Hírmorzsák 2021-01-08 (10:30)

Gyenge formában van a Nets, de nem erőltetik rá Kyrie Irvingre az oltást - Kevin Durant és James Harden is beszélt erről. Klay Thompson holnap visszatér. Julius Randle elnézést kért a Knicks szurkolóitól. A Hawksnál elégedetlenek a helyzettel, főleg a védekezéssel, nem biztosak benne, hogy jó ötlet volt mindenkit megtartani a tavalyi keretből - rámehetnek Ben Simmonsra a cserehatáridő előtt. A Jazz elgondolkodott Joe Ingles elcserélésén. A Celtics kivágja Jabari Parkert. Jason Kidd is a koronavírus-protokoll alá került. A játékosok 70%-a megkapta az emlékeztető oltást. 

Hajnalban újra vereséget szenvedett a Brooklyn Nets, a társaság ötból negyedszer kapott ki és ez idő alatt átlagosan 118 pontot kapott - az egyetlen győzelmük az Indiana Pacers otthonában született, amikor Kyre Irving pályára léphetett. Az irányító továbbra is csak az idegenbeli meccseken lehet ott a parketten, most is nagyon hiányzott a játéka a Milwaukee Bucks elleni rangadón, de Kevin Durant szerint senki nem fogja beleerőltetni a játékost abba, hogy oltassa be magát - továbbra is csak emiatt nem segíthet munkaadóján a hazai mérkőzéseken.

Durant szerint beszéltek arról, hogy mennyire szeretnék, hogy Irving játsszon, azt is, hogy minden meccsen bevethető legyen, ő személy szerint is elmondta társának, hogy nagyon ezt akarja, de ő nem erőlteti a dolgot, ez Irving döntése, csak ő hozhatja meg. Durant azt is elmondta, hogy ő mindig azt teszi, amire a csapatának szüksége van, de ő nem kért magyarázatot sem a helyzetre Irvingtől, csak magára koncentrál és majd amikor Irving úgy dönt, akkor játszanak együtt. 

James Harden is azt mondta, hogy Irving nélkül is meg kell birkózniuk a hazai meccseikkel, mint ahogy idegenben sem jelent számukra automatikus győzelmet az, hogy az irányító is játszhat. Azt mindketten kiemelték, hogy most nem azért van gödörben a csapat, mert nincs Irving, hiszen eddig is nélküle vezették Keletet.

Már többször volt róla szó, de most "hivatalosabbá vált", hogy Klay Thompson holnap, vasárnap, a Cleveland Cavaliers elleni hazai találkozón megkezdi a szezont és 2,5 fél év kihagyás után újra pályára lép egy NBA-mérkőzésen. Shams Charania forrásai szerint a mai nap folyamán ezt a Golden State is bejelenti majd.

Julius Randle a közösségi oldalán kért elnézést a New York Knicks szurkolóitól a legutóbbi meccs közbeni megnyilvánulása miatt. A Madison Square Garden közönsége hangos pfújolással "köszöntötte" a szenvedő csapatot a Boston ellen, majd amikor Randle dobott egy ziccert, az erőcsatár lefelé mutató hüvelykujjal jelezte, hogy ez nincs rendben - aztán nem sokkal később már MVP-kántálást kapott a nézőtérről, amire csak a fejét rázta. Most közleményben szabadkozott ezek miatt, mint írta, ő nagyon szereti a várost és a csapatot is, megbánta a mutogatást - egyébként a két eset (a meccs és a poszt) között interjúban is jelezte, hogy "kussoljanak" a nézők, ezt akarta közölni a hüvelykujjával. Posztjában aztán azt írta, hogy a pillanat hevében jött ki nála ez a dolog, mert nagyon frusztrálja a sikertelenség, de senki sem akar annyira nyerni, mint ő.

Marc Stein forrásai szerint az Atlanta Hawks szeretné megszerezni a Sixerstől Ben Simmonst. A csapatnál főleg a védekezéssel vannak gondok idén és a tavalyi keleti döntőhöz képest óriási csalódás a teljesítményük, Travis Schlenk elnök-GM pedig nyilvánosan is megpendítette, hogy talán nem volt jó ötlet együtt tartani a csapat teljes magját. Schlenk magára is vállalta a helyzetet és azt mondta, hogy pár hetük van a cserehatáridő lejártáig, ennyi ideje maradt győztes csapatot kreálni - egyelőre nagyjából azért csak ennyi fűti a Simmons-pletykákat, a Hawks szeretné egy nagyobb cserével felturbózni a védekezését, hajlandó lenne megbontani a csapat alapját is, de olyan sztárja nincs, aki mehetne egy-egyben SImmonsért, így valószínűleg többcsapatos cserében jöhetne csak létre az ügylet.

Szintén cserepletyka, hogy a Utah Jazz fontolgatta a szezon előtt Joe Ingles elcserélését, hogy kicsit felrázza a keretet - jó ez a Jazz, de valami még hiányzik a bajnoki címhez, ezt az utóbbi évek eredményei igazolták. Az nem világos, hogy kiért adták volna Inglest, de több sajtóorgánum is beszámolt erről, hozzátéve, hogy végül azért nem húzták meg a lépést, mert nem akarták felborítani a kialakított kultúrát és kémiát.

A Boston Celtics ki fogja vágni Jabari Parkert, mielőtt az erőcsatár szerződése garantálttá válna. A hírek szerint a klubnál a flexibilitást tartják szem előtt, mivel most következik majd a "kivásárlós szezon" és ott szeretnék megerősíteni a csapatukat. 

A Dallas Mavericks még péntek este jelentette be, hogy Jason Kidd az egészségügyi protokoll alá került. A csapat vezetőedzőjének koronavírus-tesztje csütörtök este lett pozitív, miután elutaztak Houstonba - a texasiaknál már 11 játékos és több segédedző is vírusos volt, de jelenleg csak Kristaps Porzingis és Boban Marjanovics van karanténban. Kidd a 13. vezetőedző idén, akit a protokoll alá vontak.

Az ESPN forrásai szerint most már az NBA-játékosok 70%-a megkapta a harmadik oltását is a koronavírus ellen, ami nagyjából 350 kosárlabdázót jelent. Az nemrég derült ki, hogy a liga szigorúan korlátozza azokat, akik csak két oltással rendelkeznek, sokkal jobban behatárolják, hogy milyen beltéri eseményeken vehetnek részt, illetve az All-Star szünetben majd naponta kell tesztet csinálniuk, ezzel is a "booster" felé terelnék a játékosokat. Eddig 314 játékos került karanténba a szezon során, ebből 252 decemberben és 53 januárban, ezek miatt 11 mérkőzést kellett elhalasztani. Adam Silver NBA-komisszár szerint decemberben a megbetegedések 90%-áért volt felelős az omikron variáns, januárban viszont ez a szám 100%.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus