Hírmorzsák 2021-04-21 (11:45)

James Harden rásérült a korábbi combhajlító izom problémájára. Kawhi Leonard is újabb mérkőzéseket kénytelen kihagyni. Austin Rivers egyelőre csak egy tíznapos szerződést kapott a Denver Nuggetstől. Csúszik Jaren Jackson Jr. visszatérése. Oshae Brissett három évre írt alá Indianában. A Brooklyn Nets és a New York Knicks is élénken érdeklődik Mike James iránt. Zion Williamson imád a Madison Square Gadenben játszani, természetesen a kijelentése azonnal pletykákat generált. Az NBA is reagált a George Floyd halála ügyében hozott ítéletre.

Mint ismeretes James Harden már egy ideje a combhajlítójával bajlódik, s bár a minap Sean Marks a Brooklyn vezérigazgatója és Steve Nash vezetőedző is megerősítette, hogy közeleg a visszatérésének időpontja, most rossz hírek érkeztek az MVP-jelölt állapotát illetően. A hírek szerint ugyanis az egyik labdás edzésen rásérült az eddigi problémájára, amelyet az MRI-vizsgálat eredményei is alátámasztottak. „Vissza a kiindulási állapothoz. Nem igazán értjük, hogy mi történt, hisz nem esett el és nem csinált olyan mozdulatokat, amelyek ezt okozhatták volna. Egyszerűen ismét elkezdte érezni azt a fájdalmat, amely április 5-én az oldalvonalra kényszerítette. Nem tudjuk, hogy mikor térhet vissza, lehet, hogy csak a rájátszásra épül fel, de lehet, hogy már hamarabb is láthatjuk őt a pályán” - így Nash az újságírók kérdéseire reagálva.

Legalább egy hét kihagyás vár a Clippers kiválóságára Kawhi Leonardra, aki az NBA legutóbbi játéknapján, a Portland Trail Blazers ellenében már nem is lépett parkettre. A hírek szerint az All-Star játékos továbbra is a jobb lábával bajlódik, elvileg nincs nagy gond, ám a közelgő rájátszásra gondolva a vezetőség inkább a pihentetés mellett döntött. Leonard április 10-én a Houston elleni meccset követően négy találkozót is kihagyott, s bár a Minnesota ellenében már pályára lépett, most újfent nélkülözni kényszerültek őt a Los Angeles-iek.

Ahogyan azt előzetesen már beharangozták Austin Rivers szerződést kapott a Denver csapatától, ám kissé meglepő módon egyelőre csak egy tíznapos megállapodást írhatott alá a kolorádóiakkal. A Nuggets részéről Jamal Murray ACL-szakadását követően gyorsultak fel a tárgyalások, így az előbb New Yorkból Oklahoma Citybe, majd onnan szabadlistára kerülő Rivers lett az első érkező.

Jaren Jackson Jr. visszatérése továbbra is várat magára, bár alig egy hónappal ezelőtt jelentette be a Memphis, hogy várhatóan április közepén már a pályán köszönthetjük a magasembert, ám ez egyelőre még nem következhet be. Mint arra emlékezhetünk Jackson remekül kezdett a tavalyi orlandói buborékban, majd az Indiana Pacers ellen meniscus-szakadást szenvedett a bal térdében, ezzel pedig véget ért a szezonja.

Két egymást követő tíznapos kontraktusát lezárva, az Indiana Pacers három éves megállapodást kötött Oshae Brissett-tel. A huszonkét esztendős bedobó a Syracuse egyetemről érkezett a ligába, bár a 2019-es drafton nem kelt el. Ezt követően a Toronto Raptors csapatától kapott egy two-way szerződést, bár ennek ellenére inkább a G-League-ben szerepelt.

A Brooklyn és a New York Knicks csapatai is érdeklődnek az Euroliga sztárja Mike James iránt. Az Eurohoops értesülései szerint a CSZKA Moszkva hátvédje már meg is egyezett a Netsszel, miután Dimitris Itoudis vezetőedzővel konfrontációba keveredett, így nem igazán jut már neki szerep az orosz sztárcsapatban. James a 2017/2018-as idényben már kipróbálta magát az NBA-ben, akkor a Phoenix Suns, majd a New Orleans Pelicans szerelését húzhatta magára. Ebben a szezonban 27 meccsen 19,3 pontot és 5,7 gólpasszt átlagolt az öreg kontinensen.

A mindig jól értesült Adrian Wojnarowski beszélt arról, hogy Zion Williamson mennyire is kötődik a Madison Square Gardenhez és milyen érzelmekkel nyilatkozik azokról a mérkőzésekről, amit ott játszhatott. Ez persze azonnal felvetette a pletykát, hogy talán idővel esélye nyílhat a New York Knicksnek arra, hogy megszerezze a New Orleans kiválóságát. A 2019-es draft első választottját 2024 végéig köti szerződés a Pelicans csapatához.

Április 20-án ítélet született George Floyd halála ügyében, a három hétig tartó tárgyalást az NBA is nyomon követte - Derek Chauvint végül mindhárom vádpontban bűnösnek találták. A férfit gondatlanságból, illetve hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel és gyilkossággal is megvádolták, amiért akár 40 év börtönbüntetést is kaphat. Tényleges ítélet nyolc héten belül. A bejelentés után több csapat és maga a liga is nyilatkozatot adott ki. „Természetesen örülünk, hogy győzött az igazság, de még sok a tennivaló” - szól az NBA sajtóanyaga. Nate McMillan az Atlanta Hawks megbízott vezetőedzője megerősítette, hogy árgus szemekkel követték a tárgyalás fejleményeit, amennyiben nem ez az ítélet született volna, úgy nagy valószínűséggel, tiltakozásképpen nem léptek volna parkettre a soron következő Orlando elleni mérkőzésükön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus