Hírmorzsák 2021-02-08 (9:30)

Derrick Rose a New York Knicks csapatában folytatja. Továbbra sem tett le Lonzo Ball megszerzéséről a Bulls. Stephen Curry is bejelentkezett az MVP címért. Draymond Green vette védelmébe James Wisemant. Összeverekedtek a nézők a Houston-San Antonio mérkőzésen. Kyle Korver még nem döntött arról, hogy folytassa-e a pályafutását. Megműtötték De'Andre Huntert. Mike Muscala agyrázkódást szenvedett. Legalább négy hét kihagyás vár Larry Nance Jr.-ra.

Ahogyan arról korábban már írtunk a Knicks és a Pistons tárgyalásokba kezdett Derrick Rose elcseréléséről, amely üzlet később hivatalossá is vált, az egykori MVP, Dennis Smith Jr.-ért és egy 2021-es második körös draftcetliért költözhet vissza a „Nagy Almába”. Rose a 2016/2017-es idényben már játszott a legendás franchise színeiben, s korábban dolgozott együtt Tom Thibodeau mesterrel is. A szakértők egyetértenek abban, hogy az üzlettel a New York járt jobban, bár a kiváló újoncidényt futó Immanuel Quickley játékperceit máris sokan féltik. A Detroit elképzelései továbbra sem érthetők, hisz miután „elkótyavetyélték” Christian Woodot, talán a Jerami Grant-Blake Griffin párosban bíztak, ám azt már most beismerhetik, hogy ebből sem lett semmi.

Maradva az esetleges cseréknél, Chicagóban továbbra sem mondtak le arról, hogy megszerezzék a New Orleans hátvédjét Lonzo Ballt. Annak ellenére, hogy a Pelicans korábban nyíltan közölte, hogy Ball mellett JJ Redick és Eric Bledsoe is vihető, a louisianai gárda legutóbbi hét meccséből ötöt megnyerve megkezdte a felzárkózást, erről pedig Ball is pozitívan nyilatkozott. „Ez az első év, hogy ebben a felállásban játszunk, ráadásul új edzővel, így érthető, hogy időre van szükségünk ahhoz, hogy rátaláljunk a helyes útra” - mondta Ball, aki látszólag nem igazán aggódik azon, hogy elcserélik-e vagy sem.

Stephen Curry a minap 57 pontig jutott a Dallas Mavericks ellenében, ami a január 3-i Portlandnak szórt 62 pontja után ismét egy klasszis teljesítmény, így újfent felerősödtek azok a hangok, miszerint a Golden State Warriors kiválósága igenis versenyben lehet az MVP címért. Egyelőre megoszlanak a vélemények az Év Játékosa trófea várományosairól, a legtöbb helyen LeBron James, Nikola Jokics és Joel Embiid nevei bukkannak fel, ám Curry egy gyengébb kezdés után, mára átlag 29,4 pontig, 6,1 gólpasszig és 5,4 lepattanóig tornázta fel a számait – mezőnyből 48,1 %-kal, míg a triplavonalon kívülről 42,5%-kal célozva.

Maradva a Warriorsnál többen támadják a csapat vezetőségét azért, hogy miért James Wisemant választották a 2020-as draft második cetlijével, holott köztudott volt, hogy LaMelo Ball lesz a felhozatal legjobbja. A minap Draymond Green adott interjút, melyben védelmébe vette a magasembert. „A csapat sok lehetőséget lát Jamesben, és igen, én voltam az, aki a szárnyai alá vette az újoncunkat. A pályán kiabálok vele, de ebben nincs semmi meglepő, mindig is ilyen volt a kommunikációs aspektusom. Wisemannek időre van még szüksége ahhoz, hogy teljesen beilleszkedjen a rotációba. Kiváló játékos, aki évek múlva a liga egyik meghatározó erőcsatárává válhat” - mondta Green Rachel Nichols műsorában.

Érdekes jelenetnek lehetett szemtanúja a február 6-i Houston-San Antonio mérkőzésen helyet foglaló 3313 beengedett néző, ugyanis a lefújás előtt mintegy öt perccel verekedés tört ki a lelátón. Szemlátomást két kisebb csoport szólalkozott össze, ami tettlegességig fajult. Az esetről készült videókon jól látható, hogy a biztonságiaknak minimum két percbe telt mire a helyszínre értek, amit később azzal magyaráztak, hogy a nézőszám miatt mindössze tizenkét alkalmazottjuk volt jelen a meccsen. Az eset már csak azért is került be a médiába, mivel az érintett szektorban senki sem viselt maszkot, holott az adatok szerint Texas államban sem túl fényes a koronavírus-helyzet.

Kyle Korver megerősítette azokat az információkat, miszerint már több csapat is érdeklődött iránta, ám cáfolta azon pletykákat, hogy megegyezett volna bárkivel is. „Senkivel sem írtam alá semmit. Élvezem ezt az élethelyzetet, sokat lehetek a családommal és ez most mindennél többet jelent számomra. Kihívásokkal teli szezon volt a 2020-as, nem tudom, hogy visszatérek-e a ligába vagy lezártnak tekintem a pályafutásom” - ecsetelte gondolatait a harminckilenc esztendős Korver, aki a tavalyi idényt a Milwaukee Bucks színeiben töltötte.

Az Atlanta magasembere De'Andre Hunter a minap artroszkópos térdműtéten esett át. A huszonhárom éves kosaras már régóta bajlódik a jobb lábával, emiatt a Hawks utolsó négy mérkőzésén már nem is lépett pályára. A rutinbeavatkozást követően – melynek során a porcleválásból adódó problémáját orvosolták - újabb két hétre kénytelen őt nélkülözni a georgiai klub.

Az Oklahoma City Thunder szombaton a Minnesota csapatával találkozott, Mike Muscala pedig egy szerencsétlen megmozdulást követően agyrázkódást szenvedett, így a liga egészségvédelmi protokollja értelmében néhány mérkőzést kénytelen lesz kihagyni.

Sokkal rosszabbul járt a Cleveland játékosa Larry Nance Jr., akinek eltört az egyik ujja. Adrian Wojnarowski értesülései szerint a szezon során 9,3 pontot és 6,8 lepattanót átlagoló kosaras olyan szerencsétlen sérülést szenvedett, hogy nem ússza meg műtét nélkül, így előreláthatóan minimum négy-hat hétre kerül az oldalvonal mellé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus