Hírmorzsák 2021-02-18 (11:45)

Sok játékos szkeptikus a liga oltási tervével kapcsolatban. Damian Lillard szerint mindenki odateszi magát a Blazersnél. Quin Snyder képviselheti nyugatot az All-Star gálán edzőként. J.B. Bickerstaff reagált Draymond Green kifakadására. Kevin Love közel a visszatéréshez. Kevin Durant nem játszik a Lakers ellen sem. Ish Smith hosszabb időre kidőlt.

Az elmúlt időszakban felmerült, hogy az NBA úgy próbálja meg felhívni a figyelmet a koronavírus elleni oltás beadatásának a fontosságára, hogy ebbe bevonják a játékosokat is, akik példát mutathatnának azzal, hogy beadatják maguknak az oltást. Ennek az ötletnek elég vegyes a fogadtatása a játékosok körében, sokan gondolják úgy, hogy másoknak hamarabb kellene megkapnia az oltást, mint nekik, míg sok kosarasnak azért nem tetszik ez az ötlet, mert szerintük ezzel az üzenettel szembemegy az, hogy megrendezik az All-Star gálát. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján Adam Silver arról tájékoztatta a csapatok vezetőit, hogy akár már március végén, április elején meg tudnák kezdeni a játékosok beoltását, és az NBA azt az információt is közölte a csapatokkal, hogy március közepére 70-100 millió elérhető vakcina lesz az Egyesült Államokban. Ez némileg ellentmond annak, amit Dr. Anthony Fauci, az USA vezető infektológusa nyilatkozott a minap, aki szerint valamikor május közepe és június eleje között kezdődhetnek meg a széles körű oltások.

A liga azzal is próbál érvelni a játékosoknak a vakcina beadatása mellett, hogy azt követően ritkíthatnák a tesztelések számát, illetve a karantén sem jelentene akkora veszélyt, mint jelenleg. A koronavírus rövid-, illetve hosszú távú egészségügyi hatásairól is igyekeznek folyamatosan tájékoztatni a kosarasokat, hogy meggyőzzék őket az oltás fontosságáról. Ehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy az elmúlt héten 454 játékost teszteltek, és 5 pozitív eredmény született. Mint ismert, az ezt megelőző 3 hét során összesen 1 pozitív teszt volt, viszont néhány napja 4 játékos is pozitív lett a San Antonio Spursnél.

Damian Lillard 43 pontos, 16 gólpasszos teljesítménnyel vezette győzelemre a Portland Trail Blazerst, ami után a csapatát dicsérte. Elmondta, hogy az előző szezonnal ellentétben, amikor szintén sok hiányzójuk volt, most egységesebbek, mert hiába dobott akkor is nem egyszer 40-50 pontokat, védekezésben nem voltak jók. Most ez annyiban változott, hogy mindenki odateszi magát, csapatként játszanak, és úgy látja, hogy a védekezésük is kezd életjeleket mutatni, az elmúlt 8 meccs alapján 13. helyen állnak ebben a ligában. Mostanában sokkal élesebbek, és ezt hosszabb időszakokon keresztül tudják fenntartani, mint korábban. Jelenleg kommunikálnak, és mindenki hajlandó magát odatenni védekezésben, és ez akkor is így van, amikor a számok nincsenek mellettük. Lillard a Blazers összes rotációs játékosát név szerint emelte ki a New Orleans Pelicans elleni győzelem után, és elmondta, hogy mennyire élvezi azt, hogy mellettük játszhat.

Lillard egyébként valószínűleg részt vesz az All-Star gála tripladobó versenyén, és szintén az idényfelezőhöz kapcsolódik, hogy nagy valószínűséggel eldőlt az is, hogy Quin Snyder fogja edzőként képviselni nyugatot. A Jazz jelenleg vezeti a konferenciát, és ugyan a liga még nem tett hivatalos bejelentést, de minden bizonnyal azt az állást fogják figyelembe venni, amit 2 héttel a gála előtt fog mutatni a tabella, és addig már csak az a Lakers előzhetné meg a Jazzt, akiktől Frank Vogel tavaly ott volt a gálán, és a hagyomány szerint kétszer egymásután nem lehet ugyanaz az edző a kiválasztott. Snyder 1984 és Frank Layden óta az első edző lehet, akit a Jazz csapatát képviselheti.

J.B. Bickerstaff, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője reagált Draymond Green tegnapelőtti kifakadására, ami szerint a játékosokat és a csapatokat kettős mércével kezelik. Bickerstaff szerint senkinek a hangját sem szabad elnémítani, mindenkinek megvan a joga elmondani a véleményét, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a csapatoknak is joga van azt tenni, ami megítélésük szerint számukra a legjobb. A tréner dicsérte a Warriors ellen kiültetett Andre Drummond professzionalizmusát, aki félidőben is bement az öltözőbe, és megosztotta a társaival, hogy mit látott a pályán, majd a mérkőzés után is velük volt. Drummond fantasztikusan kezeli ezt a nehéz helyzetet.

Szintén a Cavaliershez tartozik, hogy Kevin Love egyre közelebb van a visszatéréshez, miután vádlisérülését követően a csapat tegnapi edzésén a legtöbb gyakorlatot már együtt végezhette a társaival. Bickerstaff szerint ez egy jó jel, bizakodóak vele kapcsolatban, de meg kell várniuk, hogy miként reagál Love teste a mai nap folyamán erre a terhelésre.

Kevin Durant kihagyja az esti, Los Angeles Lakers elleni találkozót, miután nem javult kellő mértékben a sérülése. Durant a Brooklyn Nets előző két meccsét is kihagyta, mivel a combhajlítójával bajlódik. Kyrie Irving játéka sem biztos, aki hátproblémák miatt kihagyta a Phoenix Suns elleni találkozót, de ő valószínűleg pályára tud lépni.

Hosszabb időre kidőlt Ish Smith, a Washington Wizards irányítója, aki még február 12-én szenvedett combizomsérülést a Minnesota Timberwolves elleni találkozón. Smith állapotát 3 hét múlva vizsgálják felül, és az előzetes várakozások alapján 6-8 hetes kihagyásra számíthat.

Ian Begley (SNY) arról beszélt egy podcastben, hogy Julius Randle iránt nagy lehet az érdeklődés a cserehatáridő előtt, ugyanakkor tudomása szerint a New York Knicks úgy gondolja, hogy Randle is része annak a fiatal magnak, ami köré építkezni terveznek a következő években. A kosarasnak a nyáron 19,8 millió dolláros játékosopciója lesz.

A végére pedig a Dallas Mavericks maradt, akik a Salt Lake City Stars csapatához a fejlesztőligába küldték az újonc Josh Greent. A fiatal játékos 17 alkalommal lépett pályára a szezon során, 12,5 perc alatt 2,5 pontot, valamint 2,3 lepattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus