Hírmorzsák 2021-05-07 (11:30)

Anthony Davis mindössze kilenc percet játszott a Clippers ellen. Luka Doncic tisztában van azzal, hogy le kellene szoknia a játékvezetők számonkéréséről. Kyrie Irving szerint éppen időben került bele egy rossz szériába a Nets. James Harden még az alapszakaszban visszatérhet. Balhé a Pacersnél. Damion Lee az oltottsága ellenére lett koronavírusos. A New York készen áll arra, hogy az offseasonban meghosszabbítsa Julius Randle kontraktusát. A legfrissebb játékosmozgások.

Egyre nagyobb gondba kerül a Lakers csapata, amely nem elég, hogy elbukta a városi rivális Clippers elleni rangadót, nagyon úgy tűnik, hogy újra elvesztette Anthony Davist, aki a mérkőzés első negyedének végén vonult be az öltözőbe - egy reklámtáblában esett el és sérült meg a bokája, bár később az ESPN már azt is hozzátette, hogy valamiféle hátgörcs is kínozta. Mint ismert a center korábban kilenc hetet volt kénytelen kihagyni achilles-sérülés miatt. Az arany-lilák ezzel a kudarccal a nyugati konferencia hatodik helyére csúsztak vissza, azonos, 37-29-es mérleggel a Portland Trail Balezersszel, akik igyekeznek menekülni a play-in helyekről. A Los Angeles-i derbin az egészségügyi protokoll alatt lévő Dennis Schröder, illetve az ismét a bokájával bajlódó LeBron James sem léphetett parkettre.

A Dallas Mavericks sztárja Luka Doncic a Brooklyn elleni meccset követő interjújában személyesen is elismerte, hogy túl sokat kommunikál a játékvezetőkkel, legtöbbször számonkérve tőlük egy-két elmaradt fújást. Mindezek eredményeképpen immáron tizenöt technikainál jár, így nagyon közel került ahhoz, hogy a liga szabályai szerint egymeccses eltiltást kapjon. Tudom, hogy ezek olyan dolgok, amelyekről le kellene szoknom. Dolgoznom kell ezen, de nagyon nehéz nem kimutatni az érzelmeim” - mondta a szlovén kosaras, aki már 2019-ben is hasonlóan nyilatkozott, szintén egy olyan periódusban, amikor szorgosan gyűjtötte a technikaikat.

Maradva ennél a mérkőzésnél, a Mavericks legyőzte a Brooklynt, ezzel a Nets sorozatban már a negyedik vereségét szenvedte el, pedig Kyrie Irving mindent megtett, a vendégek irányítója folyamatosan eljutott a gyűrűig és ott rendre meg is találta a jó megoldást, így végül 45 pontos szezoncsúcsot szórt. „Szerintem jó, hogy most kerültünk bele ebbe a rossz szériába, a rájátszás közeledtével új kihívások várnak ránk, időnként túlságosan is könnyedén nyertünk meccseket. Mi sem vagyunk tökéletesek, nem hiszem, hogy az előnyünkre válna, ha nem lennénk őszinték önmagunkhoz - nyilatkozta Irving a végső dudaszó megszólalását követően.

További újdonság a Barclays Center környékéről, hogy a legfrissebb hírek szerint James Harden akár már a rájátszás megkezdése előtt visszatérhet. Harden combhajlító-sérüléssel hagyta ki a legutóbbi tizenhárom mérkőzést, s habár néhány napja Steve Nash vezetőedző még éppen az ellenkezőjéről nyilatkozott, most maga az érintett beszélt az állapotáról. „A tervek szerint az alapszakasz utolsó néhány meccsén már játszhatok. Egyelőre jól haladnak a dolgaim, napról-napra jobban érzem magam, de fontos, hogy türelmesek legyünk. A rájátszás sohasem könnyű. Nehéz terheket cipelsz, tizenhat meccset kell megnyerned, ha bajnok akarsz lenni. Ez a végső cél, ezért jöttem Brooklynba” - így Harden az újságírók kérdéseire reagálva.

Érdekes jeleneteknek lehettünk szemtanúi az Indiana Sacramento elleni veresége alkalmával még május 5-én, amikor a Pacers játékosa Goga Bitadze és Greg Foster segédedző olyannyira összeszólalkozott, ami majdnem tettlegességig fajult, végül úgy kellett a feleket lefogni. A klub egy mérkőzésre eltiltotta Fostert, míg Bitadze pénzbüntetést kapott. Néhány napja már mi is beszámoltunk róla, hogy Adrian Wojnarowksi forrásai szerint Nate Bjorkgen vezetőedző a játékosokkal és a stábtagokkal megütött hangneme sokszor nem éppen megfelelő, ami folyamatos ellentétekhez vezet.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a Golden State játékosa Damion Lee, aki április 21-én pozitív koronavírus tesztet produkált, pedig március 22-én megkapta a Johnson & Johnson egydózisú oltását. Mivel a kosarasnak tünetei is voltak, így egy viszonylag hosszú kihagyás várt rá, mindössze a napokban kezdhette meg a dobóedzéseket.

Brian Windhorst információi szerint nagy valószínűséggel a New York a szezon végeztével újragondolja Julius Randle szerződését, aki jelen állás szerint egy garantált, 19,8 millió dolláros kontraktussal rendelkezik az következő idényre. A pletykák szerint a Knicks akár négy évre is hosszabbíthat vele, egy 106 millió dolláros vagy egy 140 millió dolláros (öt év) projekt keretében. A hírek szerint mindkét fél hajlik a megegyezésre.

A végére pedig a legfrissebb játékosmozgások. A New Orleans egy három évre szóló 5,3 millió dolláros kontraktust kínált Naji Marshall részére. A 2020-ban a Xavier egyetemen végző, draftolatlan játékos idén 26 meccsen 6,4 pontot, 4,1 lepattanót és 2,6 gólpasszt átlagolt a Pelicans színeiben. Az Orlando Magic eközben egy tíznapos szerződést adott Admiral Schofield számára, míg a Houston Rockets hasonló módon szerződtette Khyri Thomast.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus