Hírmorzsák 2021-10-02 (9:30)

A 76ers nem fizet Ben Simmonsnak, aki már a válaszlépést fontolgatja. A Nets tulajdonosa szerint Kyrie Irvingnek a csapat érdekeit is szem előtt kellene tartania. Devin Booker csatlakozhatott a Suns edzőtáborához. Giannis Antetokounmpo óvatos lesz a térdével. Draymond Green szkeptikus a Warriors bajnoki esélyeivel kapcsolatban. A Kings várhatóan sok háromhátvédes felállást fog alkalmazni. Tim Hardaway Jr. kezdő lehet a Mavericksben, Monte Morris kezdhet a Nuggetsben. Rudy Gay és Bojan Bogdanovic is maródi a Jazznél. Valószínűleg csak a nyáron kaphat új szerződést Mitchell Robinson. Az új CBA jobban segítheti a kisebb piacokat.

A Philadelphia 76ersnek október 1-jén kellett volna kifizetni Ben Simmons fizetésének a következő részletét, ám ezt a csapat nem tette meg, hanem egy külön számlára utalták, amiről majd elkezdik levonni a büntetéseket azokért a meccsekért, amiken nem jelenik meg Simmons. A játékos szerződése értelmében most 8,25 millió dollárt kapott volna meg, mivel anno úgy egyeztek meg a felek, hogy a szezon kezdetéig megkapja a fizetése felét két részletben – a mostani a második részlet lett volna, augusztus 2-án már megkapott 8,25 millió dollárt az idei fizetéséből. Innentől kezdve minden kihagyott mérkőzésért 227,613 dollártól esik el, beleértve az előszezon meccseit is. A 76ers a Toronto Raptors elleni kezdi az előszezont október 4-én.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Simmons a fizetése elmaradása ellenére is kitart a döntése mellett, míg a játékost körülvevő emberek úgy számolnak, hogy a későbbiek folyamán mégis megkapja majd a pénzét, akár a cseréjét követően, akár más megoldást találva. Jake Fischer (Bleacher Report) arról számolt be, hogy a ligán belül egyre többen spekulálnak arról, hogy Simmons esetleg mégis megjelenik a csapatnál, viszont azonnal sérültet jelent, hogy ne kelljen semmilyen tevékenységben sem részt vennie.

Joe Tsai, a Brooklyn Nets tulajdonosa Brian Lewisnak (The New York Post) nyilatkozott, és elmondta, hogy reményei szerint Kyrie Irvingre a teljes szezon során számíthatnak. Játékosa személyes okokra hivatkozva döntött eddig az oltás ellen, és ezt tiszteli is, ugyanakkor nem szabad megfeledkezniük arról sem, hogy mi a közös céljuk: bajnoki címet akarnak nyerni, és egy bajnokcsapatnál mindenkinek ugyanabba az irányba kell húznia. Reméli, hogy állandó jelleggel számíthatnak Irvingre is, és a csapattársaival együtt bajnoki címet nyer.

Devin Booker az előző héten pozitív tesztet produkált koronavírusra, viszont tegnap kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, és a Phoenix Suns edzésén is részt vehetett. Booker elmondta, hogy teljesen átoltott és remekül van. Monty Williams a játékos csapaton belüli szerepével kapcsolatban elmondta, hogy óvatosnak kell lenniük vele, mert elképesztően hosszú és megterhelő szezonon van túl, és főleg arra kell odafigyelniük, hogy mentálisan a megfelelő állapotban tartsák őt.

Giannis Antetokounmpo az elmúlt napokban többször is utalt arra, hogy az előző rájátszásban megsérülő térde még nem 100%-os, és most külön kitért arra is, hogy mit ért ezalatt. Most jól érzi magát, ugyanakkor gondoskodnia kell a testéről, csinálja a kezeléseket, nem akar semmit sem siettetni, és ha ismét fájdalmat érezne, akkor oda kell figyelnie a szervezete jelzéseire. A nagydöntőben a fájdalmai ellenére játszott, most viszont a szezonnak a legelején vannak, és nem ilyenkor kell kockázatot vállalni. Jelenleg játékra alkalmas állapotban van, fizikálisan és mentálisan is jól érzi magát, és mindent megtesz azért, hogy ismét 100%-os legyen.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Carmelo Anthony az elmondása alapján mindent megtesz majd a Los Angeles Lakersért, bármilyen szerepet is szánnak neki.

Draymond Green szkeptikus azt illetően, hogy mennyire lehet esélyes a bajnoki címre a Golden State Warriors. Anthony Slaternek (The Athletic) arról beszélt, hogy az NBA-ben nem jellemző az, hogy olyan csapatok tudjanak felérni a csúcsra, amiknek az egyik fele nagyon tapasztalat, míg a másik felének gyakorlatilag semmi tapasztalata sincs a ligában, és nem is tudja felidézni, hogy ilyen keretösszetétellel mikor értek el utoljára bajnoki címet.

A Sacramento Kings várhatóan sok háromhátvédes felállást fog alkalmazni, miután De’Aaron Fox, Tyrese Haliburton, Buddy Hield és Terence Davis mellé draftolták Davion Mitchellt is. Luke Walton nagyon várja már, hogy láthassa, miként is működnek majd ezek a felállások, és mindenki más is nagyon izgatott emiatt a csapatnál. Richaun Holmes nem akart részletekbe belemenni, de annyit elmondott az eddigi edzések tapasztalata alapján, hogy nagyon szórakoztató játékuk lesz. De’Aaron Fox arra tért ki, hogy ezzel a magasságukból adnak fel, úgyhogy nagyon oda kell magukat tenni védekezésben és lepattanózásban, hogy működjön a felállás, és ha ez nincs meg, akkor nem fér bele, hogy hárman legyenek egyszerre fent, bármennyire is együtt akarnak játszani.

Alakul Jason Kidd kezdője a Dallas Mavericksnél: Tim Hardaway Jr.-tól még a kinevezése után megkérdezte, hogy kezdeni szeretne, vagy inkább lenne hatodik ember, és akkor gondolkodási időt kért, viszont az edzőtábor kezdetén azt válaszolta, hogy kezdeni akar. A Denver Nuggets hasonló témakörben még nem tett bejelentést, ugyanakkor minden jel arra mutat, hogy a szezon elején Monte Morris fog náluk kezdeni a sérült Jamal Murray helyén.

A Utah Jazz egyelőre nem készülhet teljes kerettel az alapszakasz kezdetére, Rudy Gay és Bojan Bogdanovic is maródi. Gay sarkát meg kellett műteni a nyáron, és nagyon úgy tűnik, hogy emiatt nemcsak az edzőtáborról, hanem az alapszakasz elejéről is lemaradhat. Bogdanovic közelebb van a visszatéréshez, ő vállfájdalmak miatt nem végez jelenleg teljes értékű munkát, ugyanakkor az esetében csak a problémás testrész pihentetéséről van szó, óvatosak vele a csapatnál.

A New York Knicksnél Mitchell Robinson visszatérésére várnak, aki egyelőre a lábtöréséből lábadozik, és egyelőre még nem vehet részt a közös munkában. A játékos állapota javul, ugyanakkor nincs még egy meghatározott dátum, hogy mikor térhet vissza, hivatalosan továbbra is határozatlan időre hiányzik. Ian Begley (SNYtv) értesülései szerint emiatt a Knicks most nem is tervezi azt, hogy idő előtt hosszabbítson a centerrel, valószínűbb, hogy csak a nyáron íratnak vele alá új szerződést.

A New Orleans Pelicans elnöke, Dennis Lauscha arról beszélt, hogy Adam Silver elmondta neki, hogy a következő kollektív szerződésbe egy olyan bevételmegosztási rendszert fognak beépíteni, ami a jelenleginél jobban fogja segíteni a kisebb piacokon elhelyezkedő csapatokat. Lauscha elmondta még, hogy nagyon optimistán várják az új CBA-t, és Silver is nagyon elégedett azzal, hogy milyen munkát végeznek New Orleansban, sőt, azt gondolja az NBA komisszárja, hogy sok mindent úgy kellene majd alakítani az új kollektív szerződésben, hogy az kedvezzen a hozzájuk hasonló piacoknak.

A Portland Trail Blazers lehívta Nassir Little szerződésének 4., 2022/23-as idényre szóló opcióját, ezzel a játékos 4,17 millió dollárt fog keresni jövőre.

Végül a kisebb játékosmozgások. Haywood Highsmith szerződést kapott, majd egyből szabadlistára is került a Philadelphia 76erstől, így a G Ligás játékjogai a 76ers partnercsapatához, a Delaware Blue Coatshoz kerültek, és várhatóan ott is fogja tölteni az idényt. A Utah Jazz Justin James two-way szerződését bontotta fel, noha csak szeptember 22-án kötötték a megállapodást. Nate Renfro a San Antonio Spurs edzőtáborában bizonyíthat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus