Hírmorzsák 2020-12-28 (12:30)

Paul George szerint a karácsony miatt játszott úgy a Clippers, ahogy. Steve Kerr nem aggódik Steph Curry és Kelly Oubre Jr. dobásai miatt, előbbinél talán átszakadt valami hajnalban. Karl-Anthony Towns több meccsre kiesett. Kisebb sérüléssel bajlódik Anthony Davis, Spencer Dinwiddie, Jimmy Butler és Joel Embiid is. Kevin Durant játszani akar a back-to-back második felén is. Carmelo Anthony az egészségügyi protokoll miatt nem utazott el Los Angelesbe. Trae Young és Grayson Allen a Twitteren "csapott össze". 

Ma hajnalban nem léphetett pályára a Lakers ellen Karl-Anthony Towns, aki előző este csuklósérülést szenvedett, de akkor még visszament vele a pályára. Azóta kiderült, hogy a sérülés komolyabb egy egyszerű day-to-daynél és több mérkőzést is ki kell hagynia a centernek - pontos számot nem mondtak, annyit árultak el, hogy műtétre nincs szükség, de egy időre elvesztették Townst, remélik, hogy ez csak rövid időt jelent. A Minnesota magasembere februárban ugyanezen a csuklóján sérült meg.

Szintén kihagyta ezt a meccset Anthony Davis, akinél a legtöbben egy egyszerű load managementet gyanítottak a dolog mögött, de most úgy tűnik, hogy tényleg van egy vádlisérülése - ezt még az első bajnokin szenvedte el a Lakers magasembere, majd a Dallas elleni karácsonyi mérkőzésen újra érezni kezdte. Frank Vogel vezetőedző szerint most szuper óvatosak lesznek ezzel a sérüléssel is, mert megvan a kellő mélységük a keretben, nincs szükség arra, hogy ebben az időszakban lehúzzák a bőrt a játékosaikról.

Hasonló sérülésről van szó Jimmy Butler esetében is, aki a bokáját fájlalta a karácsonyi meccsen és mint kiderült, már az első bajnokin is jelen volt a probléma - karácsonykor ennek ellenére is játszani akart Butlert, de a második félidőre már inkább nem jött ki. Mint mondta, "beállt" a bokája, nem mozgott megfelelően, így pedig a stábbal együtt úgy döntöttek, hogy nem erőltetik - nem tűnik komolynak a dolog, de azért több ez egy egyszerű load managementnél. Szintén "beállás" van Joel Embiid ma hajnali kimaradásának hátterében is, Doc Rivers vezetőedző szerint a center a bemelegítéskor kezdte el érezni a hátát és inkább kiültették - a terv az volt, hogy játszik, idén nem akarnak vele kiültetni annyi back-to-backet, olyannyira így tervezték, hogy nem is volt a keretben elég magasember nélküle.

A Brooklyn Netsnél Spencer Dinwiddie sérült meg a Charlotte elleni vereség során, a térdével adódtak gondok, de egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly a dolog - most back-to-backet játszanak, jó esély van rá, hogy Dinwiddie nem lesz ott a pályán. Azt még nem tudni, hogy Kevin Durant ott lesz-e, aki a másfél éves kihagyása után nem feltétlenül áll készen erre, de maga Durant azt mondta, hogy ő szeretne játszani, szeretne normál perceket a pályán tölteni és egészségesen letudni egy ilyen back-to-backet, hogy minél normálisabban alakuljon a szezon. KD egyébként a Hornets elleni meccs végén elhibázott egy üres tempót kétpontos hátrányban, amiről azt mondta, hogy jónak érezte, meglepődött, hogy kimaradt a dobás - annak nagyon örült, hogy szoros negyedik negyedet játszhattak, mert kellett már egy ilyen csata, kár, hogy a végén kikaptak.

Az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young, illetve a Memphis Grizzlies "verőembere", Grayson Allen a Twitteren ment egymásnak a tegnap Hawks-Grizzlies meccs után - a pályán az Atlanta bizonyult jobbnak. Young azt nehezményezte egy posztjában, hogy szerinte Allen szándékosan sérülést akart neki okozni egy zárásnál és hogy ezt meg kell állítani az NBA-ben - Allen szarkasztikus választ adott, hogy "nagyon sajnálom, ez nagyon fájhatott, remélem jól vagy", hiszen tulajdonképpen nem történt semmi. A két játékos korábban is összeakaszkodott már újoncként, Allennek pedig egyetemi korából is van sérülésokozással kapcsolatos múltja...

A Golden State Warriors korábbi kétszeres MVP-je, Steph Curry egyelőre nem dob jól a hosszú szünet után, érződik rajta a rozsda - tavaly gyakorlatilag a teljes szezont kiülte, úgyhogy kis kerekítéssel ő is másfél éve játszott utoljára komoly kosárlabdát, ahogy Kevin Durant. Curry az eddigi három meccsén 25 pontot és 7,3 gólpasszt átlagolt, de 40% alatt célzott mezőnyből és 30% alatt triplázott - viszont most úgy érzi, hogy talán elkapta a fonalat. Hajnalban szintén gyenge hatékonysággal, de 36 pontot szórt a Chicagónak és a negyedik negyedben több "currys" jelenete is volt - mint mondta, abból talán át tud menteni lendületet a folytatásra. Hozzátette, hogy egyébként csak egy-két rossz vállalása volt, a többit egyszerűen kihagyta, pedig magabiztosan állt bele - egyelőre nincs meg az igazi ritmusa és Steve Kerr vezetőedző is ugyanezt mondta, ő is reméli, hogy a mostani negyedik negyed után kicsit elkapja a fonalat Curry. 

A GSW másik játékosa, Kelly Oubre Jr. viszont 0/17-tel kezdte a szezont a triplavonalon túlról, ami több szinttel van az elfogadhatatlan alatt, tekintve hogy mit is várnak tőle ebben a csapatban. Kerr róla is azt mondta, hogy nem aggódik, Oubre új csapatba jött, sok mindent meg kell szoknia és ő (Kerr) is mindig így járt, amikor új csapatba igazolt. Szerinte Currynek is ez a furcsa, hogy teljesen új csapatuk van, új emberek vannak a pályán, nincs meg az összhang, össze-vissza jönnek a dobások, de talán most már elindultak a jó irányba. 

A játéknap egyik nagy meglepetése volt a Los Angeles Clippers vállalhatatlan játéka, mert a gárda egy félidő alatt 50 ponttal kapott ki a Dallas Maverickstől. A meccs után Paul George azzal indokolta a játékot, hogy szerinte mindenki túlságosan élvezte a karácsonyt az előző napon, ő maga legalábbis biztosan, emiatt ragadtak be ennyire. Vállalja a felelősséget, nem volt felkészülve a meccsre, de szerinte a következő mérkőzés már más lesz - ugyanígy gondolja Tyronn Lue vezetőedző is, aki szerint most egyáltalán nem küzdöttek, de ettől nem ér kevesebbet az eddig elvégzett munkájuk és szerinte a következő találkozón már "normálisan" fognak játszani.

Azt viszont érdemes megnézni, hogy mások, játékosok, exjátékosok miket posztoltak erről a meccsről...:

Fontos hír még, hogy Carmelo Anthony nem utazott el a Portlanddel Los Angelesbe, a Lakers elleni ma esti mérkőzésre az egészségügyi protokoll miatt - ezt mostanában akkor mondják, ha a koronavírusról van szó, de ezt hivatalosan nem erősítette meg a csapat.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus