Hírmorzsák 2021-02-07 (11:00)

Antetokounmpo, Harden és Leonard sem akar All-Star meccset, utóbbi szerint a pénz ezek szerint fontosabb az egészségnél, Chris Paul viszont jó ötletnek tartja. Kevin Durant jövő pénteken csatlakozhat újra a Netshez az újabb karantén után. Christian Wood hetekre kidőlt. Derrick Rose-ért erősen érdeklődik a Knicks, de a Clippers is szívesen vinné - a Pistonsnál már eldöntötték, hogy elcserélik. A liga szeretné, ha a játékosok nem társaságban néznék a Super Bowlt. 

Nemrég LeBron James mondta azt, hogy nulla érdelődéssel és nulla izgalommal várja a betervezett All-Star napot, sőt, egyáltalán nem is érti, hogy miért van erre szükség, azóta pedig több sztár is csatlakozott hozzá. A leghangosabban Giannis Antetokounmpo tiltakozott, aki szerint az ilyen sűrű menetrendben mindenki alig várta már azt az öt-hét napot, hogy kicsit pihenhessen, a családjával lehessen, ezért bár ha ez a kötelessége, akkor teljesíteni fogja, de legbelül egyáltalán nem akar ott lenni, nem érdekli ez az egész.

James Harden annak adott hangot, hogy ha ennyi erőfeszítést tesz mindenki annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírust, a ligában is szigorúak a protokollok (a legutóbbi, kissé érthetetlen Durant-cirkusz remek példa erre), akkor mégis hogyan gondolják, hogy jó ötlet megrendezni egy ilyen meccset? Harden hozzátette, hogy érti, miért történik mindez, de nagyon nem tetszik neki - így is beleerőltették a játékosokat egy borzasztóan feszített alapszakaszba, ahol speciális körülmények között kell rengeteg meccset lejátszani hetente, de volt a programban egy egyhetes szünet, amit mindenki nagyon várt már, hogy legalább pár napig pihenhessen, vagy kicsit eltávolodhasson a kosárlabdától és a családjával lehessen.

Gyakorlatilag ugyanezt elmondta Kawhi Leonard is, aki szerint "mind tudjuk, hogy miért kell ezt csinálni: a pénz miatt", utalt arra, hogy a liga ezért ragaszkodik mindenképpen az All-Star meccshez. Szerinte ez ez most arról szól, hogy a pénz fontosabb az egészségnél - őt mondjuk nem lepte meg a dolog, hiszen most, a járvány alatt is rengeteget kell játszaniuk. Nagyon hasonló véleményt fogalmazott meg De'Aaron Fox is, a Kings irányítója szintén nem érti, hogy miért van erre szükség. 

A helyzet azért is érdekes, mert a liga eddig azért nagyjából mindent, sőt néha még annál is többet megtett a játékosok jogaiért, egészségéért, illetve a pénzéért is, a kosarasok pedig nem nagyon akartak engedni semmiben - most ismét az a helyzet, hogy a fizetés 100%-a kellene, de hogy a liga ezt üzletileg hogyan termeli ki, azt nem érzik a saját problémájuknak. Talán emiatt próbálja meggyőzni társait Chris Paul, az NBPA vezetője arról, hogy jó ötlet a meccs - Paul támogatta a javaslatot, szerinte pozitív üzenete lenne a dolognak és a fekete közösséget is biztatnák ezzel, főleg Atlantában. 

Nem közvetlenül, de némileg mégis ehhez kapcsolódik, hogy az NBA viszont felhívta a játékosok és minden alkalmazott figyelmét, hogy a Super Bowl-t ne nézze társaságban. A ma esti NFL-döntővel kapcsolatban úgy érezték, hogy potenciális veszélyforrás amiatt, mert kisebb társaságok összegyűlnek és együtt nézik a meccset, ahol aztán terjedhet a járvány - hozzátették, hogy ha mindenképpen másokkal együtt akarják nézni, akkor ezt korlátozzák csak a családra és kész. Amelyik csapatok ma este idegenben játszanak, azok el sem hagyhatják a hotelt, hogy máshol nézzék a Chiefs és a Buccaneers csatáját.

Az ő esetében érthetetlen kontaktkutatás miatt újabb karanténba kerülő Kevin Durant állítólag csak pénteken csatlakozhat újra a Brooklyn Netshez, legalábbis ezt közölte a médiával Steve Nash vezetőedző. Mindez azért, mert Durant egy autóban ült maszk nélkük a klub azon alkalmazottjával, akinek utána pozitív lett a tesztje - az pedig most nem számít, hogy KD átesett már a fertőzésen, hogy a vérében továbbra is termelődnek az antitestek és hogy ő egyébként negatív tesztet produkált. Durant így három meccset hagy ki, ebből az elsőt a csapata el is vesztette Philadelphiában. 

A Houston Rocketsnél viszont hetekre kidől Christian Wood, a bokasérülést szenvedő center nem hivatalos hírek szerint kettes fokozatú húzódást szenvedett, ami általában két-három hét, de lehet, hogy eggyel súlyosabb az eset, ami négy-hat jelenthet - a csapat hivatalosan nem kommunikált semmit erről, ezek inkább csak pletykák jelenleg. Mindenesetre a day-to-day helyett week-to-weeket írtak be neki a visszatérésével kapcsolatban, ami valóban nem túl biztató. 

A The Athletic több forrásra hivatkozva arról írt, hogy a New York Knicks szeretné megszerezni a Detroit Pistonstól Derrick Rose-t. Állítólag a Pistonsnál már megegyeztek arról, hogy Rose-t elcserélik, mindkét félnek az lenne a legjobb forgatókönyv, viszont egyelőre elég nagy érte az érdeklődés, több csapat is nagyon szívesen vinné a veterán irányítót. A Knicks mellett a Clippers is erősen érdeklődik, egyelőre ez a két klub van "elöl", de az Athletic úgy tudja, hogy Tom Thibodeau és a New York tűnik jelenleg befutónak. Thibodeau korábban dolgozott együtt Rose-zal Chicagóban, együtt építették fel az utolsó igazán jó Bullst. Szintén a trénerhez kapcsolódik, hogy a New York Daily News szerint Thibodeau-t az Év Edzője díjra is esélyesnek látják jelenleg, akkorát változtatott a Knicksen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus