Hírmorzsák 2021-02-20 (11:00)

Joel Embiid és Jamal Murray is 50 pontot szerzett. Kawhi Leonard boldog, hogy ismét játszhat. Myles Turner segít a texasi károsultakon. A Rockets garantálta DeMarcus Cousins szerződését. Elmarad a Rockets-Pacers. Hamarosan érkezik az idény második felének a programja. Danny Ainge szerint miatta nem bajnokesélyes a Celtics. A Magic a jelenlegi maggal tervez jövőre is. Ejtették a vádakat Terence Davis ellen. Isaiah Thomas ismét a pályán. Alex Caruso cipőszerződést kapott.

Joel Embiid 50 pontos karriercsúcsot ért el ma hajnalban, ami után az idei teljesítményéről nyilatkozott. Úgy gondolja, hogy nem az okozza nála a különbséget, hogy változott az edző személye a Philadelphia 76ersnél, hanem nála kattant át valami, mert minden egyes percben, amikor pályán van, dominálni akar, és úgy érzi, hogy lelassult számára a játék. Tavaly nehéz időszaka volt, egyszerűen nem állt össze a játéka, most viszont az is segíti őt, hogy Daryl Morey jó kinti dobókkal vette őt körül. Tobias Harris annyit mondott csapattársa ma hajnali teljesítménye után, hogy egy napon az unokáinak fogja mesélni, hogy együtt játszhatott vele, és hogy ő volt a legjobb, akivel megfordult egy csapatban. A 76ers győzelmével egyébként az is eldőlt, hogy Doc Rivers képviselheti edzőként keletet az All-Star gálán.

Jamal Murray is 50 pontig jutott a Denver Nuggets színeiben, amiről annyit mondott, hogy egyszerűen beestek a dobásai. Miután megtudta, hogy ő az első az NBA történetében, aki rádobott büntető nélkül jutott el félszázig, megjegyezte, hogy jó érzés történelmet írni, és tetszik neki ez a statisztika. Mike Malone edző az elképesztő hatékonyságát dicsérte, miután Murray 21/25 dobása célt ért.

A játéknap rangadóján a visszatérő Kawhi Leonard vezérletével, illetve a 7 kihagyott találkozó után ismét bevethető Paul George közreműködésével a Los Angeles Clippers legyőzte a Utah Jazz csapatát, ami után Leonard elmondta, hogy nagyon boldog amiatt, hogy ismét pályára tudott lépni. Végre egészségesek, és így a kezdőjükkel állhattak fel. Folyamatosan egyre jobbak akarnak lenni, de több mint 2 hete nem tudtak úgy meccset játszani, hogy az egész keret egészséges és bevethető volt, és reméli, hogy a mostani állapotot megmarad az All-Star szünetig.

Myles Turner kapcsán egy nem hétköznapi történet látott napvilágot: miután a hét elején az Indiana Pacers kikapott a Chicago Bulls ellen, egy internetes troll 3 alkalommal is 100 dolláros kártérítést követelt a játékostól, mert szerinte miatta kaptak ki. Turner általában nem szokott foglalkozni az ilyesmivel, mert úgy gondolja, hogy eljutott odáig, hogy csak nevessen ezen, most viszont 1 pennyt átutalt a szurkolónak a véleményéért cserébe, aki meg is osztotta a tranzakciós bizonylatot. Ezt követően további szurkolók is elkezdtek követeléseket benyújtani Turner irányába, akinek az elmondása alapján eddig mintegy 3,500 dollárt kértek tőle. A játékos szeretne valami pozitívat kihozni ebből az esetből, és úgy döntött, hogy minden adományt megdupláz, ami a texasi időjárási katasztrófa károsultjainak megsegítésére irányul. Turner szülei is Texasban élnek, és elmondása alapján jól vannak.

A Houston Rockets háza tájáról több hír is származik az elmúlt 24 órából: a csapatnál nem várták ki a február 27-i határidót, és már most DeMarcus Cousins sorsáról, és garantálták a szerződését az idény végéig. Emellett two-way megállapodást kapott tőlük a 2017-es draft 16. választottja, Justin Patton, aki sorozatos sérülései miatt azóta csak 9 meccsen tudott pályára lépni az NBA-ben. A Texasban uralkodó zord időjárási körülmények pedig továbbra sem teszik lehetővé, hogy pályára lépjenek, így a Dallas Mavericks elleni találkozójuk után az Indiana Pacers elleni meccsüket is el kell halasztani.

Ha már a halasztások szóba kerültek, közvetve ehhez kapcsolódik, hogy a liga várhatóan hamarosan közzéteszi az All-Star szünetet követő programot. Néhány csapatnak sok meccset kell pótolnia a szezon első feléből, így például a Washington Wizards és a Memphis Grizzlies programja sokkal sűrűbb lehet, mivel továbbra is az a cél, hogy mindenki elérje a 72 meccset, és ehhez több back-to-back beiktatására is szükség lesz. A liga igyekszik elkerülni, hogy valakinek 3 egymást követő napon pályára keljen lépni, ahogyan azt is, hogy 5 nap alatt 4 meccset játsszon egy csapat, ugyanakkor továbbra is az a cél, hogy a rájátszás az olimpia előtt befejeződjön.

Danny Ainge arról beszélt, hogy szerinte jelenleg nem bajnokesélyes a Boston Celtics, nem alkalmas a keretük arra, hogy ebben a szezonban a csúcsra érjenek. Jelenleg 14-14-re állnak (szerk.: azóta 15-14-re javítottak), és nincsenek kifogások, ha valakit emiatt hibáztatni kell, akkor az ő. Nem Brad Stevens, Jayson Tatum vagy Jaylen Brown hibája, hogy nem elég jók, és mindannyian tudják, hogy nem elég jók, és ezen változtatniuk kell. Emellett azt is megjegyezte a Celtics általános igazgatója, hogy sok mindenen segíthet majd azért az is, ha a tervezett kezdőjük többet tud majd egyszerre játszani, mint amennyire eddig lehetőségük volt, és akkor együtt növekedhetnek majd.

Zach Lowe (ESPN) egyik forrása úgy értesült, hogy az Orlando Magic a következő szezonnak is a jelenlegi maggal tervez nekivágni. Optimisták és türelmesek a jelenlegi sérültjeikkel kapcsolatban, szeretnék megnézni a csapatukat Jonathan Isaac, Markelle Fultz és Aaron Gordon visszatérése után is. Felmerültek olyan pletykák, hogy esetleg a Toronto Raptors érdeklődhet Nikola Vucsevics iránt, de neki is 2023-ig van szerződése, az ő esetleges elcserélésével sem kell sietniük.

Ejtették Terence Davis ellen azokat a vádakat, miszerint bántalmazta tavaly októberben a korábbi barátnőjét. Davist akkor előállították, és többek között erőszakos cselekedetekkel vádolták, viszont mivel jelen volt a hölgy gyermeke is az incidensnél, ezért két vád továbbra is fennáll vele szemben: egyrészt a gyermek jólétének veszélyeztetésével vádolják, másrészt pedig ebből fakadóan bűncselekmény elkövetésével. Amennyiben Davis 1000 dollár kárpótlást fizet, illetve a következő egy évben nem követ el semmit, akkor ejtik ezeket a vádakat is.

Norvel Pelle a G Ligában szereplő Canton Charge csapatához írt alá, miután néhány nappal ezelőtt a Brooklyn Nets szabadlistára tette őt. Állítólag a New York Knicks, a Houston Rockets és a Toronto Raptors is mutatott némi érdeklődést a szolgálatai iránt, de végül a fejlesztőliga irányába veszi az irányt.

Az Egyesült Államok válogatottja a Bahama-szigetek ellen lépett pályára tegnap, és többek között Isaiah Thomas is lehetőséget kapott. Thomas több mint egy év után játszott tétmeccsen, és az ő 19 pontjának is köszönhetően 93-77-re nyertek is az amerikaiak. A mérkőzést követően a játékos elmondta, hogy kicsit még rozsdásnak érezte magát, de nagyon jó érzés volt számára ismét játszani és képviselni a hazáját. Joe Prunty edző hozzátette, hogy természetesen sok a 6 eladott labda tőle, ahogyan védekezésben sem mindig találta a helyét, de összességében elégedett vele.

A végére pedig Alex Caruso maradt, akinek többéves cipőszerződést adott az ANTA. Caruso mellett többek között Klay Thompson, Gordon Hayward és Kevon Looney is az ANTA cipőiben játszik. A Los Angeles Lakers játékosa már a Brooklyn Nets ellen is új támogatója cipőjében lépett pályára, és ehhez a mérkőzéshez kapcsolódik, hogy ez volt az idény eddigi legnézettebb kábeltévés közvetítése az Egyesült Államokban, átlagosan 1,9 millióan kapcsolódtak be a TNT adásába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus