Hírmorzsák 2021-05-14 (12:15)

Jaylen Brownra legalább három hónap kihagyás vár. Udonis Haslem: 3 perc, 4 pont, 2 technikai. A liga Kareem Abdul-Jabbar nevével fémjelezve hoz létre egy új díjat. Zach LaVine hajlandó lenne akár némi pénzről is lemondani a Chicago keretének megerősítése érdekében. Julius Randle a Knicksből szeretne visszavonulni. Jaren Jackson Jr. is New Yorkban köthet ki. Új kontraktusok a Golden State Warriorsnál.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Jaylen Brown bal csuklójában szalagszakadást diagnosztizáltak, így a Boston Celtics egyik húzóembere kénytelen kihagyni a szezon hátralevő részét. A játékos a minap már át is esett a műtéten, teljes felépülése várhatóan három hónapot vesz majd igénybe. Az elsődleges cél, hogy a 2021/2022-es idényre készülve, az edzőtáborba már 100%-os formában térhessen vissza. A csapat háza táján időközben immáron biztossá vált, hogy lemaradtak az alanyi jogú rájátszást érő helyekről, az utószezont egy play-in mérkőzéssel kezdik.

Reggel már érintettük azt a témát, miszerint Udonis Haslem az elmúlt öt hónapot nézve először került pályára a Miami csapatában. A veterán klasszis nem sokat vesztegette az időt a Philadelphia 76ers ellenében, dobott gyorsan két kosarat, leszedett egy védőlepattanót, de alig három percnyi játék után úgy összeveszett Dwight Howarddal, hogy két technikaival ki is állították. „Nagyon jól éreztem magam a pályán. Egyszerűen csak felmentem és játszottam. Megmutattam, hogy továbbra is képes vagyok arra, hogy segítsem a Heatet. Persze a terv az volt, hogy ennél azért több időt tölthessek el a parketten, nem három percben gondolkodtam” - mondta a mérkőzést követően az immáron a tizennyolcadik idényét is ugyanazon csapat színeiben töltő magasember.

A liga hivatalosan is bejelentette, hogy Kareem Abdul-Jabbar Social Justice Champion néven egy új díjat hoz létre, amelyet a szezon végén az a játékos vihet haza, aki az idény folyamán a legjobban testesíti meg a társadalmi igazságosságra és a faji egyenlőségre való törekvést. „Nagyon jó azt látni, hogy az NBA megpróbálja elősegíteni a társadalmi igazságosság tudatosságát, megtisztelő, hogy rólam nevezték el ezt a díjat” - mondta röviden Abdul-Jabbar. A díjazott kiválasztása a következőképpen történik: mind a harminc csapat jelöl egy játékost, akik közül egy hét fős bizottság dönti el, hogy ki az az öt, aki a legtöbbet tette a társadalom érdekében. A végső győztest az öt finalista közül választják ki, aki 100.000 dollárt adományozhat majd el jótékonysági célokra, míg a négy további döntős jelölt 25.000-25.000 dollárt ajánlat fel hasonló célokkal.

A Chicago Sun-Times információi szerint a Bulls sztárja Zach LaVine hajlandó lenne némi pénzről is lemondani annak reményében, hogy a csapat az offseasonban jobb játékosokkal tudja megerősíteni a keretét. Mint ismert, a dobóhátvéd kontraktusa a 2022-es idény végén jár le, ám valószínűleg már idén nyáron hosszabbíthatnak vele. Habár előzetesen több forrás is arról számolt be, hogy a játékos a maximum közelében kaphat, ezzel szemben most az újság hasábjain az érintett úgy nyilatkozott, hogy évről-évre halad előre, de ez a csapat nem csak róla szól, így nagyon szeretné, ha végre lehetősége adódna arra, hogy a rájátszásban is megmutathassa, hogy mit tud.

Julius Randle eddigi hét profi idénye során már három csapat mezét is magára ölthette, ám most mégis úgy érzi, hogy New Yorkban talált igazi otthonra. „Szeretek a Knicksben játszani, innen akarok visszavonulni. Bízom abban, hogy hamarosan egy új, hosszú távú megállapodást írhatok alá a klubbal” - mondta az érintett, aki jelenleg egy húszmillió dolláros csapatopcióval rendelkezik a 2021/2022-es idény tekintetében.

Mint arra emlékezhetünk Jaren Jackson Jr. remekül kezdett a tavalyi orlandói buborékban, majd az Indiana Pacers ellen meniscus-szakadást szenvedett a bal térdében, ezzel pedig véget ért a szezonja. Amióta visszatért nem játszik rosszul, meccsenként 14,4 pontot és 5,5 lepattanót átlagol, mindezek ellenére a Grizzliesnél tartanak attól, hogy a magasember nem náluk képzeli el a jövőjét. Jackson az idényt követően jogosulttá válik meghosszabbítani a szerződését a Memphisszel, ám mivel az édesapja, idősebb Jaren Jackson nem rég állást kapott a New York érdekeltségébe tartozó Westchester Knicksnél, így a New York Post értesülései szerint felmerült annak a lehetősége, hogy megpróbálják megszerezni Julius Randle mellé.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Golden State Warriors két tíznapos kontraktust követően egy a szezon végéig szóló megállapodást kínál Gary Payton II számára, mint ahogyan Juan Toscano-Andersonnal is megállapodhatnak, hisz bármennyire is hihetetlen, de a mexikói gyökerekkel rendelkező játékos eleddig two-way szerződéssel a zsebében pattogtatott Kaliforniában. A legfrissebbek szerint egy két éves megállapodást írhatnak vele alá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus