Hírmorzsák 2021-09-13 (10:00)

Marc Gasol a saját, spanyol másodosztályú csapatába igazolhat. Bradley Beal és Zach LaVine lehet a Celtics két fő kiszemeltje 2022 nyarán. Scott Perry szerette volna DeMar DeRozant a Knickshez vinni. Chris Bosh mellett Amar’e Stoudemire és Joe Johnson volt a Heat másik két kiszemeltje 2010 nyarán. Justin Robinson two-way szerződést kapott a Buckstól.

Katalán lapértesülések szerint Marc Gasol a következő szezontól a spanyol másodosztályú Basquet Girona játékosa lehet. Gasol azt megelőzően, hogy átment volna az NBA-be, a CB Girona játékosa volt, viszont az a csapat 2013-ban megszűnt, ezért Gasol alapított a következő évben egy másik csapatot a városban, ami az első években csak akadémiaként működött, majd 2017-ben elindult a spanyol negyedosztályban, és ennek a csapatnak a mai napig Gasol a tulajdonosa és az elnöke is. A hírek szerint két csapat merült fel nála, a másik természetesen a Barcelona, ahol a CB Girona előtt kosarazott, ugyanakkor a katalán óriásnál jelentős anyagi gondok vannak, emiatt nem túl valószínű, hogy hozzájuk igazol.

2022 nyarán Bradley Beal és Zach LaVine is szabadügynök lesz, és Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint a Boston Celtics mindkettőjüknél be fog próbálkozni. Beal októberben jogosulttá válik egy idő előtti hosszabbításra a Washington Wizardsnál, és korábban arról is lehetett hallani, hogy LaVine és a Chicago Bulls is folytat ilyesmiről tárgyalásokat, úgyhogy még az sem biztos, hogy ténylegesen szabadügynökök lesznek a szezont követően.

Marc Berman (New York Post) arról számolt be, hogy a New York Knicks vezetőségéből Scott Perry azt szerette volna, ha többet tesznek meg DeMar DeRozan leigazolásáért, és nem igazak azok a híresztelések, hogy Perry miatt döntöttek inkább Evan Fournier mellett. Mint ismert, DeRozan végül a Bullshoz került.

Pat Riley arról mesélt, hogy a Miami Heat 2010-ben Amar’e Stoudemire vagy Joe Johnson leigazolása mellett döntött volna, amennyiben nem jön össze nekik Chris Bosh megszerzése, mindkét játékossal folytattak tárgyalásokat. Úgy gondolja, hogy ezekben az esetekben is sikeres csapatokat alkothattak volna, de nem biztos benne, hogy annyira jók tudtak volna lenni Bosh nélkül is, mert ő illeszkedett a legjobban LeBron James és Dwyane Wade mellé.

Több kisebb játékosmozgás is történt az elmúlt nap során. Justin Robinson two-way szerződést kapott a Milwaukee Buckstól – Robinson az előző két szezonban 9-9 meccsen lépett pályára az NBA-ben a Washington Wizards és az Oklahoma City Thunder játékosaként. Giorgi Bezhanishvili meghívást kapott a Denver Nuggets edzőtáborába, miután a nyári ligás csapatukban is bizonyíthatott. A Thunder szabadlistára tette a two-way szerződésű Josh Hallt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus