Hírmorzsák 2021-10-28 (11:15)

Nikola Jokics vizsgálatai nem mutattak ki szerkezeti elváltozást a center térdében. Zach LaVine ujjsérülést szenvedett, de ezzel együtt is játszani akar. Daniel Gafford MRI-re megy. Caris LeVert készen áll a játékra. James Harden még nincs olyan állapotban, hogy 30-40 pontokat dobjon egy meccsen. Joel Emiid Ben Simmons hiányzása miatt is vállalja a játékot sérülten. Russell Westbrook felkérdezte Darius Bazleyt. Donovan Mitchellnek nem volt köze Dennis Lindsey távozásához. Dwayne Bacon Európába szerződött. Elhunyt Bob Ferry.

Kezdjük a morzsát a sérülésekkel. Jó hír, hogy a minap térdsérülést szenvedő Nikola Jokicsnál egyik vizsgálat sem mutatott ki szerkezeti elváltozást, így megúszta súlyosabb sérülés nélkül. A hírek szerint a Utah Jazz elleni mérkőzés másnapján kicsit még érzékeny volt a térde, arról viszont nincs egyelőre információ, hogy kell-e emiatt mérkőzést kihagynia, hivatalosan day-to-day a státusza.

Megsérült Zach LaVine bal hüvelykujja. Az MRI Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint egy kisebb szalagszakadást mutatott ki, és emiatt a játékos nem is tudott minden feladatot elvégezni a Chicago Bulls tegnapi edzésén. Mivel nem a dobókeze sérült, ezért LaVine a tervei szerint nem fog emiatt mérkőzést kihagyni, ezzel együtt is vállalná a játékot. A csapat ezt még felülírhatja, és Billy Donovan is úgy fogalmazott, hogy még meglátják, hogy bevetik-e őt a következő mérkőzésen. Az edző azt is elmondta, hogy amennyire jelenleg látják a sérülést, az magától meg tud gyógyulni, ugyanakkor még várják néhány teszt eredményét, illetve ezt a gyógyulást hátráltatná az is, ha a pályán ismét történne valami LaVine ujjával, márpedig ez benne van a játékban.

A Washington Wizards ma hajnali, Boston Celtics elleni mérkőzésén Daniel Gafford szenvedett combizomsérülést, ami után le kellett segíteni őt a pályáról, mivel nem tudta terhelni a jobb lábát. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a center négyfejű csuklyásizma sérült, a mai nap folyamán MRI-re megy, és azt követően lehet majd többet tudni arról, hogy mennyire súlyos a sérülése. Gafford Jaylen Brownnal ütközött, aki az eset után a térdéhez kapott, ugyanakkor ő tudta végül folytatni a játékot.

Caris LeVert egy hátsérülés miatt még nem lépett pályára az új idényben, ugyanakkor az Indiana Pacers játékosa elmondta, hogy ő a maga részéről úgy érzi, hogy készen áll a játékra. Természetesen bízik a csapat edzőiben és orvosaiban ezzel kapcsolatban, de ő játszana már. Rick Carlisle a közelmúltban azt mondta, hogy még nem tudja, mikor léphet ismét pályára LeVert, ugyanakkor a Toronto Raptors elleni ma hajnali mérkőzés előtt már „kérdéses” megjelöléssel illették a státuszát, ami szintén annak a jele lehet, hogy közel a visszatéréshez.

James Harden arról beszélt a Brooklyn Nets Miami Heat elleni vereségét követően, hogy meccsről-meccsre egyre jobb állapotban érzi magát azt követően, hogy az egész nyarat a sérült combhajlítóizma rehabilitációjával töltötte. Egyre magabiztosabb, egyre agresszívabb tud lenni, viszont bármennyire is szeretné, még nincs olyan állapotban, hogy visszatérjen ahhoz az énjéhez, amelyik 30-40 pontokat tud dobni egy meccsen. A nyáron egyetlen meccset sem játszhatott, így a Heat elleni volt az ötödik komolyabb megmérettetése az előző rájátszás óta, ezért türelmesnek kell lennie, bármennyire is vágyik arra, hogy visszatérjen a játékához. Szerencsés amiatt, hogy sosem kellett műtéten átesnie, de éppen ezért is nagyon frusztrálta őt az előző szezon vége, illetve az elmúlt időszak, amikor nem tudott önmaga lenni.

Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Joel Embiidet az is motiválja abban, hogy a sérülése ellenére is játsszon, hogy nem számíthatnak Ben Simmonsra, és így akar jó példát mutatni a center a csapattársai előtt. Shelburne szerint a Philadelphia 76ersnek egyszerűen szüksége van arra, hogy az egyikük a pályán legyen, és amíg Simmons nincs, addig Embiidre hárul ez a feladat.

Cedric Maxwell podcastjében vendégeskedett Paul Pierce, ahol elmondta, hogy talán egyetlen egyszer látott arra példát a közös éveik alatt, hogy Doc Rivers kiküldjön valakit edzésről. Ő nem az a fajta edző, aki komolyabb indok nélkül ilyen eszközhöz nyúlna, nagyon bunkón kell ehhez az embernek viselkednie vele szemben, mert ő az egyik leglazább és leginkább játékospárti edző a szakmában.

Russell Westbrookot kiállították a Los Angeles Lakers ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni, vereséggel véget érő mérkőzés legvégén. Az irányító azt nehezményezte, hogy a labdát szerző Darius Bazley nem pörgette le az órát, hanem zsákolt egyet 1,5 másodperccel a vége előtt, és ezért fel is kérdezte ellenfelét – többször is ráordított, hogy „Ne csináld ezt!”, amiért megkapta a második technikaiját. Az esettel kapcsolatban Westbrook elmondta, hogy ő régi iskola híve, és az ilyen dolgok mellett nem megy el szó nélkül. Szerinte a kosárlabdában vannak dolgok, amiket egyszerűen nem csinál az ember, különösen olyankor nem, amikor a meccs már eldőlt.

Westbrook a meccs utáni sajtótájékoztatón a 10 eladott labdájára is kitért, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ez az ő felelőssége, jobban kell vigyáznia a játékszerre, túl sok hibát vétett. Tudja, hogy ezen javítani fog, ilyen egyszerű az egész.

Felmerültek olyan pletykák, hogy a Utah Jazz fő döntéshozó posztjáról Donovan Mitchell miatt kellett távoznia Dennis Lindsey-nek a nyáron, ugyanakkor ezt Jake Fischer (Bleacher Report) cáfolta ezt. A hírek szerint a játékosnak ehhez semmi köze nem volt, viszont Quin Snyder vezetőedző és Lindsey között feszültté vált a helyzet, és az új tulajdonos, Ryan Smith az edző oldalára állt. A csapatnál állítólag nehezményezték, hogy az elmúlt draftokon milyen munkát végzett a csapatvezető, különösen Udoka Azubuike kiválasztása miatt értetlenkedtek, és ez is a távozása hátterében állhatott.

Ma kezdődik a G Ligás Austin Spurs csapatának az edzőtábora, amin részt fog venni az idei draft 12. választottja, Joshua Primo is. A San Antonio Spurs mellette a two-way szerződésű Joe Wisekampet is leküldte a partnercsapatához.

Dwayne Bacon egy időre elköszön az NBA-től. Miután nem tudott magának helyet kiharcolni a New York Knicks edzőtáborában, Európa felé vette az irányt és az AS Monacohoz szerződött. Bacon ezzel már a negyedik olyan játékosa a csapatnak, aki rendelkezik NBA-s tapasztalattal, Mike James, Donatas Motiejunas és Donta Hall is náluk pattogtat.

A végére egy szomorú hír maradt, 84 éves korában elhunyt az egykori játékos és csapatvezető, Bob Ferry. Ferry az 1959/60-as idénytől kezdve 10 szezont húzott le az NBA-ben játékosként, de igazán nagyot nem ekkor alkotott, hanem a Washington Bullets általános igazgatójaként. Az egykori kiváló szakember 1973 és 1990 között vezette a Wizards elődjét, és az ő irányítása alatt érték el a franchise egyetlen bajnoki címét is 1978-ban. Ferry regnálása alatt több mint 700 győzelmet ért el a csapat, 13 alkalommal jutottak a rájátszásba, a szakember pedig kétszer is megkapta az Év Vezetője elismerést – ezt az eredménysort a bajnoki címmel együtt rajta kívül hárman érték el a liga történetében, RC Buford, Jerry West és Jerry Krause.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus