Hírmorzsák 2021-10-03 (10:30)

Legalább 6 csapat érdeklődik Ben Simmons iránt. Zion Williamson szereti New Orleanst. Ime Udoka szeretné az edzőtábor végére megtalálni az állandó ötösét. Jaylen Brown nagyon várja már a szezon kezdetét. Tartalékos lesz a Nets a Lakers ellen. Russell Westbrook Kobe Bryantért is fog játszani. Michael Malone Bol Bolt, Tyronn Lue Terance Mannt dicsérte. JaVale McGee önmaga lehet a Sunsnál. Kevin Knoxnak a meccskeretbe kerülésért kell küzdenie. Khem Birch az NBA protokollja alatt.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint legalább 6 csapat, a Minnesota Timberwolves, az Indiana Pacers, a Cleveland Cavaliers, a Detroit Pistons, a Toronto Raptors és a San Antonio Spurs mutat jelenleg valamilyen fokú érdeklődést Ben Simmons irányába.

Zion Williamson egy interjúban ismét elmondta, hogy nagyon szeret New Orleansban lenni, miután a médianapon tett hasonló kijelentését elhomályosította az a tény, hogy meg kellett őt műteni a nyáron. Williamson szerint bárki, aki ismeri őt, meg tudja erősíteni, hogy mennyire szeret ott lenni, ahol van, szereti New Orleanst, ez a neki való város. A játékos arra is kitért, hogy szörnyű érzés volt számára lemaradni a rájátszásról, és mindent megtesz azért, hogy idén ez máshogy legyen, tényleg minden tőle telhetőt megtesz ezért, és még ennél is többet, azt akarja, hogy a társai lássak, milyen keményen dolgozik. A nyáron sok játékelemben próbált fejlődni, és ezek közül külön kiemelte a floaterét és a középtávoli dobását.

Arról is beszámoltunk, hogy a Boston Celtics új vezetőedzője, Ime Udoka szeretné az edzőtábor végére megtalálni azt az ötösét, amire állandó jelleggel számíthat, nem tervezi folyamatosan változtatni a kezdőjét az ellenfelek függvényében. Ugyancsak a csapathoz kapcsolódó hír, hogy Al Horford Instagramon győzködte Dennis Schrödert arról, hogy igazoljon hozzájuk, és azzal érvelt neki, hogy ők ismerik az értékeit, és tudják, hogy miként hozzák őt a megfelelő helyzetbe – Horford és Schröder korábban a Hawksban is csapattárak voltak.

A Celticsnél Jaylen Brown kézsérülésből tér vissza, és nagyon várja már a szezon kezdetét. Elmondta, hogy korábban egy műtéten sem kellett átesnie, úgyhogy mentális oldalról nézve érdekes tapasztalat volt ez számára, bár nagyon frusztrálta, hogy lassan gyógyul a csuklója. A teste megkapta az esélyt a regenerációra, mentálisan is felfrissült, úgyhogy most remekül van. Úgy érzi, hogy könnyebb, erősebb és gyorsabb, mint valaha. Nyáron tanulmányozott emellett néhány játékost, főleg játékszervezésben, és nagyon várja már, hogy megmutathassa, miket is lesett el.

Ma este végre megkezdődik az előszezon, és rögtön találkozik egymással a Brookyln Nets és a Los Angeles Lakers, ugyanakkor Brian Lewis (The New York Post) értesülései szerint a Nets erősen tartalékos lesz. Várhatóan nem fog játszani Kevin DurantKyrie IrvingJames HardenJoe HarrisBlake GriffinPatty Mills és James Johnson sem, mivel Steve Nash először inkább a keret fennmaradó részének szeretne lehetőséget adni. A nyáron megszerzett Jevon Carter mindenképpen ilyen lehet, és LaMarcus Aldridge visszatérése is valószínűleg megtörténik.

Steve Nash kitért James Harden egészségi állapotára is, a hátvéd teljesen felgyógyult a sérüléséből, ugyanakkor sokáig nem tudott készülni a combhajlítója miatt, ezért most azon kell még dolgoznia, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljön.

Russell Westbrook napi szinten gondol arra, hogy a Los Angeles Lakersnél egy olyan edzőkomplexumban készülhet, aminek a plafonján ott van Kobe Bryant 8-as és 24-es mezszáma, és amikor felnéz rájuk, tudatosul benne, hogy mit is kell csinálnia. Sokat gondol arra, hogy otthon játszhat, hogy Laker lett, és nemcsak saját maga számára hoz most létre örökséget, hanem a gyerekei és a helyi közösség, a helyi emberek számára is. El fogja végezni a munka őrá eső részét, és Bryantért is fog játszani ebben a mezben.

Michael Malone szerint sosem volt kérdés Bol Bol esetében, hogy mennyire tehetséges, nála inkább az jelentette a problémát eddig, hogy mennyire hajlandó megcsinálni a kisebb dolgokat is. 3-4 nap után úgy látja, hogy ezen a felfogáson változtatott a játékos, eddig nagyon jól és kiegyensúlyozottan teljesít az edzőtáborban.

Kawhi Leonard sérülése miatt Terance Mannra is nagyobb szerep várhat idén a Los Angeles Clippersnél, Tyronn Lue pedig dicsérte is a fiatal játékosát. Mint mondta, nagyon érett teljesítménnyel jelentkezett Mann, keményen dolgozik, fejlődött a kinti dobása, és láthatóan kifizetődött az elvégzett munka, úgyhogy nincs más dolguk, mint lehetőséget biztosítsanak neki arra, hogy tovább folytathassa a fejlődését.

Monty Williams megmondta JaVale McGee-nek, hogy nyugodtan legyen önmaga, nem kell kényszeresen arra koncentrálnia, hogy úgy viselkedjen, ahogyan szerinte megfelelne az az edzőjének. McGee így tett az első napokban, ugyanakkor őt azért igazolták, hogy legyen önmaga, és azért tisztelik őt, aki ő valójában.

Marc Berman (The New York Post) értesülései szerint Kevin Knoxnak jó eséllyel azért kell küzdenie az edzőtáborban, hogy kiharcolja a helyét a csapat meccskeretében, hogy leülhessen egyáltalán a kispadra, és helyi források alapján Luca Vildozával kell ezért megharcolnia.

Khem Birch lemarad a Toronto Raptors edzőtáborának egy részéről, mivel bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

A végére egy kisebb igazolás maradt, Aric Holman a San Antonio Spurs edzőtáborába kapott meghívót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus