Hírmorzsák 2021-01-12 (12:00)

Összesen nyolc játékos is karanténban van a Heatnél. Megbüntették a Sixerst. Russell Westbrook eddig is sérülten játszott, most legalább egy hétre kidőlt. Inog a kispad Scott Brooks alatt? A Houstonnál úgy érzik, hogy megtarthatják James Hardent a szezon végéig. 4-6 hétig lehet harcképtelen Bogdan Bogdanovics. LaMelo Ball a legesélyesebb az Év Újonca címre. Kyrie Irving továbbra sem tér vissza a Brooklynhoz.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy két mérkőzést is elhalasztottak ma és holnap hajnalra vonatkozóan, viszont az még kérdéses, hogy mi lesz a Philadelphia-Miami találkozó sorsa. A Sixers kényszerhelyzetben van a rengeteg karanténban lévő játékosa miatt, de most a Heat is hasonló szituációba került: a Boston elleni meccset már el el kellett halasztani, most pedig kiderült, hogy hét játékosuk is a protokoll alá esik. Ebben a hétben Jimmy Butler, Bam Adebayo, Goran Dragic, Kendrick Nunn, Mo Harkless, KZ Okpala és Udonis Haslem van benne, plusz Avery Bradley már korábban karanténba került, így látható, hogy milyen keret maradt - ráadásul a gárda továbbra is egy bostoni hotelben van, így erősen kérdéses, hogy megrendezik-e a hajnali derbit.

Ide kapcsolódik, hogy a Sixerst 25 ezer dollárra megbüntette a liga azért, mert a legutóbbi meccsen, ahol csak hét bevethető játékosuk volt (de a liga kötelezte őket a játékra, mondván van ott még kettő, aki játszhatna) nem hirdették ki elég korán, hogy Ben Simmons sérült - nem szerepelt a sérültjelentésben, igaz, azóta még egy meccset kihagyott már és Doc Rivers szerint a koronavírus megjelenése előtt is úgy tudták, hogy ő nem játszhat. Azt viszont a ma hajnali, Hawks elleni vereség után elmondta a trénre, hogy Simmons állapota javult és ha lesz meccs a Heat ellen, akkor jó eséllyel visszatérhet.

Izomsérülés miatt legalább a következő egy hétre kidőlt Russell Westbrook, a Wizards irányítója. A korábbi MVP-ről az derült ki, hogy már az edzőtábor során megsérült, nagyobb ütéseket kapott és már azóta bajlódott a combizmával, folyamatos kezeléseket kapott, de együtt élt a fájdalommal - most viszont a Sixers ellen megint kapott rá egy komolyabbat és azóta képtelen játszani. Egy ideig pihentetik, aztán jövő héten megnézik, hogy milyen állapotban van.

Szintén a Wizardshoz kapcsolódik, hogy a csapat pocsék rajtja miatt a hírek szerint erősen inog a kispad Scott Brooks vezetőedző alatt. Főleg a védekezést nyeli le nehezen a vezetőség és most úgy érzik, hogy hibát követtek el a Westbrookért való cserével - azóta viszont hajnalban Weestbrook és Thomas Bryant nélkül is megverték a Sunst, jól védekeztek, ha így folytatják, akkor lecsillapodhat a dolog.

Azt továbbra sem tudni pontosan, hogy mennyit időt kell kihagynia Bogdan Bogdanovicsnak, akinek törés van a térdében, de egyes források szerint 4-6 hétre kell készülni és könnyen lehet, hogy műtét vár rá - Kevin Huerter és Cam Reddish kaphat addig nagyobb szerepet, valamint több labdát.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint Houstonban egyre inkább azt gondolják, hogy meg tudják tartani a szezon végéig az elvágyódó és cserét kérő James Hardent. A játékos maga nem hajlandó erről beszélni, de legutóbb azt mondta, hogy amíg megvan a chemistry, addig van esélyük valami különlegeset csinálni - a hírek szerint John Wall és Christian Wood biztató játéka kicsit "csitították" Szakállt. Ettől függetlenül O'Connor is úgy tudja, hogy a sztár továbbra is szeretné, ha elcserélnék, de mivel megfelelő ajánlat még nem érkezett, ezért a Rockets most várakozó állásponton van.

A fogadóirodáknál LaMelo Ball számít a legesélyesebbnek jelenleg az Év Újonca címre. A karrierje első tripla-dupláját megszerző Charlotte-játékos lepattanókban, gólpasszokban és labdaszerzésekben is a legjobb, míg pontokban a második legjobb újonc eddig - egyelőre nagyon messze őt tartják a legnagyobb favoritnak az elismerésre, a második helyen jóval nagyobb szorzóval Tyrese Haliburton áll, a harmadik-negyediken pedig azonos értékkel Anthony Edwards és James Wiseman.

Holnap hajnalban sem fog pályára lépni Kyrie Irving, aki sorozatban a negyedik meccsét hagyja majd ki személyes okok miatt. Steve Nash vezetőedző csak annyit mondott erről, hogy zajlik a kommunikáció a játékos és a szervezet között, de ez személyes dolog, ő sem fogja ezt nyilvánosságra hozni - előbb-utóbbi bizonyára hallani fogunk arról, hogy mi van Irvinggel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus