Hírmorzsák 2021-03-23 (10:00)

Elhunyt Elgin Baylor. Megszakadt a Rockets rossz sorozata. Giannis Antetokounmpo térdficam miatt nem játszott. Kyrie Irving és Landry Shamet sem utazott el a Nets idegenbeli túrájára. LeBron James akár 3-4 hetet is kihagyhat. Cserélt a Clippers és a Kings. Derrick Rose átesett a koronavíruson. Andrew Wiggins csak akkor oltatja be magát, ha kötelezik rá. A Celtics a legesélyesebb Aaron Gordon megszerzésére. A Pistons visszautasított egy Bagley-Bey cserét. Norman Powell 20 millió körül kereshet a következő szezontól kezdve.

86 éves korában elhunyt a Los Angeles Lakers legendás játékosa, Elgin Baylor. A Lakers közleményéből kiderült, hogy Baylor természetes halál következtében hagyta itt az élők sorát, és az utolsó perceiben a felesége és a lánya is mellette volt. Baylor 1958 és 1971 között játszott az NBA-ben, a teljes pályafutását a Lakersben töltötte, ami alatt 11 alkalommal volt All-Star, illetve 10 alkalommal került be valamelyik All-NBA csapatba. Egyike azon 4 játékosnak, aki a teljes pályafutását nézve 25 pont és 10 lepattanó felett átlagolt, 846 meccsen 27,4 pontot és 13,5 lepattanót átlagolt az alapszakaszban. Baylor pályafutásáról a 86. születésnapja alkalmából itt írtunk részletesebben.

Megszakadt a Houston Rockets 20 meccses nyeretlenségi sorozata. A Toronto Raptors elleni győzelem után Stephen Silas fantasztikus győzelemről beszélt, és büszke a játékosaira. Sok nehézségen mentek keresztül, és rengeteget küzdöttek az elmúlt időszakban, és nehéz volt minden meccs után a csalódottságot látnia a játékosai arcán, míg a hajnali meccs után mindenki boldog volt. Tegnap még csalódottak voltak, de most olyan, mintha az egy hete lett volna, összehozta őket a győzelem, és jobban is érzik magukat. John Wall ehhez annyit tett hozzá, hogy a csapatuk egészségügyi problémáit nem használhatják kifogásként a sorozatban elszenvedett 20 vereségre, mert mindenki más is hasonló gondokkal küzd. Csak kimentek a pályára és küzdöttek, nem számítottak a körülmények.

Giannis Antetokounmpo térdficam miatt kihagyta a Milwaukee Bucks hajnali meccsét, amivel kapcsolatban Mike Budenholzer elmondta, hogy valószínűleg még az előző, San Antonio Spurs elleni találkozó során szedte össze játékosa ezt a sérülést. Remélik, hogy csak rövidebb időt kell emiatt kihagynia, de majd meglátják, hogy miként reagál Antetokounmpo szervezete az első 48-72 órában, azt követően okosabbak lesznek.

Kihirdették az elmúlt hét legjobbjait is, keleten Antetokounmpo, nyugaton Nikola Jokics nyerte el az elismerést. A Milwaukee 3-0-val zárta a hetet, miközben játékosuk 29,7 pontot, 12,7 lepattanót és 10 gólpasszt átlagolt, míg Jokics 26,8 pontot, 12,3 lepattanót és 8,5 gólpasszt átlagolva segítette 3-1-es héthez a Denvert.

Kyrie Irving kihagyja a Brooklyn Nets 3 meccses idegenbeli túráját, a hivatalos indoklás szerint családi okokból. Rajta kívül Landry Shamet sem utazik el a csapattal, aki kificamította a bokáját a hétvégén, de jó hír, hogy az MRI nem mutatott ki jelentős elváltozást.

LeBron James bokasérülésével kapcsolatban nincs konkrét hír, ugyanakkor Shams Charania (The Athletic) arról írt, hogy több hetet is kihagyhat, míg Adrian Wojnarowski az ESPN Get Up című műsorában azt mondta, hogy a Lakers arra készül, hogy 3-4 héten keresztül nélkülözniük kell

Arról Chris Haynes (Yahoo! Sports) tájékoztatott, hogy Joel Embiid állapotát a hét második felében vizsgálják felül, de mindenképpen nagyon óvatosak lesznek vele, mert az a Philadelphia 76ers célja, hogy a rájátszásban teljesen egészséges legyen.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy cserélt egymással a Los Angeles Clippers és a Sacramento Kings. A Kings Mfiondu Kabengele játékjogát, készpénzt, valamint egy erősen védett második körös draftjogot kapott, cserébe pedig egy erősen védett második köröst postáztak el. A Kings ezzel felhasznált egy cserekivételt, ami lejárt volna, a Clippers pedig mozgásteret teremtett a hard cap alatt.

Derrick Rose azt követően újra csatlakozhatott a New York Knicks keretéhez, hogy átesett a koronavíruson, az viszont kérdéses, hogy mikor lesz ismét játékra alkalmas állapotban. Elmondása alapján még sosem érezte így magát, és ez tízszer rosszabb volt, mint egy influenza. Minden nap javul az állapota, és igyekszik visszatérni a normál kerékvágáshoz, de ez lassan megy. Rose azt is elmondta, hogy a gyerekei is megbetegedtek, és együtt voltak karanténban. Tom Thibodeau hozzátette, hogy erősítenie kell, és amint készen áll, bedobják majd. Arra viszont tekintettel kell lenni, hogy hosszú időt hagyott ki, és még csak most próbálja felvenni a ritmust, és majd meglátják, hogy ez miként megy. Rose legutóbb február 28-án lépett pályára, és az is kiderült, hogy a betegség annyira ledöntötte a lábáról, hogy otthon sem tudott edzeni.

A Portland Trail Blazersnél 12 játékos is megkapta az első adag oltását, és az ezt követően kiadott közleményben arról írtak, hogy a csapatnál elkötelezettek amellett, hogy mindenkinek meg kell kapnia az oltást. Ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is használni fogják a nyilvános felületeiket arra, hogy felhívják az emberek figyelmét az oltás fontosságára.

A Golden State Warriors játékosa, Andrew Wiggins ugyanebben a témában nyilvánult meg, bár ő egy másik oldalt képvisel, ugyanis elmondása alapján nem látja maga előtt azt megtörténni, hogy beadatja magának az oltást, kivéve akkor, ha erre kötelezik.

Az NBA komoly várakozásokkal néz a következő televíziós szerződés megkötése elé, ugyanis a liga vezetőségében úgy gondolják, hogy akár 75 milliárd dollárt is kaphatnak a következő 9 éves periódusban, míg egy szakértő szerint 70,2 milliárdot. A jelenlegi megállapodás a 2024/25-ös idény végéig szól, ami ugyancsak 9 év alatt 24 milliárdot jelent a ligának. Egy új megállapodás évi 7-8 milliárdot jelente a mostani 2,6 milliárddal szemben, amivel közelebb kerülnének az NFL-hez, akik átlagosan 10 milliárdot kapnak évente. Neal Person, a CBS Sports elnöke is arra számít, hogy a liga jelentős emelést szeretne a következő megállapodás aláírásakor.

Matt Moore (The Action Network) értesülései szerint a Boston Celtics indul a legjobb eséllyel Aaron Gordon megszerzéséért, és ezt a The Athletic is megerősítette. A Celtics állítólag két első körös draftjogot ajánlott, és egy olyan cserét szeretne, amiben Evan Fournier is hozzájuk kerül, és a cserekivételük mellett egy játékosukat is bedobják. Azt Shams Charania is megerősítette, hogy a Celtics szeretné Fourniert megszerezni. Ahhoz, hogy a matek működjön, könnyedén előfordulhat, hogy egy 3. csapat is beszáll az üzletbe. A Magic azt szeretné, ha Marcus Smart érkezne hozzájuk, de őt nem akarja elcserélni a Celtics. Smartot vagy Lonzo Ballt az Atlanta Hawks is szeretné, erről szintén Charania írt. Moore szerint a Celtics mellett a Denver Nuggets is harcban van Gordonért, ők Bol Bolt, Will Bartont, illetve valamilyen draftjogot adnának érte.

A sokat emlegetett Charania több korábbi pletykát is megerősített. Ő is úgy tudja, hogy a Miami Heat és a Philadelphia 76ers lehet versenyben Kyle Lowry megszerzéséért. A Detroit Pistons, a Miami Heat és a Toronto Raptors is érdeklődik Spencer Dinwiddie iránt. A Golden State Warriors vizsgálja Bogdan Bogdanovics megszerzésének a lehetőségét.

Chris Haynes forrásai alapján a Sacramento Kings cserét ajánlott a Detroit Pistonsnak, amiben Marvin Bagley és Saddiq Bey váltott volna csapatot, de ezt a Pistons visszautasította. Ugyancsak Haynes szerint a Pistons nyáron megpróbálja leigazolni Jarrett Allent, de a korlátozott szabadügynökké váló centert a Toronto Raptors, a San Antonio Spurs és a Washington Wizards is megpróbálhatja elcsábítani a Cleveland Cavalierstől.

A Cavaliershez kapcsolódó további hír, hogy másodszor is 10 napos szerződést kapott tőlük Quinn Cook.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint hatalmas lehet az érdeklődés Norman Powell iránt, akinek a 11 millió dolláros szerződését nagyon sok, bajnoki címre hajtó csapat szívesen befogadná. A ligában dolgozó vezetők arra számítanak, hogy a nyáron Powell lemond a játékosopciójáról, és várhatóan évi 20 millió körül kereshet majd az új szerződésével.

A végére pedig a Philadelphia 76ers two-way szerződésű játékosa, Paul Reed maradt, aki a G Ligában egyszerre lett MVP, illetve zsebelte be az Év Újonca elismerést is. Reed vezérletével a Delaware Blue Coats csapata története során először jutott be a rájátszásba, miközben a játékos 15 meccsen 22,3 pontot, 11,8 lepattanót, 2,3 gólpasszt, 1,9 labdaszerzést és 1,8 blokkot átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus