Hírmorzsák 2021-09-27 (10:00)

Devin Booker bekerült a liga protokollja alá, lemarad az edzőtábor elejéről. Ja Morant úgy gondolja, hogy már most Top5-ös irányító a ligában. Dennis Schröder főleg Jayson Tatum és Jaylen Brown miatt igazolt a Celticshez. Jason Kidd kemény és önzetlen játékot, valamint elszámoltathatóságot ígér Dallasban. Wes Unseld Jr. méltatta Daniel Gaffordot. Monte McNair szerint nagyon rugalmas a Kings kerete. Átalakította Austin Reaves szerződését a Lakers. Mamadi Diakite a Thunderben, Elijah Bryant is szabadlistára került a Buckstól.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Devin Booker az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt lemarad az edzőtábor elejéről. A Phoenix Suns várhatóan nem ad addig további tájékoztatást, amíg Booker nem csatlakozhat a társaihoz.

Ja Morant magabiztos nyilatkozatott tett Michael Scottonak (HoopsHype), arról beszélt ugyanis, hogy érzése szerint a liga 5 legjobb irányítója közé tartozik már most is, és rajta kívül Stephen Curry, Chris Paul, Damian Lillard és Russell Westbrook tartozik még ide. Úgy érzi, hogy a Memphis Grizzlies felveheti a versenyt a legjobb csapatokkal is, megvan ehhez a megfelelő mentalitásuk. Folytatniuk kell a fejlődést, a csapaton belüli kémia javítását. Több tapasztaltabb játékosuk van most a keretben, akik tudják hallatni a hangjukat, elő tudnak lépni szükség esetén, és a fiatalokat is képesek segíteni. Az a céljuk, hogy minden területen jobbak legyenek, mint az előző idényben.

Dennis Schröder elmondta, hogy főleg Jayson Tatum és Jaylen Brown miatt igazolt a Boston Celticshez. A mai NBA-ből mindketten a kedvenc játékosai közé tartoznak, nagy bennük a küzdőszellem, győztes típusok, akik bármit megtennének a sikerért. Úgy érzi, hogy jól fog melléjük illeszkedni a játéka. Sokat nyomott a latba a csapatválasztásakor, hogy Tatum és Brown is felhívta őt, ez nagyon jól esett neki, és már alig várja, hogy csatlakozzon hozzájuk és sok-sok meccset nyerjenek közösen.

Jason Kidd a Dallas Mavericks hivatalos oldalának foglalta össze röviden, hogy mit vár a szezontól az edzőtábor kezdetet előtt. Olyan csapatot fognak alkotni, akik keményen és önzetlenül játszanak, úgy gondolja, hogy mindenki elszámoltatható lesz, és közben élvezni is fogják a játékot. Kihangsúlyozta, hogy ilyen egy Jason Kidd által edzett csapat, elszámoltatható, élvezi a játékot, keményen és önzetlenül kosárlabdázik.

Wes Unseld Jr. a Washington Wizards fiatal centerét, Daniel Gaffordot méltatta. Elmondta, hogy az elmúlt években nem adódott lehetősége olyan dinamikus magasemberrel dolgoznia, mint Gafford, aki jól blokkol, képes megváltoztatni a gyűrű közelében eleresztett dobások irányát, tud futni a támadásokkal, befejezni az ellenfél gyűrűje felett, képes nyomást gyakorolni a gyűrű felé leválásaival. Rugalmas és sokoldalú, nem sok ilyen magasember van a ligában.

Monte McNair úgy gondolja, hogy a Sacramento Kings kerete nagyon rugalmas, sok játékos képes felfelé és/vagy lefelé csúszni több posztot is. Beszélt Luke Walton edzővel is, hogy milyen lehetőségek állnak előttük, és nagyon izgatott amiatt, hogy milyen különböző felállásokat tudnak majd alkalmazni különböző helyzetekben. Úgy gondolja, hogy kimondottan kiegyensúlyozott keretük van, még ha nem is a hagyományos gondolkodás mentén, de akkor is sokféle felállását tudnak majd alkalmazni és fel tudják azzal venni a versenyt, ami éppen szembejön velük.

Elkelt a 14. hely a Los Angeles Lakers keretében, az eddig two-way szerződéssel rendelkező Austin Reaves megállapodását alakították át egy 2 éves szerződéssé – az első év részben garantált, a második csapatopciós. A 23 éves Reaves nem kelt el a drafton, és azt követően kapott eredetileg two-way szerződést, hogy a Lakers nyári ligás csapatában szerepelt, ahol 7 pontot, 2 gólpasszt és 3,8 lepattanót átlagolt. Charania értesülései szerint hasonló projektként gondolnak rá az aranysárga-liláknál, mint amilyen Talen Horton-Tucker és Alex Caruso is volt az elmúlt években.

Nem maradt sokáig csapat nélkül Mamadi Diakite azt követően, hogy a Milwaukee Bucks szabadlistára tette őt, az Oklahoma City Thunder lehívta onnan. Diakite az előző idényben az All-Star szünet után kezdett el lehetőséghez jutni a Bucksnál, végül 14 meccsen kapott lehetőséget. Ahhoz, hogy a Thunder be tudja fogadni a szerződését, fel kellett szabadítaniuk egy helyet a keretükben, így az előző szezon végén 9 meccsen lehetőséget kapó Charlie Brown Jr. távozik tőlük.

Nem Diakite az egyetlen, akit kitett a napokban a Bucks, Elijah Bryant is szabadlistára került. Bryant az előző alapszakasz végén írt alá a csapathoz, annak az utolsó játéknapján 32 perc alatt 16 pontot dobott, majd a rájátszásban 11 meccsen is pályára léphetett, közte egyszer a nagydöntőben is. A távozása után 18 játékos van jelenleg a Bucks keretében.

A végére pedig a kisebb megállapodások maradtak. Kyle Guy meghívást kapott a Cleveland Cavaliers edzőtáborába, így ő is arra az egy szabad two-way helyre pályázhat, amire Tacko Fall és RJ Nembhard is utazik. Tyler Bey mégis Houstonban marad: a Rockets nyáron nem garantált szerződést adott neki, majd bő egy hete kitették, hogy le tudják igazolni Dante Exumot, most viszont aláírhatott egy two-way megállapodást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus