Hírmorzsák 2021-03-31 (10:15)

Kényszerleszállást hajtott végre a Utah Jazzt szállító charter gép. Andre Drummond rögtön a kezdőcsapatban kap helyet. LaMarcus Aldridge már nem az egyéni elismerésekre hajt. Dennis Schröder nem fogadta el a Lakers első szerződéshosszabítási ajánlatát. Zach LaVine sem igazán akar az idei szezonban egyezkedni a Bullsszal. A Brooklyn a trade deadline során megpróbálta megszerezni Kelly Oubre Jr.-t. Alize Johnson újabb tíz napos szerződést kapott a Netstől. Kialakult a March Madness Final Fourjának mezőnye.

A Utah Jazz charter repülőgépe kedden röviddel a felszállás után egy madárrajjal ütközött, minek következtében az egyik hajtómű meghibásodott. A történtek miatt a Memphisbe tartó járat azonnal visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Salt Lake City nemzetközi repülőtéren. Adrian Wojnarowski értesülései szerint a játékosok egy hangos durranást hallottak, majd kisebb tűznyalábokra lettek figyelmesek a bal szárnynál. Szerencsére a leszállás során senki sem sérült meg, a csapat kedden este újra útnak indult Memphisbe.

Andre Drummond a tervek szerint március 31-én, szerda este a Milwaukee Bucks ellenében debütálhat új csapata a Lakers színeiben, ahol a tervek szerint rögvest a kezdő ötösben kap helyet. A center február 12-én játszotta utolsó mérkőzését a Cleveland Cavaliers színeiben, elmondása szerint azóta rengeteget dolgozott edzőteremben, a célja az volt, hogy a lehető legjobb formában léphessen pályára, amikor erre újra lehetősége adódik. Az, hogy Drummond rögtön kezdő lesz, megkérdőjelezi Marc Gasol szerepét, hisz a rotációban Montrezl Harrell is elsőbbséget élvez. Marcot nagyon tisztelik a játékostársai, ráadásul ő egy igazi profi, akire szükségünk van, legfőképp a rájátszásban számolunk azzal, hogy mindhármójuk pályára kerüljön - mondta Frank Vogel vezetőedző, megerősítve ezzel azt, hogy nem kívánják kivásárolni a spanyol kosarast.

LaMarcus Aldridge először állt az újságírók rendelkezésére azóta, hogy aláírt a Brooklyn csapatához. A magasember elmondta, hogy ennyi szezonnal a háta mögött már nem érdeklik az egyéni elismerések, azért érkezett a Netshez, hogy betöltsön egy űrt. Nem azért vagyok itt, hogy All-Star játékos legyek. Értéket próbálok adni, igyekszem hozzátenni a csapat játékához azokat a dolgokat, amelyekben jó vagyok, ezáltal hozzásegíteni a társaimat a győzelemhez” - válaszolt az újságírók kérdéseire Aldridge.

A március 25-i cserehatáridő lejárta előtt szárnyra kapó pletykák azért nagyban befolyásolhatják egyes játékosok jövőjét. Sajtóinformációk szerint egyelőre nincs megállapodás Dennis Schröder és a Lakers vezetősége között, így várhatóan a hátvéd a szezon végeztével szabadügynök lesz. Marc Stein, a New York Times újságírója a minap arról számolt be, hogy a Los Angeles-iek egy négy évre szóló nyolcvanmillió dolláros megállapodást kínáltak az irányító számára, amelyet az nem fogadott el. A zsurnaliszta azt is tudni véli, hogy azért nagy tüskét hagyott a német kosarasban az a tény, hogy őt is felajánlották Kyle Lowryért cserébe.

Hasonló gondban van a Chicago, bár Zach LaVine kontraktusa csak a 2022-es idény végén jár le, ám Brian Windhorst állásfoglalása szerint a bedobó súlyos dollároktól esne el, ha idő előtt hosszabbítana. „A szerződése jövő évre vonatkozó része 19,5 millió dollárról szól. Amennyiben idő előtt hosszabbít, abban az esetben csupán 105 millióig mehet fel – vélhetően egy négy éves időszakra – ami azért jóval kevesebb az elérhető maximumnál. Hacsak a Bulls nem kezdeményez egy teljes újratárgyalást, abban az esetben 2021-ben ne várjuk egyik féltől sem az új megállapodást - mondta podcastjében Windhorst.

A Warriors megerősítette, hogy a trade deadline idején számos ajánlatot kapott Kelly Oubre Jr.-ra, melyek közül a legérdekesebb Brooklynból érkezett, akik az idényt sérülés miatt kihagyó Spencer Dinwiddie-t próbálták bedobni. A Golden State ellenben elutasította ezt a lehetőséget is. „Sokan hitték, hogy Oubre mozdítható, de nagyra értékeljük a munkáját, így nem akartunk megválni tőle” - így Bob Myers, aki egyben utalt arra is, hogy a kaliforniai csapat célja továbbra is rájátszásba kerülés.

Maradva a Brooklynnál, egy újabb tíz napos szerződést kapott Alize Johnson, aki eddig mindössze egyetlen mérkőzésen lépett pályára a Nets színeiben, még március 25-én. A Utah elleni összecsapáson ellenben bizonyított, 33 perc alatt 23 ponttal és 15 lepattanóval zárt.

A végére pedig jöjjenek a legfrissebbek az NCAA March Madnesséről. Az Elite 8 mérkőzéseit követően kialakult a Final Four mezőnye. A középnyugati régióban érvényesült a papírforma a #2 Houston legyőzte a #12 Oregon State csapatát, mintahogyan délen sem született meglepetés, az #1 Baylor magabiztosan jutott túl a #3 Arkansas alakulatán. Keleten viszont borult a papírforma a #11 UCLA egy végig kiélezett mérkőzés végén verte az #1 Michigant, ellenben nyugaton az #1 Gonzaga számára sem okozott problémát a #6 USC két vállra fektetése. A Final Four párosítása így a következő: #1 Baylor - #2 Houston és #1 Gonzaga - #11 UCLA. Az elődöntőkre április 3-án kerül sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus