Hírmorzsák 2021-03-01 (10:15)

Elmaradt a Raptors-Bulls meccs. RJ Hampton a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá került. Obi Toppin mellett Anfernee Simons és Cassius Stanley is ott lesz a zsákolón. Robert Covington az ügyességi versenyen. Giannis Antetokounmpo és Kawhi Leonard is nyilatkozott az egymás elleni találkozójuk után. Draymond Green sérülése nem súlyos. A csapatok nem felejtik, milyen volt a Warriors. Victor Oladipo visszautasította a Rockets hosszabbítási ajánlatát.

Ahogy arról már tegnap este is beszámoltunk, az utolsó pillanatban elhalasztották a Toronto Raptors és a Chicago Bulls találkozóját. Ezzel kapcsolatban szólalt meg a Raptors általános igazgatója, Bobby Webster, aki elmondta, hogy előzetesen biztonságosnak ítélték meg a ligával közösen a mérkőzés megrendezését, mert elég megbízhatónak tartják a tesztelési protokollt. A találkozót végül mégis elhalasztották, arról viszont nincs egyelőre információ, hogy mi lesz a Raptors további, All-Star szünet előtti mérkőzéseinek a sorsa.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy a Denver Nuggets újonca, RJ Hampton már nem léphet pályára az All-Star szünet előtt a liga egészségügyi és biztonsági protokollja jegyében. A csapatnál további kontaktkutatás zajlik. A tervek szerint a Chicago Bulls, a Milwaukee Bucks és az Indiana Pacers otthonában játszik még a Nuggets a szünet előtt, amennyiben a kontaktkutatás lefolytatása után elegendő bevethető játékosuk marad.

Ha már közvetve szóba került az All-Star hétvége, akkor folytassuk is ezzel az eseménnyel, ugyanis egyre több név tűnik biztosnak a különböző versenyek résztvevői közül. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Obi Toppin részt vesz a zsákolóversenyen, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján a New York Knicks újoncának ellenfelei között ott lesz a Portland Trail Blazersből Anfernee Simons, valamint az Indiana Pacersből Cassius Stanley. Az ügyességi versenyre pedig Robert Covington kaphat meghívót, aki jelenleg egyedüli olyan játékos a ligában, aki HBCU (Historically Black College and University) intézményben folytatta a tanulmányait, és a liga az egész hétvégén szeretné középpontba állítani ezeket az oktatási intézményeket. Ennek jegyében olyan zenészek fognak részt venni a meccs előtti műsorban is, akik valamelyik HBCU iskolapadjaiból kerültek ki.

A játéknap rangadóján a Milwaukee Bucks legyőzte a Los Angeles Clippers csapatát, és a mérkőzést Giannis Antetokounmpo egy nagy zsákolással zárta le. A kétszeres MVP szerint ez az egyéni büszkeségéről is szólt, hogy le tudták győzni Kawhi Leonard és Paul George kettősét, és szerinte az olyan pillanatokban születnek a kiválóságok, amikor valaki ilyen játékosokat próbál megállítani védekezésben. Leonard is megszólalt a találkozó után, aki úgy érzi, hogy csapatként még nem álltak össze, de pozitív a Clippers jövőjével kapcsolatban. Ezen a meccsen túl sokat néztek a kispad felé, hogy milyen játékokat hívjanak, és nagyon lelassult a játékuk, de ebben a Bucksnak is benne volt a keze. Ahhoz, hogy jobbak legyenek, gyorsabban kell játszaniuk, agresszíven támadni a festéket, többet építeni a jó labdajáratásukra..

A Golden State Warriors nagy különbségű vereséget szenvedett a Los Angeles Lakers ellen, és a vesztes féltől többen is megszólaltak. Steve Kerr elmondta, hogy az első félidőben bokaficam miatt kidőlő Draymond Green sérülése nem súlyos, legalábbis a játékos elmondása alapján nincs nagy gond. A vereségről annyit mondott Kerr, hogy meglepte őt, mert jó formában érkeztek a találkozóra, ugyanakkor elég ideje van ahhoz a ligában, hogy tudja, előfordulnak néha az ilyen meccsek, de ezeken túl kell lépni és menni előre.

Stephen Curry is megszólalt, aki Green félidei szavait idézte, miszerint emlékezniük kell arra, hogy még mindig ott vannak az ellenfelek célkeresztjében, mert riválisaik még emlékeznek arra, hogy mit csináltak az elmúlt 5-6 évben. Talán sosem fogják elfelejteni az ellenfelek, hogy kikkel játszanak, és remélik, hogy visszajutnak oda, ahol szeretnének lenni. Curry szerint a Lakers sem felejtette el, hogy milyen körülmények között verte őket januárban a Warriors, ugyanakkor csalódott amiatt, hogy az előző meccsekkel ellentétben nem védekeztek, nem tették magukat oda eléggé, és ez az eredményen is megmutatkozott.

A már említett Wojnarowski számolt be róla, hogy a Houston Rockets 2 éves, 45,2 millió dolláros hosszabbítást ajánlott Victor Oladipónak, de a játékos ezt visszautasította. A Rockets ennél többet nem tud ajánlani idő előtti hosszabbításként, míg a játékos hosszabb szerződést szeretne kötni, amire csak a nyáron lesz lehetősége a kollektív szerződés értelmében. A szabadügynökpiac nyitása után a Rockets 4 éves maximum esetében 151 milliót, 5 éves maximum esetében 195 millió dollárt kínálhat a játékosnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus