Hírmorzsák 2021-03-28 (11:15)

Andre Drummond egyre közelebb a Lakers csapatához. Portlandben csalódottak voltak LaMarcus Aldridge döntése után. Gregg Popovich újabb mérföldkőhöz érkezett. Ezúttal Thanasis Antetokounmpo brillírozott a Bucksban. Eltört Mitchell Robinson lába. Bradley Beal csípősérülést szenvedett. Vajon ki lesz az év legjobb hatodik embere? Al Horford vélhetően már nem lép többet pályára ebben a szezonban. Zion Williamson egy furcsa statisztikai lista élén.

LaMarcus Aldridge Brooklynba való igazolásáról már beszámoltunk, a másik kivásárolt magasember, Andre Drummond ellenben továbbra is tárgyal, a legfrissebbek szerint a Lakers és a Boston Celtics ajánlotta számára a legjobb lehetőségeket, ellenben Adrian Wojnarowski értesülései szerint szinte biztos, hogy a Los Angeles-iek ajánlatát fogadja majd el. Mint köztudott, Drummond és a Cleveland Cavaliers útjai a minap hivatalosan is elváltak, az idei szezonban meccsenként eddig 17,5 pontot és 13,5 lepattanót átlagoló center bárhová is igazoljon, ott biztos, hogy aktív szereplője lesz a rotációnak.

Ahogy közeledett Aldridge bejelentése, úgy lett egyre kisebb az esélye annak, hogy a center esetleg visszatérjen egykori sikerei helyszínére Portlandbe, ahol a játékosok többsége, élükön Juszuf Nurkiccsal és Enas Kanterrel tárt karokkal várták. Miután megjelent a Netshez való igazolás híre, a közösségi média oldalakat ellepték a Blazers játékosainak bejegyzései, akik közül talán Kanter volt a legviccesebb kedvében, hisz ő Wojnarowski tweetjére reagált úgy, hogy talán Thanos lesz a Brooklyn következő igazolása, utalva ezzel arra, hogy a New Yorki-i csapat keretében még mindig van egy kiadó hely.

Don Nelson és Lenny Wilkens után Gregg Popovich lett az NBA történetének harmadik olyan vezetőedzője, aki minimum 1300 mérkőzést nyert az alapszakaszban. A San Antonio a Chicago csapatát verte 120-114-re, ezzel pedig a legendás tréner átlépte azt a bizonyos határt, melyet követően már karnyújtásnyira került tőle az, hogy minden idők legtöbb győzelmét számláló mesterévé váljon, hisz Nelson 1335 diadallal vezeti ezt a rangsort.

Nincs abban semmi meglepő, ha a Milwaukee csapatának legjobb teljesítményét keresve az Antetokounmpo névvel találkozunk, ezúttal azonban nem Giannis, hanem Thanasis brillírozott, miután a New York ellenében a „görög szörny” valamint Khris Middleton, Jrue Holiday és Donte DiVincenzo is hiányzott. A legidősebb fivér 25 ponttal, 10 lepattanóval, 5 gólpasszal és 2 szerzett labdával zárt, melyet követően Mike Budenholzer mester is elismerően nyilatkozott. „Remekül játszott. Ma egy kicsit több időt és szabadságot kapott, mint általában és ezzel rögtön élni is tudott. Tette a dolgát a pálya mindkét oldalán” - így a lefújás után a Bucks vezetőedzője.

A New York ugyan legyőzte a Milwaukee csapatát az NBA legutóbbi játéknapján, ellenben Mitchell Robinson a hírek szerint lábtörést szenvedett – az első negyedben egy rossz mozdulat után még lesántikált a pályáról, ezt követően azonban már nem tudott ráállni a lábára. Ettől többet ellenben majd csak a tüzetes orvosi vizsgálatok eredményeit követően tudhatunk meg az állapotáról, de előzetesen a sérülés súlyosságától függően, minimum hat-nyolc hét kihagyás várhat rá.

Sajnos nem ez volt a mögöttünk hagyott este egyetlen sérülése. A Washington és egyben a liga legjobb pontszerzője, Bradley Beal sem tudta végigjátszani a Wizards Detroit Pistons elleni összecsapását, ugyanis az első félidő hajrájában egy szerencsétlen esés következtében csípősérülést szenvedett, s habár megpróbált visszatérni a parkettre, három perccel később befejezettnek tekintette a mérkőzést. Jó hír, hogy az orvosi kivizsgálások nem diagnosztizáltak súlyos problémát, mindazonáltal, mivel a fővárosiak hétfőn és kedden back-to-backre készülnek, így nagy valószínűséggel elővigyázatosságból kiülheti ezeket a meccseket.

Egy viszonylag érdekes írást jelentetett meg a minap a Clutchpoints szerkesztősége, amelyben az év legjobb hatodik embereit veszik górcső alá. Sokan készpénznek veszik, hogy a Utah játékosa, Jordan Clarkson zsebeli majd be ezt a címet, ám az elmélkedés felhívja arra a figyelmet, hogy a Jazz másik kiválósága, Joe Ingles is remek szezont fut, habár előbbi 17,1 pontos átlagával nehéz vitatkozni, ellenben a vajkezű ausztrál 53,4%-os dobásmutatója (48,6% a triplavonalon kívülről) szintén önmagáért beszél. Hatodik emberként dicséret illeti még Thaddeus Young (Chicago Bulls), Norman Powell (Portland Trail Blazers) és Dario Saric (Phoenix Suns) idei teljesítményeit is.

Az Oklahoma City vezetősége bejelentette, hogy Al Horford vélhetően már nem lép többet pályára az idényben. A döntés hátterében az áll, hogy szeretnének lehetőséget biztosítani az eddig kevesebb játékidővel bíró fiataloknak úgy, mint Darius Bazley, Isaiah Roby vagy Moses Brown. Horford nem veszi zokon a Thunder ez irányú elképzeléseit, hisz már a szerződtetésekor is megállapodtak vele abban, hogy az elsődleges feladata az ifjoncok mentorállása lesz, ráadásul több forrás is megerősítette, hogy a kiültetése előtt is hosszasan egyeztetett vele a szakmai stáb.

Zion Williamson idényét elnézve továbbra is elmondható, hogy a liga egyik jövőbeli nagy sztárját láthatjuk személyében. A StatMuse a napokban egy olyan összehasonlítással rukkolt elő, amitől még a szakértők álla is leesett. Tudniillik, azt vizsgálták, hogy mérkőzésenként minimum tizenöt rádobásnál kié a legjobb mezőnyszázalék. Nos, Zion az idei szezonban 62,7%-kal áll ebben a kategóriában, amely a liga történetének legjobbja, toronymagasan megelőzve a sportág olyan ikonjait, mint Kareem Abdul-Jabbar (60,4% - 1979/1980), Kevin McHale (60,4% - 1986/1987) vagy éppen Shaquille O'Neal (60,1% - 2004/2005).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus