Hírmorzsák 2021-01-06 (10:30)

Julius Randle és RJ Barrett mellett Immanuel Quickley is kulcsszereplővé válhat New Yorkban. Montrezl Harrell jól érzi magát a Lakersnél. Steve Kerr nem kifejezetten örül az ugyanazon csapatokkal lejátszott back-to-back mérkőzéseknek. Anthony Davis megelőzte Kareem Abdul-Jabbart. Újra terítéken a liga expanziója. Halálos fenyegetést kapott LeBron James.

A New York Knicks sokakat meglepve, négy győzelemmel és három vereséggel kezdte a szezont, ez az előző idény szörnyű rajtjához képest pedig jelentős javulás. A sikerek elsődleges letéteményese Julius Randle, bár mellette RJ Barrett teljesítményét is csak dicséret illeti. Randle elmondása szerint a titok Tom Thibodeau mester nagyszerű munkájában rejlik. „Tetszik az a magabiztosság, amelyet felénk sugároz. Minden meccsen úgy lépünk parkettre, hogy győzni szeretnénk, még akkor is, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egy komoly ellenfél ellen játszunk” - nyilatkozta a minap Randle. A keret egyik üde színfoltja az újonc Immanuel Quickley, a Kentucky egyetemről érkező hátvéd a draft első körének huszonötödik helyén kelt el, s bár egyelőre csak három mérkőzésen lépett pályára, 10 pontos átlaga bizakodásra adhat okot, pláne azok után, hogy az utolsó, Atlanta elleni parolán mindössze tizenkilenc perc alatt rámolt be tizenhat pontot, így sokan már a játékosbörze egyik legnagyobb fogásaként emlegetik.

Az átigazolási időszak egyik nem várt húzása volt Montrezl Harrell csapatváltása, aki a Clippers mezét cserélte a városi rivális Lakers szerelésére. Két héttel a szezon rajtját követően Harrell a Los Angeles Times hasábjain nyilatkozott. „Nagyszerű érzés, ha megvan a kémia a csapaton belül. Remek a hangulat az öltözőben, tele vagyunk energiával, és úgy vélem, hogy ez a szezon előrehaladtával csak jobb és jobb lesz. Szabadnak érzem magam, játszhatom a saját játékom és ez elégedetté tesz - mondta a 2019/2020-as idény legjobb hatodik embere, aki eleddig meccsenként 25 perc alatt 12,9 pontot és 7,6 lepattanót tett a közösbe.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma támogatja az NBA  koronavírus-helyzet következtében bevezetett azon újítását, hogy a csapatok időnként ugyanabban a városban játszanak back-to-back mérkőzéseket. A minap a Golden State vezetőedzője, Steve Kerr is kifejtette véleményét, amely ezzel teljesen ellentétes. A Warriors legutóbb a Portland ellen lépett kétszer is pályára, melyet követően Kerr elmondta, hogyha személy szerint ő nem egy megrögzött kosárlabda fanatikus lenne, akkor nem venne jegyet mindkét meccsre, csupán az elsőre. Szerinte az emberek másodjára már szívesebben néznének meg egy másik csapatot. „Úgy gondolom, hogy mindig a szurkolókat kell előtérbe helyezni, amikor a liga a versenynaptárat tervezi” - így Kerr, aki bízik benne, hogy a pandémia lecsengését követően visszatérhetnek a jól megszokott lebonyolítási rendszerhez.

Anthony Davis egy igencsak érdekes statisztikai kategóriában előzte meg a Lakers legendáját, Kareem Abdul-Jabbart. Davis a Memphis elleni győzelem alkalmával, karrierje során már negyvenharmadik alkalommal hozott össze legalább három-három labdaszerzést és dobásblokkolást, ezzel az örökranglista kilencedik helyére előrelépve. A rangsort az a Hakeem Olajuwon vezeti, aki 204 meccsen vitte véghez ezt a bravúrt.

A bajnokság sajnálatos módon a koronavírus-helyzet következtében a bevételek visszaesésével is szembesül, amelynek elhúzódása a tulajdonosok számára azt jelenti, hogy egyre nagyobb csekkeket kell írniuk. Az NBA néhány hete bejelentette, hogy minden csapatnak 30-30 millió dollárnyi készpénzt ad, ami segít a kluboknak, ha esetleg likviditási problémáik adódnának. Erre fogalmazott úgy Tim Leiweke, egy a sportban igencsak járatos befektető, hogy plusz két csapat bevonása akár már rövid távon is hasznot hozhatna a ligának. A téma most ismét napirendre került, a legfrissebb pletykák szerint 2,5 milliárd dollár lenne a franchise-díj, amely pénz közvetlenül a ligához kerülne, ezzel enyhítve a fellépő bevételalapú válságot. Esetleges érdeklődőként Seattle, valamint Las Vegas jöhetnek képbe, bár ha azt nézzük, hogy a jelenleg eladó Minnesota Timberwolves ára körülbelül 1,5 milliárd dollár – ami egymilliárddal kevesebb az NBA franchise-díjnál – akkor mindkét leendő város számára sokkal ésszerűbb lenne megvásárolni a Wolvest, és elköltöztetni Minneapolisból.

A végére pedig egy egészen elképesztő hír. Január 4-én, hétfőn egy vélhetően kamu Instagram profil – witness.kevin.durant – halálosan megfenyegette a négyszeres NBA-bajnok LeBron Jamest. A bejegyzés, amelyben a Lakers sztárjának accountját konkrétan meg is jelölték, a következőképpen fogalmazott: „Február 19-én, csütörtökön ott leszek a Nets-Lakers mérkőzésen. A képen látható fegyvert becsempészem az arénába és King Jamest fejbe lövöm az egyik időkérés alkalmával. Figyelmeztetlek!” - szólt a szöveg. Ami egyszer felkerül az internetre, az örökre ott is marad, így az illető hiába törölte néhány perc múlva a posztot, az pillanatok alatt megjelent más helyeken. „Elnézést szeretnék kérni, amiért viccből megfenyegettem LeBront. Rájöttem, hogy az ilyen dolgok nem nevetségesek. Amennyiben visszamehetnék az időben elgondolkodnék, mielőtt ilyet teszek” - jött később a megbánás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus