Hírmorzsák 2021-03-26 (10:30)

A Lakers, a Miami és a Philadelphia sem volt hajlandó túl sokat áldozni Lowryért, aki így maradt Torontóban. A Heat Victor Oladipo megszerzésével vigasztalódott. A Portland Norman Powell-el szeretné felrázni a csapatot. Nikola Vucevic érzelmes levéllel búcsúzott Orlandótól. Draymond Green szerint a Rajon Rondo-trade volt az este legjobb cseréje. Néhány napon belül eldőlhet Andre Drummond és LaMarcus Aldridge sorsa is. Lonzo Ballt végül nem adta a New Orleans. LeBron James akár hat hetet is kihagyhat.

Magyar idő szerint március 25-én este nyolc órakor zárult az NBA átigazolási piaca, a trade deadline utolsó szakaszában pedig a várakozásoknak megfelelően akadtak meglepetések. A Miami már hetekkel ezelőtt megszellőztette, hogy szeretnék megszerezni Kyle Lowryt, végül azonban a Toronto irányítójára irányuló üzlet nem jött össze - ellenben Houstonból Victor Oladipo Floridába került. Pat Riley csapatelnök szerint az, hogy a Raptors Duncan Robinson mellett Tyler Herro játékjogát is kérte, elfogadhatatlan volt számukra, hisz nem léphették át azt a bizonyos határt, amely a klub elmúlt években felépített irányvonalát veszélyeztette volna. Ellenben az utolsó utáni pillanatban Avery Bradley, Kelly Olynyk és egy 2022-es draftjog került Texasba Oladipóért cserébe.

Annak ellenére, hogy előzetesen mindenki azt találgatta, hogy vajon hol köt majd ki Kyle Lowry, a hátvéd végül meglepő módon Torontóban maradt. A pletykák szerint Masai Ujiri a Lakers, a Miami és a Philadelphia csapataival is tárgyalt, ám mindhárom klubtól abszurd ellenajánlatot követelt, a Los Angeles-iektől Talen Horton-Tuckert (is) szerette volna, a Heat keretéből Tyler Herrót (is) várta a csomagba, míg a Sixerstől Tyrese Maxey és Matisse Thybulle mellett egy 2021-es és egy 2023-as első körös valamint egy meg nem nevezett további 2023-as draftcetlit is akart. A Raptors nem követelt abszurd dolgokat, olyan csapatokkal próbáltunk üzletelni, akik a liga élmezőnyében vannak, mivel esélyt akartunk adni a játékosunknak arra, hogy egy újabb NBA aranygyűrűt szerezhessen - írta közösségi média oldalán Ujiri.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a kanadaiak helyet kreálnak egy nagyot szóló ügyletnek, hisz Terence Davist és Norman Powellt is elpasszolták. Utóbbi Portlandbe került, Neil Olshey a Blazers ügyvezető igazgatója pedig meg is indokolta a csere miértjét. „Fel kell egy kicsit ráznunk a csapatot, hisz a dolgaink nagyon elkezdtek stagnálni. A vezetőség elsődleges célkitűzése, hogy jobbá váljunk, s úgy vélem, hogy Powell megszerzésével ez sikerülni is fog” - vélekedett Olshey.

A legváratlanabb csere egyértelműen Nikola Vucevic Chicagóba kerülése volt, az All-Star magasember közel egy évtizedet töltött Orlandóban, így fájó szívvel búcsúzott a rajongóktól. „Köszönöm Orlando! Nagyon nehéz most nekem, gyerekként érkeztem ebbe a városba, ahonnan mint férfi távozom. Ez a hely mindig fontos szerepet fog betölteni az életemben, köszönöm az elmúlt éveket a csapat minden játékosának és edzőjének, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy azzá a kosarassá váljak, aki ma vagyok” - írta többek között búcsúzóul Vucevic.

Természetesen a liga fő megmondója Draymond Green is megszólalt a határidő lejártát követően, véleménye szerint a Clippers járt a legjobban Rajon Rondo megszerzésével, hozzátéve, hogy nem is érti az irányító alulértékelését, hisz a Los Angeles Lakers tavalyi bajnoki címében is főszerepet vállalt.

A cserehatáridő lejártát követően két nagy név maradt a kalapban, akik vélhetően kivásárlás útján fognak új csapatba kerülni. A Cleveland magasembere Andre Drummond számos klubbal egyezkedik, miután megállapodott a Cavs vezetőségével a távozásáról. A legfrissebb hírek szerint a már eddig is képben levő Los Angeles Lakers, New York Knicks duó mellett a Clippers, a Boston Celtics és a Charlotte Hornets is szóba került, a Yahoo! Sport értesülései szerint Drummond az elkövetkezendő napokban meghallgatja ezen gárdák ajánlatait.

A Lakers Drummond mellett LaMarcus Aldridge-el is tárgyal, a San Antino Spurs által kivásárolandó veterán konkrét kérői között szintén ott van a Los Angeles Clippers, de a Miami Heat és a Brooklyn Nets is élénken érdeklődik. Ellenben sajtóinformációk szerint minimalizálódott annak az esélye, hogy visszatérjen korábbi sikerei helyszínére, Portlandbe.

Persze volt jó néhány olyan egyezkedés, amelynek a végére nem került pont. Ugyancsak a Yahoo! Sports számolt be róla, hogy a Sacramento és a Detroit tárgyalt egy Marvin Bagley Saddiq Bey tranzakcióról, a New Orleans pedig végül maga döntött úgy, hogy nem bocsájtja üzletbe Lonzo Ballt, akivel a Clippers szemezett.

Shams Charania értesülései szerint LeBron James sérülése jóval súlyosabb annál, mint azt előzetesen tálalták, így az a várható három-négy hét kihagyás az a valóságban inkább négy-hat hét lesz. Mint ismeretes a Lakers sztárja március 20-án az Atlanta elleni összecsapás második negyedében szenvedett bokasérülést, miután egy ártalmatlannak tűnő szituációban Solomon Hill esett rá a négyszeres bajnok lábára, akinek ennek következtében kifordult a jobb bokája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus