Hírmorzsák 2022-02-23 (10:00)

JJ Redick beleszállt Zion Williamsonba, szerinte nincs elköteleződve a Pelicans irányába. Mark Cuban úgy látja, valami átkattant Luka Doncic-nál. Joel Embiid szerint Ben Simmons új szintre fogja emelni a Brooklynt. Simmons inkább hetekre, mintsem hónapokra van a visszatéréstől. Jevon Carter a Bucksba tart. DeMarcus Cousins a szezon végéig maradhat a Nuggetsnél. Willie Cauley-Stein 10 napra a 76ershez igazol. Dennis Schrödert valószínűleg nem vásárolja ki a Rockets.

JJ Redick korábbi csapattársáról, Zion Williamsonról fogalmazott meg éles kritikát az ESPN First Take című műsorában. Redick szerint azoknak a sportolóknak, akik csapatban játszanak, felelősségük van abban, hogy teljes erőbedobással teljesítsenek. Ilyen módon kell gondoskodniuk a testükről, a munkájukról és a csapattársaikról is. Ezek a csapatsportot űző sportolók felelősségei, és ezeket nem lehetett látni Williamsontól. Erről már akkor is beszélt vele a csapata előtt, amikor még ő is annak a tagja volt, mindez Williamson újoncévéig nyúlik vissza. Újra és újra ismétlődő viselkedésmintázatokról lehet beszélni vele kapcsolatban, és korábbi csapattársaként is mondhatja, hogy Williamson mindenki mástól elrugaszkodott, önálló játékos.

Mint ismert, az All-Star hétvége során nagy port kavart CJ McCollum azon nyilatkozata, hogy még egyáltalán nem beszélt újdonsült csapattársával, tegnap azonban már arról számolt be a Trail Blazerstől érkező hátvéd Malika Andrewsnak (ESPN), hogy azóta már beszéltek Williamsonnal, megkereste őt az erőcsatár. Redick szerint ez is része a problémának, hogy ennyi időbe telt, hogy egyáltalán beszéljen újdonsült csapattársával, és ez azt mutatja, hogy egyáltalán nincs elköteleződve a csapat, a franchise és a város iránt sem. Azt megérti, hogy sérült és jelenleg a csapattól távol van, de a csapata épp most szerezte meg mellé az egyiket a liga 50 legjobb játékosa közül, ilyenkor az lenne a minimum, hogy ezt követően felveszi vele a kapcsolatot.

Amikor egészséges és játszik, akkor egy fantasztikus kosaras, aki mellett élmény játszani, és senki más nem képes arra a pályán, amire ő, de csapattársként nagyon aggasztó viselkedésmintázatokat mutat. Sosem mondta ki nyilvánosan, hogy nem akar New Orleansban lenni, de nem véletlen, hogy sokat hallani arról, hogy boldogtalan a jelenlegi csapatánál, a ligában bennfentesek tudják, hogy ahol füst van, ott tűz is van. Érdekes módon Giannis Antetokounmpo esetében nem lehet arról hallani, hogy boldogtalan lenne Milwaukee-ban, míg Williamson esetében gyakorlatilag az első perctől kezdve lehet ilyeneket hallani.

Mark Cuban egy rádióműsorban Luka Doncic formajavulásáról beszélt. A Mavericks tulajdonosa szerint a szlovén irányító alázatosabb lett a sok kritika hatására, nem szereti, hogy a súlya és hasonló dolgok miatt kritizálják, és úgy tűnik, hogy átkattant nála, hogy bizonyos szintű fegyelemre van szükség a játékhoz. Minden sportoló átmegy ezen előbb vagy utóbb, mindannyian megtapasztalják, hogy egy ideig ők a legjobbak, ők kapnak minden elismerést, majd eljutnak egy olyan szintre, ahol ez már nincs így, és ez arra készteti őket, hogy felülvizsgálják a helyzetüket. Doncic tudja, hogy mit kell tennie, és átkattant nála, ha a legjobb akar lenni, akkor bizonyos dolgokat az irányítása alatt kell tartania. Amint ez teljes mértékben megtörténik, egyszerűen megállíthatatlan lesz.

Doncic még decemberben beszélt arról nyilvánosan, hogy javítania kell a fizikumán, és talán túlságosan is ellazsálta a nyarat az olimpiát követően. Az ESPN forrásai szerint az előző két edzőtáborba egyaránt 118 kiló feletti súllyal érkezett meg, azóta viszont a hírek szerint több mint 7 kilót ledobott magáról – a Mavericks egyébként hivatalosan 104 kilónak adta meg a súlyát a szezon kezdetén, az NBA hivatalos oldalán is ez az érték szerepel.

Joel Embiid Malika Andrewsnak mondta el, hogy nagyon sokáig kergette Ben Simmonst, hogy térjen vissza a csapathoz, rengeteget dolgozott azon, hogy egykori csapattársa komfortosan érezze magát a 76ersnél, de belefáradt ebbe és egy idő után már nem érdekelte. Embiid azt is elmondta, hogy egy-két héttel azelőtt beszélt vele utoljára, hogy a Netshez cserélték volna, és minden jót kíván neki Brooklynban. Úgy gondolja, hogy Simmons egy nagyszerű játékos, és bármivel is tudja majd segíteni új csapatát, azzal új szintre fogja őket emelni.

Ide kapcsolódik Ramona Shelburne (ESPN) azon információja, hogy Simmons egyre közelebb van ahhoz, hogy játékra jelentkezzen, és inkább hetekre, mintsem hónapokra van attól, hogy bemutatkozzon a Netsben. Sean Marks viszont arról beszélt egy interjúban, hogy Simmons és a sérüléséből felépülőben lévő Kevin Durant is hamarosan a pályán segítheti őket, de sok múlik azon, hogy miként reagálnak a nagyobb edzésterhelésre.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a minap szabadlistára kerülő Jevon Carter a Buckshoz tervez aláírni a szezon hátralévő részére, miután lekerül a waiverről. A Nets Goran Dragic szerződtetése miatt tette őt szabadlistára, akit a Bucks is szívesen leigazolt volna, és érdekesség, hogy Carter rövid idő alatt a második olyan játékos, akit azt követően igazol le a Bucks, hogy a Nets kitette, a közelmúltban DeAndre’ Bembry is így kötött ki náluk.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy DeMarcus Cousins a szezon végéig szóló szerződést kap a Nuggetstől, Mike Singer (The Denver Post) információi szerint pénteken válhat hivatalossá a megállapodás. A veterán center az elmúlt időszakban több 10 napos szerződést is kitöltött Denverben, 8 meccs alatt átlag 13,1 percet játszott Nikola Jokics cseréjeként, és ezalatt 6,1 pontot, illetve 6,3 lepattanót átlagolt.

Willie Cauley-Stein 10 napos szerződést kap a 76erstől, a következő napokban vele próbálkoznak meg Philadelphiában, hogy próbálja betölteni azt az űrt, ami Andre Drummond elcserélése miatt keletkezett. A Celticsnek a korábban említett Buckshoz hasonlóan igazolnia kellett, mivel a CBA alapján a szezon közben egyhuzamban legfeljebb két hétig lehet egy csapatnak 14 játékosnál kevesebbje a two-way szerződésű játékosokat nem számolva, emiatt Malik Fitts és Kelan Martin egyaránt 10 napos szerződést írhatott alá.

Marc Stein (Substack) információi szerint Dennis Schröder jó eséllyel a Rocketsben fejezi be a szezont, egyik oldal sem erőlteti a játékos kivásárlását. Ahhoz, hogy egy kivásárolt játékos másik csapatban is pályára léphessen a rájátszásban is, legkésőbb március 1-ig el kell válnia a korábbi csapatától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus