Hírmorzsák 2021-04-06 (10:30)

James Harden ismét megsérült. DeMarcus Cousins hivatalosan is aláírt a Clippershez. Luka Doncic és Jrue Holiday voltak az elmúlt hét legjobbjai. Kristaps Porzingis csuklórándulással bajlódik. Malik Beasley-re legalább négy hét kihagyás vár. Paul Pierce-t azonnali hatállyal elbocsájtotta az ESPN. Ezentúl bitcoinban is kérhetik a fizetésüket a Sacramento játékosai. Az elmúlt napok játékosmozgásai. A Baylor Bears lett az NCAA 2021-es bajnoka.

A Brooklyn back-to-backet játszott az elmúlt játéknap folyamán, s bár visszatért James Harden, de alig négy perc után ismét kivált ugyanazzal a combhajlító-sérüléssel, amivel az előző két meccset is kihagyta. Az MRI nem tárt fel korábban szerkezeti sérülést, de az elmondások szerint a játékos folyamatosan érez valamiféle kellemetlenséget, így jobb inkább óvatosnak lenni. A Nets elég nagy gondban van, hisz Blake Griffin is sérült, Kevin Durant ugyancsak a combhajlítójával küszködik, Tyler Johnsont térdfájdalom hátráltatja, Landry Shametnek pedig a bokája rándult meg.

Az egészségügyi és biztonsági protokoll szabályainak is eleget téve, ténylegesen is aláírt DeMarcus Cousins a Clippers csapatához. A korábbi négyszeres All-Star, súlyos sérüléseit követően próbálja újraéleszteni a karrierjét. Az idényt a Houston Rockets színeiben kezdte, ahol 9,6 pontot és 7,6 lepattanót átlagolt, ám magasember létére mezőnyből pocsékul, mindössze 37,6%-kal célzott. A Los Angeles-iek egyelőre egy mindössze tíznapos szerződést kínáltak számára.

A Dallas Mavericks kiválósága Luka Doncic és a Milwaukee hátvédje Jrue Holiday lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Doncic meccsenként átlag 28,3 ponttal, 6,8 lepattanóval és 6,3 gólpasszal vezette 4-0-s teljesítményre övéit, míg Holiday 26,8 pontot és 8,5 gólpasszt jegyzett a Bucks 3-1-s menetelésében.

Kristaps Porzingis nem lépett pályára a Dallas április 5-i Utah Jazz elleni mérkőzésén, mint később kiderült a lett kiválóság csuklórándulással bajlódik, ennek okán pedig egyelőre az sem tudható, hogy mikorra várható a visszatérése. Nem tudunk biztosat mondani, reméljük, hogy nem komoly a probléma, bár több hete fájlalja már a kezét, de csak most jutott el arra a pontra, hogy nem tudta vállalni a játékot” - így Rick Carlisle a Mavericks vezetőedzője.

A Minnesota csapatát még az ág is húzza, nem elég, hogy szörnyű a mérlegük, most a Wolves egyik húzóneve is oldalvonalra került, Malik Beasley-re ugyanis minimum négy-hat hét kihagyás vár combhajlító izom probléma miatt – a szombati Philadelphia elleni meccsen sérült meg. Az MRI eredményei nem adtak túl sok esélyt a bizakodásra, így legközelebb három hét múlva várható fejlemény az esetleges javulást illetően.

Paul Pierce-t kirúgták az ESPN-től miután a Boston Celtics egykori sztárja élőben, láthatóan bódult állapotban jelentkezett be az Instagrammon egy zárt körű pókerpartiról, sztriptíztáncosnők társaságában. A tengerentúl legnagyobb sportmédiuma nem sokat teketóriázott napokkal később útilaput kötött a 2017-ben visszavonuló, majd az NBA Countdown és a The Jump műsoraiban szerepet vállaló korábbi tízszeres All-Star talpára.

Ezentúl bitcoinban is kérhetik a fizetésüket a Sacramento játékosai. A hírt a minap jelentette be a Kings tulajdonosa Vivek Ranadive, ezzel a kaliforniai klub lesz az első olyan major-franchise, ami lehetővé teszi ezt a jövedelemszerzési módszert. Ranadive a szervezet minden egyes tagjának lehetőséget biztosít arra, hogy a keresete bármekkora részét kriptovalutában kapja meg. Az indiai milliárdos már 2014-ben is terveket fogalmazott meg arra vonatkozóan, hogy az üzleti érdekeltségeiben megvalósíthassa ezt a fajta pénzmozgást, ennek fejében a kosárlabdacsapatánál még 2019-ben kidolgoztak, egy a szurkolók elégedettségét elősegítő digitális jutalmazási rendszert.

Akadt némi játékosmozgás a liga elmúlt napjaiban is, John Henson a New York Knickstől kapott egy tíznapos kontraktust, a korábban sokkal többre taksált magasember tavaly a Cleveland és a Detroit csapatait erősítette. Az Oklahoma City az idei szezon nagy részét a G-League-ben töltő Justin Robinsont lepte meg egy ugyanilyen szerződéssel, mellette two-way kontraktus keretében Jaylen Hoardot is leigazolta, miközben Justin Jacksontól elköszönt. A Portland Trail Blazers eközben TJ Leaf számára kínál lehetőséget, ugyancsak egy two-way keretében.

Borult a papírforma az NCAA March Madnessében, miután a Gonzaga nem tudta feltenni az i-re a pontot, így a Baylor Bears lett a 2021-es idény bajnoka. Pedig az 1976-os Indiana Hoosiers diadalmenete óta a Zags lehetett volna az első olyan csapat, amely veretlenül zár, ám ezt az elképzelést a texasiak keresztülhúzták. Maga a finálé viszonylag langyos mederben folyt, Jared Butler (22 pont, 7 gólpassz), Macio Teague (19 pont) és Davion Mitchell (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével lényegében végig kézben tartotta az irányítást a Baylor, pláne úgy, hogy a másik oldalon Jalen Suggs (22 pont) mellé ezúttal nem tudott érdemben felnőni Corey Kispert és Drew Timme (12-12 pont) duója. A Baylor Bears ezzel fennállása első bajnoki címét ünnepelheti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus