménykedett, mert Antetokounmpo nyíltan és őszintén kommunikált velük, és azt is megmutatta a csapatnak, hogy milyen üzenetekkel bombázzák őt különböző játékosok, hogy csatlakozzon hozzájuk. Marc Lasry és Wes Edens csapattulajdonosok december 12-én ismét leült tárgyalni a játékos ügynökével, és ez a megbeszélés vezetett odáig, hogy végül hosszabbítson.

Szintén a kétszeres MVP-hez tartozik, hogy az elmúlt hónapokban kiváló kapcsolatot épített ki Victor Oladipóval, és közösen is készültek az új szezonra. Emiatt is próbálta a Bucks megszerezni őt az Indiana Pacerstől, de a tárgyalások nem haladtak semerre, így nem lett semmi a cseréből. Oladipo volt egyike annak a 3 játékosnak, akit Antetokounmpo szeretett volna a csapatban tudni, és akikre megpróbált ő is személyesen hatni. A másik két jelöltje Bogdan Bogdanovic és Bradley Beal volt.

A Bucks végül lemaradt róluk, viszont megszerezték Jrue Holidayt a New Orleans Pelicanstól. Neki 26,3 millió dolláros opciója van a 2021/22-es idényre, de új csapatánál azzal számolnak, hogy ki fog lépni a szerződéséből, mert úgy gondolja, hogy évi 30 millió magasságában is kaphat 2021 nyarán. A Bucks legkorábban február 26-án hosszabbíthat vele idő előtt, és legfeljebb 3 éves szerződést írhatnak vele alá idő előtt.

Még mindig Milwaukee: úgy döntöttek, hogy a pandémia miatt nem engedik be a média képviselőit a csarnokukba a mérkőzések idejére. A ligában mindössze két csapat döntött így, a New York Knicks a másik. Ők annyi engedményt tesznek azért, hogy az MSG munkatársai az épületen belülről dolgozhatnak, csak nem a pálya mellől. 5 csapat viszont nézőket is be fog engedni a szezon kezdetén.

Frank Vogel bejelentette, hogy ma este LeBron James és Anthony Davis is megkezdi a szezont, pályára fognak lépni a Phoenix Suns ellen. Várhatóan csak az első félidőben kerülnek pályára, és akkor sem túl hosszú időre, pusztán átmozgatás céljából. Vogel annyit szeretne, hogy megtalálják a játékritmusukat, illetve meccskörülmények között is megismerkedjenek néhány új csapattársukkal. Napról napra vizsgálják, hogy mennyi terhet tehetnek rájuk minden idők legrövidebb pihenőidőszaka után, és ez így lesz a következő két meccsnél is.

James is megszólalt, és elmondta, hogy minden évben próbálja megtalálni, hogy mivel lehet csapata számára a leghasznosabb. Ha ő az elsődleges labdás ember, és emellett az ő feladata az is, hogy a többieknek a lehető legjobb helyzeteket teremtse, és mindenkit bevonjon a játékba, akkor azt is meg tudja csinálni minden egyes alkalommal, de ha nincs erre szüksége a csapatnak tőle, akkor számára az is rendben van.

James Harden pályára lépett ma hajnalban a Houston Rockets színeiben, de a San Antonio Spurs elleni győztes meccs után nem állt a média rendelkezésére. Stephen Silas dicsérte a hajnali játékát, és örült neki, hogy játszott. John Wall annyit tett ehhez hozzá, hogy végül a játékos és a csapat is saját érdekeit fogja nézni, hogy mi számára a legjobb. Szerinte az a legfontosabb, hogy amikor pályára lépnek, akkor csak a kosárlabdára koncentráljanak. Nem is kérdezősködik Hardennél, hogy hányadán állnak, mert ez magánügy. Wall csak azzal foglalkozik, hogy miként tudnak a lehetséges legjobbak lenni.

Sajnos egy komoly sérülés is történt a Houstonnál, ugyanis súlyosan megsérült Chris Clemons jobb Achillese. Az MRI-vizsgálatra ma kerül sor, de az előzetes diagnózis szakadásról szól.

Ugyancsak a Rocketshez tartozik, hogy szerződést adtak Trey Mourningnak, Alonzo Mourning fiának. A fiatal játékos 2019-ben jelentkezett a draftra a Georgetown egyetemről, de nem kelt el, így végül a fejlesztőligában töltötte az előző szezont. Ott 12,6 perc alatt 5,6 pontot és 2,9 lepattanót átlagolt.

A William Hill fogadóirodánál Luka Doncic a favorit az MVP-cím megnyerésére, 5-szörös pénzt fizet az ő győzelme. Néhány héttel ezelőtt Antetokounmpo és Doncic első helye is 6,5-szeres pénzt fizetett, de a Dallas Mavericks fiatal játékosára kétszer annyi fogadás, illetve kétszer annyi feltett pénz is folyt be eddig, mint a második legtöbb téttel megtett jelöltre, ezért lejjebb ment a szorzója. A második legalacsonyabb odds Antetokounmpo neve mellett található (5,5), őt pedig Stephen Curry (8,5), Anthony Davis (9), LeBron James (9,5), Kawhi Leonard (15), Kevin Durant (16), James Harden (16) és Damian Lillard (21) követi. Zion Williamson esetében csökkenteni kellett a szorzót a sok fogadás miatt, 81-ről 51-re ment le, és hasonló a helyzet Trae Young esetében is, az ő oddsa 201-ről ment le 51-re.

Nigel Williams-Goss szabadlistára került a Utah Jazznél. Az előző idényben 10 meccs alatt 1,4 pontot átlagolt náluk.

A végére pedig Bill Duffy játékosügynök maradt, aki rendezte adósságait Anthony Carter felé. Mint ismert, Duffy 2003-ban elfelejtette időben értesíteni a Miami Heatet, hogy élnek Carter 4,1 milliós játékosopciójával, és így rengeteg pénztől elesett a játékos. Carter végül az akkori minimumért, 750,000 dollárért tudott aláírni a San Antonio Spurs csapatához. Duffy úgy igyekezett jóvátenni a hibáját, hogy megegyezett a játékosával arról, hogy saját zsebéből kártalanítja őt. Körülbelül 3 millió dollárt fizetett ki neki, az utolsó részletet idén. Carter igazán nem is tudott haragudni rá, és nem is fordult meg a fejében, hogy ügynököt váltson. Duffy elmondta, hogy az ezt követő időszakban rengeteg pozitív visszajelzést kapott, amiért vállalta a felelősséget hibájáért. Több Wall Streeten dolgozó ember is felhívta őt, akik mind azt mondták neki, hogy gyakran előfordulnak ilyen hibák az üzleti világban, csak a többség megpróbálja ezeket eltussolni.

Duffy jelenleg a BDA Sports Management vezetője, és 130 játékost képviselnek a ligában. Duffy személyes pártoltjai közé tartozik Luka Doncic, RJ Barrett és Deandre Ayton is, és most újabb szintre léphet a BDA, miután részesedést vásárolt az Endeavor az ügynökségből. Az Endeavor eddig főleg más sportágak jeles képviselőivel foglalkoztak, ők képviselik Serena Williams és Naomi Osaka érdekeit is, és most szeretnének betörni az NBA világába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus