Hírmorzsák 2021-11-16 (12:00)

Kevin Durant és Stephen Curry a Hét Játékosa. Pénzbüntetést kapott a Timberwolves. Luka Doncic bokája megsérült. Jaylen Brown a héten visszatérhet. DeMar DeRozant motiválja, hogy sokszor átnéztek rajta. Joe Harris és Paul Millsap nélkül játszik ma este a Nets. Kevin Durant sosem gondolta volna, hogy James Hardent elcseréli a Thunder. Anonim módon is vallhatnak a Suns alkalmazottjai Robert Sarver ellen. A 76ers bünteti Ben Simmonst, amiért nem vesz részt a csapat idegenbeli túráján. Luke Walton állása veszélyben lehet. Stanley Johnson és Norvel Pelle is a G Ligában folytatja. Christian Woods szerint nem szabad széthúzniuk a Rockets játékosainak. Kihirdették a Team USA keretét a világbajnoki selejtezőkre.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Kevin Durant, nyugaton Stephen Curry kapta a díjat. A Brooklyn Nets 3-1-es héten van túl, ami alatt Durant 32,3 pontot, 7,8 lepattanót és 4,5 gólpasszt átlagolt, míg a Warriors szintén 3-1-et futott, miközben Curry 34,8 pontot, 5,5 lepattanót és 7,8 gólpasszt tett be a közösbe meccsenként. Keleten jelölt volt még LaMelo Ball, Malcolm Brogdon, Myles Turner, DeMar DeRozan, Zach LaVine, Darius Garland és Evan Mobley is, míg nyugaton Anthony Davis, Luka Doncic, Luguentz Dort, Paul George, Nikola Jokics és Chris Paul neve merült még fel a díj kapcsán.

Az NBA 250,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki a Minnesota Timberwolvesra, amiért az előszezon kezdetet előtt a csapat a saját piacán kívül szervezett egy edzőtábort a játékosainak. A szabályzat tiltja, hogy a csapatok bármilyen formában közreműködjenek ilyen edzőtáborok megtartásában, a Timberwolves játékosai viszont szeptemberben Miamiban gyűltek össze, és a csapat új kisebbségi tulajdonosának, Alex Rodrigueznek az otthonában edzettek, amit közösségi médiás bejegyzések is bizonyítanak.

Luka Doncic bokasérülést szenvedett a Denver Nuggets ellen a mérkőzés utolsó percében, amikor Austin Rivers a lábán landolt. Jason Kidd szerint az jó jel, hogy a saját lábán, segítség nélkül hagyta el a pályát, de majd meglátják, hogy miként érzi majd magát a mérkőzés másnapján. Doncic nem vett részt a Dallas Mavericks sajtótájékoztatóján, mivel azalatt kezelést kapott a sérült testrészre.

A Boston Celticsnél Jaylen Brown vasárnap már a csapattal készülhetett, ugyanakkor az edzést követően úgy döntöttek, hogy még nem áll készen a játékra, ezért nem lépett még pályára ma hajnalban a Cleveland Cavaliers ellen. A Celticsnél ettől függetlenül bíznak benne, hogy valamikor a hét folyamán ismét játszhat Brown. Ime Udoka elmondta, hogy az ő visszatérésével az elmúlt meccseken formába lendülő Dennis Schröder visszakerülhet a kispadra, mivel szeretik az eredeti kezdőjüket, ugyanakkor a német irányító olyan számukra, mint egy hatodik kezdő, aki pályán van a mérkőzések befejezésekor.

A Chicago Bulls a Los Angeles-i back-to-back második felén is nyerni tudott, és Clippers elleni győzelemhez hasonlóan a Lakers ellen is DeMar DeRozan állt a csapat élére. A mérkőzés után elmondta, hogy amiatt is tudta ennyire motiváltan és jól kezdeni a szezont, mert az is tüzelte őt, hogy mennyiszer átnéztek rajta az évek során. Sok terhet kell cipelnie, de győztes akar lenni, és közben élvezni az odáig vezető utat. Nem játszhat örökké, ezért addig akarja a legtöbbet kiadni magából, amíg azt megteheti, ugyanakkor nem érzi, hogy a kora egyelőre bármiben is korlátolná őt. Az emberek mindent évekhez kötnek, viszont ahogyan ő dolgozott, vigyázott a testére és felkészült, nem kellett aggódnia amiatt, hogy képes-e ilyen szinten játszani. Az elmúlt években másmilyen utakon járt, mint előtte, máshogy játszott, igyekezett kitalálni, hogy mit kell tennie a pályán, és ahogy rájött arra, hogy minderre végig képes lett volna, olyan önbizalma lett, ami azóta sem veszett el, és Chicagóban teljesen önmaga lehet.

Ha már szóba került a Lakers-Bulls, akkor folytassuk is ezzel a párosítással, Bill Oram (The Athletic) ugyanis arról számolt be, hogy Alex Caruso elfogadott volna a Lakerstől egy annál rövidebb szerződést is, mint amit a Bullstól kapott, és hosszabbított volna 2 évre 20 millió dollárért is. A Lakers ezzel szemben 3 évre adott volna neki 21 milliót, és ezen nem voltak hajlandóak emelni, így végül Caruso a Bulls 4 éves, 37 milliós ajánlatát fogadta el.

Ma este rangadót vív egymással a Brooklyn Nets és a Golden State Warriors, ugyanakkor a hazaiak sérülés miatt nem számíthatnak Joe Harris és Paul Millsap szolgálataira sem. Harris legutóbb az Oklahoma City Thunder ellen szenvedett bokasérülést, míg Millsap már azon a találkozón sem volt a csapattal személyes okok miatt, és továbbra is emiatt hiányzik majd.

A Nets oklahomai vendégjátéka amiatt is különleges volt, hogy Kevin Durant és James Harden csapattársakként tértek vissza oda, ahol az NBA-s pályafutásukat megkezdték. Durant elmondta, hogy anno nem gondolta, hogy a Thunder elcserélheti Hardent, de később azt sem gondolta, hogy egyszer ismét csapattársak lesznek. Harden azt emelte ki, hogy meglepődött, hogy még mindig kifütyülik itt egyes szurkolók, már csak azért is, mert nem ő akart távozni a csapattól, abba semmi beleszólása nem volt.

Mint ismert, Robert Sarverrel szemben vizsgálat zajlik, és ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy a Phoenix Suns azon alkalmazottjai, akik vallomást kívánnak tenni a csapat tulajdonosa ellen, megtehetik ezt úgy is, hogy semmilyen anyagba sem kerül bele a nevük. A csapat alkalmazottjait arra biztatják, hogy forduljanak bátran a két eljáró ügyvédhez, ugyanakkor az ESPN forrásai szerint arról is tájékoztatták őket, hogy ne számítsanak arra, hogy gyorsan lezajlanak a vizsgálatok.

A Philadelphia 76ers hatmeccses idegenbeli túrára indult, viszont nem tartott a csapattal Ben Simmons, akit ezért erre az időszakra is büntetni fog a csapat – írta meg Shams Charania (The Athletic).

Ugyancsak Charania, illetve Sam Amick (szintén The Athletic) számolt be arról is, hogy Luke Walton állása veszélyben lehet, amennyiben folytatódik a csapat mélyrepülése. A hírek szerint a nyáron is csak azért tarthatta meg az állását, mert egyaránt jó viszonyt alakított ki a játékosokkal, illetve Monte McNair általános igazgatóval is. A két szakíró erről még a Sacramento Kings ma hajnali győzelme előtt írt, vagyis azt megelőzően, hogy megszakadt volna a csapat négymeccses nyeretlenségi sorozata.

Az előző két idényt a Toronto Raptorsnál töltő Stanley Johnson csapatot talált magának, a Los Angeles Lakers G Ligás partnerénél, a South Bay Lakersnél folytatja a pályafutását. Norvel Pelle szintén a fejlesztőligában folytatja, ő a Cleveland Cavaliers partneréhez, a Cleveland Charge csapatához igazolt.

A Houston Rockets sorozatban 12 meccset veszített már el, és Christian Woods még a csapat ma hajnali, Memphis Grizzlies elleni veresége előtt mondta el, hogy nem szabad, hogy a rossz eredménysor hatására elkezdjenek széthúzni, egységesnek kell maradniuk. Tavaly egyszer 20 meccses vereségsorozatot hoztak össze, de akkor is együtt maradtak, és most is ugyanígy kell tenniük, neki is ezt kell szem előtt tartania, és a csapat egyik vezéreként az ő feladata is, hogy megmaradjon a játékosok közötti egység.

A végére pedig a világbajnoki selejtezőkre készülő amerikai válogatott kerete maradt, amit nagyrészt G Ligás játékosokból állított össze a megbízott szövetségi kapitány, Jim Boylen: Jordan Bell (Santa Cruz Warriors), Brian Bowen II (Iowa Wolves), Josh Gray (Long Island Nets), Shaquille Harrison (Delaware Blue Coats), DaQuan Jeffries (College Park Skyhawks), B.J. Johnson (Lakeland Magic), Orlando Johnson (szabadügynök), Luke Kornet (Maine Celtics), Frank Mason (South Bay Lakers), Chasson Randle (szabadügynök), Zavier Simpson (Oklahoma City Blue), Emanuel Terry (Stockton Kings). A keretből egyedül Zavier Simpson nem rendelkezik NBA-s tapasztalattal. A Team USA november végén vív selejtezőt Kuba és Mexikó válogatottjaival.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus