Hírmorzsák 2021-11-15 (11:30)

De’Andre Hunter csuklóját műteni kell. Kevin Durant vállsérüléssel bajlódik. Anthony Davis és Frank Vogel is Talen Horton-Tuckert dicsérte. DeMar DeRozan először játszott Los Angelesben az édesapja halála óta. Coby White visszatérhet. Monty Williams JaVale McGee-t méltatta. A 76ers játékosai eddig nem gondoltak arra, hogy Ben Simmons valamikor visszatérhet. Tom Thibodeau több begyakorolt figurát játszathat a jövőben.

Kezdjük a sérülésekkel a napi hírösszefoglalót. De’Andre Hunter még egy héttel ezelőtt szenvedett csuklósérülést a Golden State Warriors ellen, ami miatt a Utah Jazz elleni találkozót ki is kellett hagynia, majd a Denver Nuggets ellen ismét vállalta a játékot, a hétvégén viszont egy MRI vizsgálat egy olyan ínsérülést mutatott ki, amit meg kell műteni. A játékos a beavatkozás miatt várhatóan 8 hetet hagy ki. Hunter hiányában Kevin Huerter veheti át a kezdő kiscsatár szerepét, de Cam Reddish és Danilo Gallinari is nagyobb szerepet kaphat.

Kevin Durant sem teljesen egészséges, ő a vállával bajlódik már egy ideje, de ennek ellenére játszik a Brooklyn Netsben. A játékos elmondta, hogy nem vészes a helyzet, egyes helyeken érzékeny a válla, napi szinten kap kezeléseket, és eddig egyáltalán nem akadályozta a játékban. Steve Nash sem aggódik emiatt, mint mondta, a dobásai továbbra is a gyűrűben landolnak, és amennyire látják, nem olyan jellegű ez a sérülés, ami idővel rosszabbra fordulhat. Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy Joe Harris bokaficammal dőlt ki az Oklahoma City Thunder ellen, és emiatt nem is játszott már a második félidőben, az ő állapotáról viszont nem tudott további információt közölni Nash.

A Los Angeles Lakers a San Antonio Spurs ellen tudott javítani, ami után Frank Vogel elmondta, hogy Anthony Davist mindenkinél jobban zavarta a csapat előző, Minnesota Timberwolves elleni teljesítménye, ezért is akarta annyira rákényszeríteni az akaratát az ellenfélre ezen a meccsen – a magasember 34 ponttal, 15 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt. Davis a sérülésből visszatérő Talen Horton-Tucker teljesítményét emelte ki, szerinte elképesztő, hogy a visszatérésekor rögtön ilyen jól játszott, nagyon mély benyomást tett ezzel rá. Sokan úgy térnek vissza egy sérülésből, hogy az első meccseken rozsdásan játszanak, Horton-Tucker viszont úgy teljesített, mintha az eddigi meccseiken is velük együtt játszhatott volna, és ez a találkozó is megmutatta, hogy milyen kemény munkát végzett el azért, hogy itt lehessen. Vogel róla is beszélt, még meglátják, hogy a kezdőben marad-e akkor is, amikor mindenki egészséges lesz, de mindenképpen nagy szerepet szánnak neki, okkal hosszabbítottak vele a nyáron. Horton-Tucker kicsit önkritikus volt a Spurs elleni teljesítménye kapcsán, úgy érzi, hogy védekezésben lehetett volna jobb is, de voltak jó pillanatai is, amiknek örül.

A Chicago Bulls ma hajnalban DeMar DeRozan 35 pontjának is köszönhetően nyerni tudott a Los Angeles Clippers otthonában. A játékos számára különös volt ez az este, ugyanis először lépett úgy pályára a szülővárosában, hogy édesapja nem lehetett ott a lelátón. DeRozan elmondta róla, hogy mielőtt elhunyt, minden meccsén ott volt, és ez egy olyan találkozó volt, amiről azt kívánja, hogy bárcsak ott lehetett volna az apja is. DeRozan azt is elmondta, hogy mindig szeret Los Angelesben játszani, különösen akkor, amikor egy jó ellenféllel szemben teheti, és a Clippers egyértelműen az. Az előző meccsen a Golden State Warriors feltörölte velük a padlót, és erre csattanós választ akartak adni, ami össze is jött. Arról is kérdezték, hogy nyáron közel állt ahhoz, hogy Los Angelesbe igazoljon, amire annyit felelt, hogy minden okkal történik, és nem is lehetne boldogabb Chicagóban, mint ahogyan érzi magát, végül a lehető legjobban alakultak számára a dolgok.

Tegnap arról beszámoltunk már, hogy amennyiben Coby White számára jól sikerülnek a hétvégi edzések, megkaphatja az engedélyt a Bulls orvosaitól, hogy megkezdje a szezont – ez meg is történt, úgyhogy ma este a Lakers ellen akár már pályára is léphet.

A Phoenix Suns sorozatban a nyolcadik meccsét húzta be, és a Houston Rockets elleni kiütéses győzelmet követően Monty Williams a 19 ponttal és 14 lepattanóval záró JaVale McGee-t dicsérte. Az edző elmondta, hogy úgy érezte, annál is jobban játszott, mint amit a számok mutatnak, nagyon sok dobás irányát megváltoztatta, és a szezon során most védte a legjobban a gyűrűt, ami különösen fontos volt számukra egy olyan csapattal szemben, amelyik rengeteget támadja azt. Nem tudja, hogy mi ennek az oka, de McGee rendszeresen több energiával játszik olyankor, amikor másodszor és harmadszor kerül a pályára, és ma elképesztő volt a második és a harmadik pályán töltött időszakában.

Williams a győzelmi sorozatukra is kitért, egyáltalán nem veszik garantáltnak, hogy az folytatódni fog, és nem is erre koncentrál leginkább, hanem arra, hogy egyre jobbá váljanak, fejlődjenek és legyenek kiegyensúlyozottak. Nem akarja teljesen elvenni a szezon elején aratott győzelmek értékét, ugyanakkor a jelen mellett a távlati céljaikra is oda kell figyelniük.

Danny Green elmondta, hogy eddig nem igazán gondoltak arra a Philadelphia 76ers játékosai, hogy Ben Simmons valamikor a szezon során visszatérhet, viszont abban biztos, hogy módosításokat kell végrehajtaniuk, amennyiben ez megtörténik. Nem kell ezzel rohanniuk, mert nem hiszik, hogy ez a közeljövőben meg fog történni, ezért még nem is gondolkodnak ebben.

Marc Berman (New York Post) arról számolt be, hogy Tom Thibodeau úgy próbálhatja megoldani a New York Knicks első sorának a problémáit, hogy a jövőben több begyakorolt figurát játszat majd velük, és kevesebb lehetőségük lesz az improvizációra. Az edző elmondta, hogy a játékstílusuk miatt Julius Randle és Kemba Walker kapja a legnagyobb terheket ebben a helyzetben, viszont csapatként kell együtt játszaniuk, nem egyénenként. Lehet fogni a rossz formájukat az új érkezőkre, a régiekre, lehet beszélni első és második sorról, de a lényeg, hogy csapatként legyenek jók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus