Hírmorzsák 2022-02-08 (11:15)

Pascal Siakam és Brandon Ingram az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. LaMelo Ball és Dejounte Murray is All-Star lesz. Daryl Morey és Sean Marks eddig egyszer beszélt James Harden és Ben Simmons cseréjéről. A Knicks rámehet CJ McCollumra. A Wizards, a Kings és a Trail Blazers érdeklődik leginkább Jeram Grant iránt. A Bulls első köröst ajánlott Jakob Pöltl játékjogáért. A Trail Blazersnél a csapat eladását készítik elő? LeBron James kiállt Russell Westbrook mellett. Daniel Gafford a protokoll alatt.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Pascal Siakam, nyugaton Brandon Ingram nyert. Siakam és a Raptors 4-0-s hetet futott, a magasember 24,8 ponttal, 10,5 lepattanóval és 4,8 gólpasszal járult ehhez hozzá. A Pelicans 3-1-s héten van túl, viszont Ingrammel a pályán mindhárom meccsüket megnyerték, a sérüléséből visszatérő kosaras 27,3 pontot, 9,3 gólpasszt és 1,7 labdaszerzést átlagolt a héten. Keletről Jarrett Allen, Giannis Antetokounmpo, Bobby Portis, DeMar DeRozan és Joel Embiid neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Anthony Davis, Luka Doncic, Luguentz Dort, Ja Morant és Karl-Anthony Towns kapott még jelölést.

Adam Silver kijelölte, hogy kik vehetnek részt az All-Star gálán a sérülés miatt lemaradó Kevin Durant és Draymond Green helyett, keletről LaMelo Ball, nyugatról Dejounte Murray került be, mindketten az első meghívásukat ünnepelhetik. A liga azt is bejelentette, hogy Durant helyén Jayson Tatum lépett elő a kezdők közé, mivel a keleti wingek közül ő zárt a negyedik helyen a kezdők megszavazásakor.

Az ESPN forrásai szerint Daryl Morey és Sean Marks egyetlen alkalommal tárgyalt közvetlenül egymással James Harden és Ben Simmons cseréjének a lehetőségéről, és az a megbeszélés sem tartott sokáig. Morey kereste meg a Nets általános igazgatóját, viszont amikor megmondta, hogy Harden iránt érdeklődik, Marks egy egyszerű „nem”-mel felelt. Ez a rövid megbeszélés a hírek szerint január 11-én zajlott le, és ugyan azóta is történtek üzenetváltások a 76ers és a Nets között, konkrét tárgyalások azóta sem zajlottak. Nem elképzelhetetlen, hogy a piac zárásáig Morey ismét ajánlatot próbál tenni Hardenért, ugyanakkor a helyzetet nehezíti, hogy állítólag mindkét csapat vezetőségében úgy gondolják, hogy jobb tárgyalási pozícióban vannak, mint a másik fél.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) szerint a Nets és a 76ers egy bizarr macska-egér játékot játszik, mindkét fél közvetett módon gyűjti az információkat a másik félről. Felmerült állítólag a tampering gyanúja is, de az újságíró egyik forrása szerint a 76ers nem aggódik amiatt, hogy megbüntetnék őket ilyen vétség miatt. Pompey információi alapján a Nets ugyan nyilvánosan azt kommunikálja, hogy nem cserélik el Hardent, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elzárkóznak ettől. Olyat is hallani, hogy ők kifejezetten akarják is Simmonst, mivel a Nets úgy érzi, hogy Hardennel a kapcsolatuk közeledik a végéhez, és egyébként sem működik megfelelően.

Jake Fischer (B/R) arról számolt be, hogy Ben Simmons környezetében többen is arra próbálják sarkallni a játékost, hogy térjen vissza a 76ershez, amennyiben nem cserélik el a következő napokban. Fischer egyébként úgy tudja, hogy a Nets nem fogja most elcserélni Hardent. Amennyiben valóban így történik, akkor csak kisebb erősítésekre lehet számítani a 76ersnél, legtöbbször Paul Reed és Isaiah Joe esetleges cseréjéről lehet hallani más szakvezetőknél. Kevin O’Connor (The Ringer) információi szerint a 76ers a különböző tárgyalásai során azt az üzenetet közvetíti, hogy Tyrese Maxey érinthetetlen, amit Keith Pompey is megerősített, és ő úgy tudja, hogy majdhogynem teljesen ugyanez a helyzet Matisse Thybulle esetében is.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Knicks azon lesz a következő napokban, hogy helyet csináljanak a rotációjukban a nemrégiben megszerzett Cam Reddishnek. Azt is Begley írta meg, hogy a Pistons érdeklődik Mitchell Robinson iránt, de lehet, hogy ők inkább nyáron készülnek majd ajánlatot tenni a centernek. Marc Stein (Subtsack) arról számolt be, hogy a Pelicans után a Knicks is bejelentkezett CJ McCollumért, továbbá a Mavericks is mutat némi érdeklődést a Trail Blazers játékosa iránt. Chris Kirchner (The Athletic) szerint a Hawks is rámehet McCollumra, de Marcus Smart is a kiszemeltjeik között van. James L. Edwards III (The Athletic) információi szerint leginkább a Wizards, a Kings és a Trail Blazers mutatott eddig igazán komoly érdeklődést Jerami Grant iránt, továbbá a Nets is érdeklődik iránta, de nem valószínű, hogy azon a szálon megegyezés történne.

A már említett Marc Stein szerint a Bulls egy első körös draftjog köré épülő csomagot ajánlott Jakob Pöltl játékjogáért, de ezt a Spurs elutasította. Az újságíró feltételezése szerint a Bulls a Trail Blazers idei, lottery védett első körösét ajánlotta fel, ami szinte teljesen kizárt, hogy idén átment volna.

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról beszél az NBA Today tegnapi adásában, hogy a Pacers könnyen lehet, hogy továbbcseréli Ricky Rubio lejáró szerződését a következő napokban, amennyiben valamilyen értéket tudnak szerezni. Chris Fedor (Cleveland.com) arról számolt be, hogy a Cavaliers nem sokkal Rubio sérülése után kezdett el tárgyalni a Pacersszel Caris LeVert játékjogáról, de nem ő volt az egyetlen kiszemeltjük, vizsgálták Donte DiVincenzo, Eric Gordon, Derrick White, Buddy Hield, Terrence Ferguson és Gary Harris megszerzésének a lehetőségét is. A Pacers szerette volna megszerezni Isaac Okoro játékjogát is a cserében, de végül a beérték a Rockets idei második körös draftjogával is, miután a Cavaliers nem adta a fiatal kosarast.

Jason Quick (The Athletic) egy érdekes aspektusra világított rá a Clippers-Blazers csere kapcsán, az újságíró szerint messze az volt a Trail Blazers legnagyobb motivációja, hogy bekerüljenek a luxusadós határ alá. Egyre több olyan spekulációt hallani, hogy Jody Allen tulajdonos esetleg megválna a csapattól, és erre utal az is, hogy eddig semmilyen tárgyalást nem folytattak a Moda Center bérleti szerződésének a meghosszabbításáról, ami jelenleg 2025-ig él, de 2024-ig jelezniük kell a városvezetésnek, hogy ott terveznek-e maradni a továbbiakban is. John Hollinger (The Athletic) szerint azért lehetett viszonylag olcsón megszerezni Norman Powell és Robert Covington kettősét, mert sok csapatot elijesztett az, hogy Powell még a 2025/26-os idényben is 20,5 millió dollárt fog keresni, míg a ligában nyílt titok volt, hogy a Trail Blazers Covington elcserélésével akar bekerülni a luxusadós határ alá, ezért az ő szerződését csak úgy vette volna át más csapat, ha kapnak mellé valamilyen draftjogot is.

LeBron James a Lakers tegnapi edzése után kiállt Russell Westbrook mellett és elmondta, hogy a jelenlegi helyzetükben mindannyian együtt vannak. Senki sem kap mások helyett dicséretet, ahogyan senkit sem szidnak más helyett, amikor nyernek, akkor együtt nyernek, míg amikor kikapnak, akkor együtt veszítenek. James hozzátette, hogy egyetlen olyan szezonja sem volt, ahol a csapata helyzetét ennyire meghatározták volna a sérülések, és ehhez jönnek hozzá a protokollok, a fals protokollok, az edző átmeneti elvesztése, úgyhogy ez nagy kihívás. Mindannyiuk számára fura ez a szezon, és ez nem csupán a Lakersre igaz, hanem más csapatokra is, úgyhogy ezt nem is lehet összevetni korábbi idényekkel.

A Wizards átmenetileg nem számíthat Daniel Gafford játékára, mivel a center bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Pacersnél Domantas Sabonis a minap kikerült a protokoll alól, vissza is tért már a pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus