Hírmorzsák 2021-01-29 (12:30)

Változások az alapszakasz menetrendjében. Gregg Popovich megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Anthony Davis megsérült, de nincs gond a Lakersnél. Kris Dunn további heteket hagy ki. Hárman visszatérhetnek a Wizardsnál. Nagy az érdeklődés Bradley Beal iránt. Eric Bledsoe-t árulja a Pelicans Jimmy Butler több kilót is lefogyott?

Sérülés miatt nem játszott ma hajnalban Anthony Davis, a Los Angeles Lakers magasembere: a jobb combizmával vannak gondok, de a térde sincs 100%-os állapotban. Davis hozzátette, hogy nagy gond nincs, de hosszú a szezon és ezt most inkább pihentették a back-to-back második felén. A Lakers egyébként AD nélkül kikapott a Pistonstól, ami az idei első back-to-back veresége volt a gárdának, így természetesen jött is a kérdés, hogy mi a gond - az érintettek nagyjából mind egyetértettek abban, hogy semmi, volt egy rossz napjuk, védekezésben nem volt meg a kellő energiájuk, ennyi. LeBron James szerint semmit sem lehet fogni a hosszú idegenbeli szereplésekre, vagy a fáradtságra, minden csapat ugyanezzel küzd, nekik is meg kell oldaniuk. Kyle Kuzma szerint pedig hiába maradtak meg az alapkövek, mégis annyi új játékosuk van, hogy egy szinte új csapatról beszélünk, aminek idő kell.

Komolyabb a baj viszont Kris Dunn esetében: az Atlanta Hawks hátvédje még nem debütálhatott új csapatában, a szezon során egyetlen meccset sem játszott, bokaműtétje után pedig most további két hét kihagyás vár rá - legalább. 

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Gregg Popovich, a San Antonio Spurs vezetőedzője. A tegnap 72. életévét betöltő tréner azt is elmondta, hogy jelenleg ez a jó döntés, mindenkinek meg kell kapnia a vakcinát, hogy folytatódhasson az élet - egy videón is látható, ahogy éppen megkapja, majd mondja, hogy nem is érezte annak beadását,

Változás van a menetrendben is, az NBA a Boston-Torontót február 12-éről 11-ére hozta előre, 12-ére pedig betette a Boston-Detroitot 14-éről előrehozva. A Celtics 14-én a Wizardshoz látogat majd, a Pistons pedig a New Orleanst fogadja. Ezek a meccsek az eredeti tervek szerint a szezon második felében kerültek volna lejátszásra. Ezen felül kezdési időpontokat is módosított a liga, több mérkőzést is később kezdenek majd, hogy több idő legyen a koronavírus-tesztekre és azok eredményeinek megérkezésére. A további menetrend még nem fix, de az eddig elhalasztott meccseknél a Washington, a Boston és a Memphis találkozóinak pótlására fognak majd koncentrálni.

A Washingtonnál egyébként már hárman is visszatérhetnek a COVID-listáról, Rui Hachimura, Mo Wagner és Davis Bertans is rendelkezésre áll a csapat következő mérkőzésén, az Atlanta ellen. 

Szintén a Washingtonhoz kapcsolódik, hogy Brian Windhorst értesülései szerint óriási az érdeklődés Bradley Beal iránt, sok csapat dolgozik azon, hogy a leghető legjobb csomagot ajánlja fel a Wizardsnak az idei szezon pontkirály-jelöltjéért. A nagy formában lévő hátvédet aligha érdekli hosszabb távon a jelenlegi Washington és amerre tart az együttes, a szerződése pedig a jövő év végén lejár, úgyhogy még most van igazán magasan az értéke - konkrét ajánlat egyelőre nincs, de többen is komolyan rá akarnak menni Bealre.

Szintén cserélhető Eric Bledsoe, a Pelicans idén megszerzett hátvédje, a hírek szerint a klubnál annyira elégedetlenek a jelenlegi helyzettel, hogy Lonzo Ball és JJ Redick mellett őt is árulják, vigye, aki akarja - Brandon Ingram és Zion Williamson köré építkeznek, a többiek mozdíthatók.

A végére pedig még egy hír, ami nem hivatalos, csak pletyka: állítólag Jimmy Butler hat-hét kilót is lefogyott az utóbbi hetekben a koronavírus miatt, ezért sem térhetett még vissza a pályára, mert jelentősen legyengült. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus