Hírmorzsák 2021-07-09 (11:15)

Giannis Antetokounmpo nem aggódik Jrue Holiday dobóformája miatt. A Hawks hivatalosan is bejelentette Nate McMillan véglegesítését. Jamahl Mosley a legesélyesebb a Magic kispadjára, Wes Unseld Jr. a Wizardséra. Brad Stevens kinevezhet maga alá egy GM-et. Damian Lillard nem folyt bele a Blazersnél az új vezetőedző kinevezésébe. Három fiatal játékos karanténba került, Isaiah Stewart bokasérülést szenvedett a Team USA edzőtáborában. Juancho Hernangomez vállsérülés miatt kihagyja az olimpiát. Stephen Curry nem bánja, hogy nem megy Tokióba. Larry Brown nyerte el a 2021-es Chuck Daly Életműdíjat. A Cavaliers nagyon szeretné az 1/1-et.

A Phoenix Suns másodszor is nyerni tudott a Milwaukee Bucks ellen a nagydöntőben. A találkozót követően Giannis Antetokounmpo elmondta, hogy a két meccs alatt mindössze 11/35 dobását elsüllyesztő Jrue Holidaynek folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy maradjon agresszív. Bármi is történik, ennek nem szabad változnia, nem engedheti meg, hogy kihatással legyen rá az ellenfél szurkolótábora. Attól, hogy nem megy neki a dobás, továbbra is nagyon fontos számukra a mezőnymunkája miatt, amivel szintén győzelmekhez tudja segíteni a csapatot, és ezt nem szabad elfelejtenie. Antetokounmpo úgy érzi, hogy a legfontosabb pillanatokban számíthatnak majd rá, és nem aggódik a dobóformája miatt, mert Holiday egy kiváló játékos, aki az egész szezon során nagyszerűen teljesített, és a továbbiakban is így fog tenni.

Jrue Holiday úgy érzi, hogy sok tiszta lehetőséget elrontottak, ő maga pedig több olyan ziccert is, amit általában be szokott dobni. Antetokounmpo kiváló meccset játszott, folyamatosan megtalálta a védelem gyenge pontjait, és Holiday szerint a többiek is jó munkát végeztek, helyzeteket teremtettek egymásnak, viszont azok kihasználásában javulniuk kell.

A Suns-Bucks krónikájához tartozik, hogy Torrey Craig térdsérülés miatt kidőlt a találkozó során, az ő állapotáról egyelőre nincsen hír.

Néhány napja már ismert, hogy az Atlanta Hawks négy évre kinevezte az elmúlt hónapokban ideiglenes vezetőedzőként dolgozó Nate McMillant, és ezt most hivatalosan is bejelentette a csapat. Travis Schlenk GM szerint fantasztikus munkát végzett McMillan azt követően, hogy átvette a Hawks irányítását, és így még jobban láthatták, hogy milyen kiváló taktikus, motivátor és vezető. Kiérdemelte a játékosok tiszteletét és bizalmát is, így egyértelműen az volt a fő céljuk, hogy megtartsák őt. David Aldridge (The Athletic) arról számolt be, hogy Melvin Hunt viszont nem tér vissza a csapathoz, miután lejár a szerződése. Hunt volt korábban Lloyd Pierce vezető segédedzője.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az eddig a Dallas Mavericksnél segédedzőként dolgozó Jamahl Mosley a legesélyesebb arra, hogy megkapja az Orlando Magic kispadját. A hírek szerint rajta kívül már csak a Denver Nuggets segédedzője, Wes Unseld Jr. maradt a kalapban, és érdekes módon mindketten esélyesek a Washington Wizards vezetőedzői posztjára is, ugyanakkor a hírek szerint a fővárosiak kispadjáért Unseld Jr. indul jobb esélyekkel.

Sean Sweeney csatlakozhat a Mavericks edzői stábjához, ő lehet Jason Kidd egyik segédedzője. Sweeney a Netsnél és a Bucksnál is segítette korábban Kidd munkáját, a 2018/19-es idény óta pedig a Pistons alkalmazásában állt.

Jake Fischer (Bleacher Report) arról számolt be, hogy Brad Stevens hamarosan kinevezhet maga alá egy általános igazgatót a Boston Celticsnél. Az egyik esélyes erre a posztra Landry Fields, aki jelenleg az Atlanta Hawks vezetőségében dolgozik, de korábban megfordult a San Antonio Spursnél is. Amennyiben nem tudnak vele megegyezni, akkor házon belülről jöhet a megoldás, a Celtics játékosfejlesztési részlegén dolgozó Allison Feaster lehet az új GM Bostonban.

Damian Lillard az amerikai válogatott edzőtáborában nyilatkozott arról, hogy az elmúlt időszakban felmerült a sajtóban, hogy esetleg távozna a Portland Trail Blazerstől. Lillard elmondta, ha lesz valami mondanivalója ezzel kapcsolatban, akkor azt Neil Olshey általános igazgatóval fogja közölni, a csapatával fog erről beszélni, nem mással, és mást nem is kíván mondani. Sok mindent adnak a szájába, amit nem is ő mondott, és ha a jövőben lesz valami mondanivalója, akkor ki fog állni és úgy mondja el.

Lillard arra is kitért, hogy megkérdezték a csapatnál, hogy a jelöltek közül kit szeretne új edzőnek, és elmondta, hogy Jason Kidd, illetve Chauncey Billups kinevezését is támogatja, de ennél jobban nem folyt ebbe bele. Amikor a Blazers erről kérdezte, még nem tudott Billups 1997-es esetéről, de amikor képbe került ezzel kapcsolatban, akkor sem érezte azt, hogy neki bele kellene szólnia az edző kinevezésébe, mert ez nem az ó dolga. Az ő feladata, hogy fejlessze a játékát és a csapat irányítója legyen. Korábban sem szólt bele a csapat ezen dolgaiba, és a jövőben sem tervez ezen változtatni.

Gregg Popovich Luka Doncic játékát méltatta. Mint mondta, mindenki tudja, hogy fantasztikus kosaras, az egyik legjobb a világon. Nagyon fiatalon megmutatta magát Európában, majd gyorsan alkalmazkodott az NBA-hez is. Szórakoztató őt nézni, és lenyűgöző, hogy milyen képzett, mennyire nyerni akar és milyen játékintelligenciával rendelkezik. Elegendő négy olyan játékossal körülvenni, akik keményen dolgoznak, és az eredmény egy nagyon erős csapat, és a szlovén válogatott ilyen. Agresszívak, szervezettek, az edzői stáb elkötelezett, mindenki nyerni akar, a legjobban Doncic. Popovich biztos abban, hogy most Doncic nagyon boldog, ahogyan abban is, hogy a továbbiakban is nagyon magas szinten fog teljesíteni.

Ugyancsak az amerikai válogatott edzőtáborából származó hír, hogy a felkészülést segítő Select Team három játékosa, Immanuel Quickley, Miles Bridges és P.J. Washington karanténba került, mivel megszegték az egészségügyi és biztonsági protokollt. Nemcsak ők estek ki a csapatból, hanem Isaiah Stewart is, akinek játék közben kificamodott a bokája, ami után el kellett hagynia a pályát, hogy kezelést kapjon.

A spanyol válogatottnál is történt egy sérülés, kiment Juancho Hernangomez válla a Franciaország elleni felkészülési meccs során. A Minnesota Timberwolves azt írta egy közleményben, hogy további információt később adnak a sérülés súlyosságáról, az viszont eldőlt, hogy Hernangomez kihagyja az olimpiát.

Stephen Curry nem bánja, hogy nemet mondott az olimpiai szereplésre, noha nehéz döntés volt ez számára. Pályafutása ezen szakaszában egy ilyen sűrű szezon után, amiben ráadásul hosszú kihagyás után tért vissza, nagyra értékeli már a nyári szünetet. Tisztel minden résztvevőt azért, hogy most is ott vannak Las Vegasban és játszanak, és reméli, hogy aranyérem lesz ezért a jutalmuk. Neki most nem volt megfelelő az időzítés, és inkább élvezi a családjával töltött időt. Sok mindent számításba vett, amikor döntött, a fizikális és mentális állapotát, hogy mi történik a ligában jelenleg, de végül feltette magának a legfontosabb kérdést, hogy akar-e játszani, és erre azt válaszolta, hogy nem. Készen kell állnia a következő szezonra, amihez egy tervet kell követnie, és így a megfelelő állapotban érkezhet meg az edzőtáborba.

Larry Brown nyerte el a 2021-es Chuck Daly Életműdíjat az edzői szakszervezet szavazása alapján. Brown az egyetlen edző, aki bajnoki címet tudott nyerni az NCAA-ben és az NBA-ben is, és egyike annak a kilenc edzőnek, aki legalább 1000 meccset tudott nyerni az NBA-ben. A győztes elmondta, hogy mennyire csodálta a díj névadóját, aki különlegesebbé tette a szakmájukat és egy remek fickó volt. Úgy gondolja, hogy ilyen díjakat nem nyerhet egyedül az ember, játékosként a legjobb edzők keze alatt játszhatott, majd később a legjobb játékosokat edzhette, végig fantasztikus emberek vették körül, akik lehetővé tették számára, hogy azt tegye, amit a legjobban szeret. Brown a következő szezonra csatlakozik Penny Hardaway stábjához a Memphis egyetemen, amivel kapcsolatban azt mondta, hogy reményei szerint még nem felejtett el edzősködni, és nagyon izgatott amiatt, hogy fiatal játékosokkal foglalkozhat.

Chris Fedor (cleveland.com) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers keresi annak a lehetőségét, hogy felcseréljen a drafton az 1/3-ról az 1/1-re. Egy ligában dolgozó vezető szerint az 1/1 ára az 1/3 mellett egy jövőbeli védetlen első körös lehet, valamint egy játékos Collin Sexton, Darius Garland és Isaac Okoro hármasából.

Szintén a Cavaliers háza tájáról származó hír, hogy Matthew Dellavedova elhagyja a csapatot és hazatér Ausztráliába, szerződést írt alá a Melbourne Unitednél.

Az elmúlt 24 órában felreppentek olyan pletykák, miszerint James Hardent letartóztatták Párizsban, ugyanakkor ezek valótlan híreszteléseknek bizonyultak. A Brooklyn Nets játékosa a divathéten vesz részt Kanye West és Lil Baby társaságában, és végül utóbbit, illetve egy nem megnevezett személyt állítottak elő marihuána birtoklása miatt, Hardent viszont csak megmotozták. Mivel nem találtak nála semmit, így szabadon távozhatott a helyszínről.

A végére pedig a nagydöntő első mérkőzésének a nézettségi adatai maradtak. Az ABC közvetítését átlagosan 8,56 millióan követték az Egyesült Államokban, ami 13%-kal több, mint a tavalyi döntő első meccsének a nézőszáma. Phoenixben 2000, Milwaukeeban 2001 óta a legjobb nézettségi mutatót produkálta ez a találkozó. A teljes képhez hozzátartozik, hogy 2019-ben 13,31 millióan figyelték a Raptors és a Warriors első összecsapását, ami eleve 25%-os visszaesést jelentett a 2018-as döntő első meccséhez viszonyítva. A tartalomfogyasztási szokások változását mutatja ugyanakkor, hogy az NBA 55 millió videós megtekintést generált a különböző felületein, és ez 71%-os növekedést jelent 2019-hez képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus