Hírmorzsák 2021-10-04 (9:00)

Andrew Wiggins megkapta az oltást. Avery Bradley a legesélyesebb arra, hogy bekerüljön a Warriors keretébe. Oda kell figyelni a Pacersre, mint Ben Simmons lehetséges következő csapata. Austin Rivers ehhez a szezonhoz is úgy áll hozzá, hogy ez az utolsó esélye. Nikola Jokics biztosan, Paul George valószínűleg nem játszik ma este. Zach Collins valamikor karácsony után térhet vissza. Joshua Primo a G Ligában töltheti a szezon egy részét. Buddy Hield és Marvin Bagley III egymással harcol a kezdőbe kerülésért. Luca Vildozát kitette a Knicks.

Steve Kerr bejelentette, hogy Andrew Wiggins megkapta a koronavírus elleni oltást, így rá is számíthat a Golden State Warriors hazai mérkőzésein. Kerr ehhez a kérdéskörhöz nem kívánt többet hozzáfűzni, így arra sem válaszolt, hogy van-e még a Warriorsnál olyan játékos vagy edző, aki nem vette fel az oltást.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint Avery Bradley indul a legjobb eséllyel arra, hogy megszerezze a 15. helyet a csapat keretében az edzőtábor végére. A másik nagy esélyes Gary Payton II lehet, ugyanakkor ellene dolgozik, hogy a közelmúltban sérvműtéten esett át. Rajtuk kívül még Langston Galloway, Jordan Bell és Mychal Mulder pályázik az utolsó helyre, utóbbi még jogosult lehet arra is, hogy two-way szerződéssel maradjon a csapatnál.

Brian Windhorst (ESPN) szerint sokan elsiklanak afelett, hogy az Indiana Pacers milyen csomagokat tudna összetenni Ben Simmonsért cserébe, ezért sokkal kevesebb híresztelésbe kerülnek bele, mint amennyire esélyesek az ausztrál irányító megszerzésére. A Pacersnek számos közepes nagyságú, cserélhető szerződése van, emellett olyan veteránjaik is, akik azonnali segítséget tudnának nyújtani egy bajnoki címért küzdő csapatnak is, míg Indianában nagy a belső nyomás, hogy visszajussanak a rájátszásba, ezért akarhatnak csinálni valamit. Tegnap beszámoltunk arról, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint legalább féltucatnyi csapat érdeklődik továbbra is Simmons iránt, és ő is megemlítette a Pacerst.

Austin Rivers szerencsésnek érzi magát, hogy helye van a Denver Nuggets keretében, ugyanakkor ezt továbbra sem veszi garantáltnak. Az előző szezonhoz képest nem változott a felfogása, továbbra is úgy van vele, hogy ez az utolsó dobása arra, hogy megragadjon a ligában. Riversnek várhatóan bőven lesz lehetősége bizonyítani, mivel Jamal Murray az ACL-szakadása utáni rehabilitációját végzi, míg Will Barton bokasérüléssel küzd.

Szintén a Nuggetshez tartozó hír, hogy Nikola Jokics a gyermeke születése miatt jelenleg nincs a csapattal, lemarad a Clippers elleni ma esti mérkőzésről is. Ugyanehhez a mérkőzéshez kapcsolódik, hogy a túloldalon Tyronn Lue még nem döntött arról, hogy kiknek ad lehetőséget, de nem lenne meglepő, ha Paul George ezt a találkozót még kihagyná.

Gregg Popovich elmondása alapján Zach Collins valamikor karácsony után térhet vissza a bokasérüléséből. A San Antonio Spurs edzője hozzáfűzte, hogy pontosan ő sem tudja, mit értett a karácsony utánon az orvosi stáb, mennyivel ezt követően térhet majd vissza Collins, ugyanakkor ezt pozitív fejleménynek értékeli, mivel egy olyan fiatal játékosról van szó, aki már rengeteg sérülést élt meg.

Tom Orsborn (The San Antonio Express-News) értesülései szerint a Spurs 18 éves újonca, Joshua Primo valószínűleg a szezon egy részét a G Ligában fogja tölteni. A játékos ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy bármire nyitott, ami segíti őt jobbá válni, ugyanakkor neki még nem mondtak semmit ezzel kapcsolatban. Minden társa, aki csak járt a fejlesztőligában, azt mondta neki, hogy az azért van, hogy segítse a fejlődést, és ha végül odaküldik, akkor a lehető legtöbbet próbálja majd kihozni ebből.

Jason Anderson (The Sacramento Bee) Luke Waltonnal beszélgetett, és ez alapján úgy tűnik, hogy a Kings kezdőjében egyetlen hely kiadó már csak. De’Aaron Fox, Tyrese Haliburton, Richaun Holmes és Harrison Barnes is biztos kezdőnek tűnik, míg az utolsó helyért Buddy Hield és Marvin Bagley III küzd. Walton elmondta, hogy sokat segít az nekik, hogy Barnes mindkét csatárposzton bevethető, és sok kellemetlen perceket tud olyankor okozni az ellenfeleknek, amikor ő az erőcsatár és Fox rá hívja a kettő-kettőket, míg védekezésben elég erős ahhoz, hogy megfogja a legtöbb erőcsatárt, így lehetséges, hogy ebbe az irányba mennek el.

Tegnap arról lehetett hallani, hogy Kevin Knox és Luca Vildoza egymással harcolhat a New York Knicksnél a keretbe kerülésért, a csapat viszont azóta bejelentette, hogy Vildozát szabadlistára tették. A játékos májusban 4 évre 13,6 millió dollárért írt alá, ugyanakkor a szerződésének csak az első éve volt garantált, így az a továbbiakban már nem nyomja a Knicks sapkáját. Vildoza elengedésében nagy szerepet játszott, hogy sérülten érkezett az edzőtáborba, a bokájával akadtak problémák, és emiatt nem is tudott edzeni sem. Az edzőtáborba meghívott Wayne Selden ugyanakkor a hírek szerint eddig nagyon jó benyomást tett Tom Thibodeau-ra, a dobóhátvéd jó eséllyel pályázik arra, hogy a szezonra is szerződést kapjon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus