Hírmorzsák 2021-09-26 (9:30)

Ben Simmons nem kíváncsi a csapattársaira. Rui Hachimura határozatlan időre távol marad a Wizardstól. Sean Marks szerint talán 10 csapatnak is a bajnoki cím a célja. Will Barton hosszú ideje nem érezte magát olyan jól, mint most. Egyre kisebb arra az esély, hogy Kevin Huerter idő előtt hosszabbítson a Hawksnál. Kyrie Irving erkölcsi okokból nem veszi fel az oltást, Instagramon elkezdett követni egy összeesküvés-elméleteket gyártó oldalt. Jonathan Isaac vallási okokból ellenzi az oltást. Kareem Abdul-Jabbar szerint annak nincs helye a ligában, aki nem veszi fel az oltást.

Arról külön is beszámoltunk, hogy a Philadelphia 76ers játékosainak egy csoportja, köztük Joel Embiid, Tobias Harris és Matisse Thybulle azt tervezték, hogy egy magángéppel Los Angelesbe repülnek és megpróbálják meggyőzni Ben Simmonst, hogy csatlakozzon a keret többi tagjához az edzőtáborban. A 76ers játékosai azt az információt kapták, hogy ne menjenek, Simmons nem akar találkozni velük, és nem szeretné, hogy teljesen fölöslegesen megtegyék ezt a hosszú utat, mert nem fogja meggondolni magát.

Szintén beszámoltunk arról, hogy Giannis Antetokounmpo egy görög televíziós társaságnak adott interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy miért nem szokott más NBA-játékosokkal együtt készülni nyaranta, hogy a média csak felfújta a rivalizálását James Hardennel, hogy kiket tart magánál jobbnak a ligából, milyen állapotban van a rájátszásban összeszedett sérülése után, és hogy mennyire hiányzik neki az édesapja.

Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a Minnesota Timberwolvesnál történt vezetőségi változások nem befolyásolják annak az esélyét, hogy esetleg cserélnének Simmonsért, a Gersson Rosas helyét átvevő Sachin Gupta is részt vett az eddigi egyezkedésekben, ráadásul Rosashoz hasonlóan Gupta is együtt dolgozott Daryl Morey-val Houstonban.

A Washington Wizards bejelentette, hogy Rui Hachimura nélkül kezdik meg az edzőtábort. A játékos személyes okokra hivatkozva határozatlan ideig távol lesz a csapattól, és amint helyénvaló lesz, további tájékoztatást adnak ezzel kapcsolatban. Tommy Sheppard elmondása alapján Thomas Bryant valamikor decemberben térhet vissza az ACL-szakadását követően. Deni Avdija nem végezhet még teljes értékű munkát az edzőtábor elején, ő még áprilisban szenvedett bokasérülést, és a csapatnál nagyon óvatosak vele.

Sean Marks arról beszélt, hogy az a céljuk a Brooklyn Netsnél, hogy ők maradjanak utoljára talpon. 6-8, talán 10 csapat is ezzel a céllal vág neki az idénynek, és ezeknek van realitása is. Számukra az a legfontosabb, hogy a magukévá tegyék a kihívást, ne ijedjenek meg tőle, és tegyenek meg mindent azért, hogy ezt elérjék. Azt is számításba kell venniük, hogy hosszú a szezon, bármi megtörténhet, elég csak az előző évükre gondolni. A következő egy-két hétben fognak ismét leülni Kyrie Irving és James Harden kettősével, hogy folytassák a hosszabbításról szóló beszélgetéseket. Mindketten tudják, hogy hogyan éreznek az irányukba, és a tudomásukra juttatták, hogy velük együtt akarnak valami különlegeset felépíteni Brooklynban, és erre ők is nyitottak.

Will Barton egy-két éve nem érezte magát olyan jól, mint most, egészen olyan, mintha megfiatalodott volna. Az előző évvel ellentétben most rengeteget tudott dolgozni a nyáron, és nagyon izgatott is emiatt. Nagyon sok munkát végzett el, aminek köszönhetően most jobb játékos.

Travis Schlenk egyre kevésbé biztos abban, hogy az Atlanta Hawks idő előtt hosszabbítani fog Kevin Huerterrel, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék őt megtartani és hosszú évekre magukhoz láncolni. Nem lesznek idegesek akkor sem, ha most nem tudnak egyezségre jutni, és John Collins példája is azt mutatja, hogy az idő előtti hosszabbítás elmaradása nem jelenti azt, hogy letennének arról, hogy megtartják játékosukat.

Ugyancsak a Hawkshoz kapcsolódó hír, hogy az előző szezont többen is sérülten fejezték be, közülük Huerter és Bogdan Bogdanovics is térdsérüléssel küzdött, de mindketten készen fognak állni a szezon kezdetére. De’Andre Hunter térdét meg is kellett műteni, ami miatt az edzőtáborban még nem végezhet teljes értékű munkát, de az alapszakasz kezdetére valószínűleg ő is bevethető lesz. Clint Capela PRP kezelést kapott az Achillesére, ő valamikor az edzőtábor közben veheti fel a munkát.

Történt néhány kisebb játékosmozgás az elmúlt nap során. A New Orleans Pelicans nem garantált szerződést adott Jared Harpernek. Matt Coleman a Sacramento Kings edzőtáborában bizonyíthat. Kobi Simmons Lengyelországba igazolt.

Matt Sullivan a Rolling Stone magazinban készített egy portrét arról, hogy miképp viszonyulnak néhányan az NBA-ben a koronavírus elleni oltáshoz. A cikkben megszólalt Kyrie Irving nagynénje, Tyki Irving, aki többek között Kyrie alapítványát is vezeti, és a reményét fejezte ki, hogy azok a játékosok, akik úgy döntöttek, hogy nem veszik fel az oltást, valahogyan utat találnak maguknak, valamilyen megegyezésre jutnak az NBA-vel – a Rolling Stone értesülései szerint 50-60 játékosról van szó. Tyki azt is elmondta, hogy az unokaöccse nem vallási, hanem erkölcsi okokból nem adatta be az oltást. A magazin hívja fel a figyelmet arra is, hogy a Brooklyn Nets sztárja a közelmúltban elkezdett Instagramon követni egy összeesküvés-elméleteket gyártó oldalt, ahol többek között olyan bejegyzéseket is kedvelt, amik arról szólnak, hogy titkos társaságok arra használják az oltást, hogy a fekete embereket egy szuperszámítógéphez kapcsolják, és mindez a sátán terve. Több tucat játékos is megerősítette, hogy az NBA-öltözőkben terjednek az olyasfajta kitalációk, hogy a Moderna oltásában mikrochip található.

Irving mellett a másik nagy ellenzője az oltásnak Jonathan Isaac, az Orlando Magic fiatal kosarasa, aki mélyen vallásos, és büszke arra, hogy nincsen beoltva. Isaac tanulmányozta a helyzetet, felfedezte, hogy létezik az ellenanyag-rezisztencia, és nem tudott abban bízni, amit Dr. Anthony Fauci hangoztatott. Figyelte azokat az embereket, akik az oltás miatt haltak meg, és végül úgy döntött, hogy Isten kezébe helyezi a sorsát. Mint mondta, végső soron emberek dolgoznak a vakcinákon, és nem lehet mindig maximálisan megbízni az emberekben. Isaac kifejezte a félelmét azzal kapcsolatban, hogy zaklatni kezdik azokat a játékosokat, akik az oltás ellen döntöttek. Úgy gondolja, hogy értelmetlenek a szabályozások, és ha Irving ugyanígy látja ezt abból a pozícióból, amit az NBPA-n belül betölt, akkor azért dicséretet érdemel.

Enes Kanter is mélyen vallásos, ő ugyanakkor úgy gondolja, hogy ezen a téren a tudomány és a vallás ugyanazt az érdeket kellene, hogy előtérbe helyezze, mégpedig azt, hogy életeket mentsenek – a török center meg is kapta az oltást. Kanter régi-új csapatánál, a Boston Celticsnél a hírek szerint több olyan játékos is van, aki még nem vette fel az oltást. Grant Williams családjában több tudós is van, és ő be is adatta magának az oltást, viszont furcsa érzéssel tölti el, hogy vakcinatagadók körében kell töltenie az ideje egy jelentős részét mind a csapatánál, mind a játékosszakszervezetnél, de úgy gondolja, hogy az emberi kapcsolatokat ez nem fogja megváltoztatni.

Kareem Abdul-Jabbar szerint az NBA-nek ragaszkodnia kellene ahhoz, hogy minden játékos és stábtag kapja meg az oltást, vagy ha nem, akkor tegyék ki őket a csapatukból. Szerinte nincs itt helye olyan játékosoknak, akik hajlandóak kockáztatni a csapattársaik, edzők és szurkolóik egészségét és életét, csak mert nem képesek elég komolyan venni a helyzetet és nem informálódnak megfelelően. Különösen álnoknak tartja, hogy a vakcinatagadók milyen arrogánsan viselkednek az egészségügyi szakemberekkel, de amikor ők vagy a gyerekeik lesznek betegek, mégis ugyanazoktól az emberektől várják a választ, hogy mit tegyenek. Azzal, hogy egyes játékosok nem bátorítják az embereket az oltakozásra, ők is hozzájárulnak a halálozási szám további emelkedéséhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus