Hírmorzsák 2022-02-27 (10:15)

LeBron James a Lakersből vonulna vissza. Kyrie Irving látja a fényt az alagút vvégén. Kevin Durant a jövő héten játékra jelentkezhet. Ben Simmons kisebb hátfájdalmakkal küzd. Tyreke Evans a Buckshoz megy privát edzésre. Markelle Fultz hétfőn este visszatérhet. Draymond Green ismét edzésben. Quentin Grimes legalább két hetet kihagy. Megegyezett a kivásárlásról Tomas Satoransky a Spursszel, a Wizardsba tart. Damian Lillardnak tetszik az az irány, amin a Trail Blazers elindult. Shabazz Napier távozik Oroszországból.

Az elmúlt időszak különböző híresztelései után LeBron Jamesnek is válaszolnia kellett néhány olyan kérdésre a Clippers elleni tegnap hajnali vereség után, ami a jövőjét firtatta. James elmondta, hogy most a Lakersnél van, és a jövőben is ennél a csapatnál látja magát, a pályafutása végéig aranysárga-lilában látja magát. Természetesen megvan az a célja is, hogy a fiával együtt játsszon, de nem tudja, hogy ez lehetséges-e egyáltalán, bár szeretné, ha megvalósulhatna. Szerinte nincs olyan, aki ne szeretne hasonlót, az egyik legmenőbb dolog lenne ez, ha megtörténne, mindez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne akarna a jelenlegi csapatánál lenni.

James azt is elmondta, hogy nem ő hozza a döntéseket a csapatnál, mindössze hallatja a véleményét, amikor megkérdezik tőle, viszont a végső szót mindig a csapat vezetősége mondja ki. Amikor a Thunder általános igazgatója, Sam Presti munkáját dicséri, akkor azzal egyáltalán nem azt akarja mondani, hogy Rob Pelinka rossz munkát végez. Őt nem érdeklik a draftjogok, csupán a bajnoki cím, és tudja, hogy a Lakers és Pelinka is ugyanígy gondolkodik, elég csak megnézni Anthony Davis cseréjét. Azt kívánja, bárcsak jobb kosárlabdát játszanának, amikor ő, Davis és Russell Westbrook egyszerre vannak a pályán, mert eddig csalódás, amit közösen elértek, hiába akarják mindhárman, hogy ez működjön, és eddig nem is volt kellő lehetőségük arra, hogy összeszokjanak – mindössze 20 meccsen játszottak egyszerre mindhárman.

A Nets Kyrie Irving 38 pontjának is köszönhetően tartalékosan is nyerni tudott a Bucks ellen, ráadásul Goran Dragic is bemutatkozhatott a csapatban. Irving elmondta, hogy hálás amiatt, hogy egyre inkább leülepednek a dolgok, és látja már a fényt az alagút végén. Remélhetőleg hamarosan hazai pályán is ismét játszhat, és végre maguk mögött hagyhatják az elmúlt időszakot. Ahogyan korábban is mondta, úgy érzi, hogy nem egyedül evez ebben a csónakban, hanem sokakkal egyetemben, mindenki ugyanebben vagy nagyon hasonló helyzetben van, mindenki küzdött valamilyen traumával, ami az elmúlt időszakból fakadt. Ahogyan mindig, úgy most is csak jókat kíván mindenkinek. Ő is ugyanúgy követi a New York-i korlátozásokkal kapcsolatos fejleményeket, ahogyan mindenki más, és próbál türelmes maradni. Ahogyan az esetszámok csökkennek, az a legfontosabb, hogy mindenki rendben legyen, hiszen ez az egész nem róla szól.

A Bucks elleni győzelem után Steve Nash elmondta, hogy Kevin Durant minden egyes nappal közelebb kerül a visszatéréshez, és úgy számolnak, hogy valamikor a héten pályára is léphet már. Az sem kizárt, hogy ez már a hét elején lesz, minden azon múlik, hogy történik-e bármiféle visszaesés az állapotában. Ben Simmons még messzebb van ettől, továbbra is az erőnlétén dolgozik és még nem végezhet teljes intenzitással edzésmunkát, és Nash azt is elmondta, hogy az ausztrál irányító kisebb hátfájdalmakkal is küzd, de ez amiatt van, hogy ismét nagyobb terhelésnek veti magát alá, nem gondolják, hogy ez sérülés miatt lenne. Az ESPN forrásai szerint Simmons státusza week-to-week, azaz még hetek kérdése is lehet, hogy mikor jelentkezhet játékra.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a doppingvétségét követő eltiltása után a ligától visszabocsájtást nyerő Tyreke Evans a következő napokban a Buckshoz megy privát edzésre.

A Magic bejelentette, hogy bő egy év kihagyás után hétfőn este a Pacers ellen ismét pályára léphet az ACL-szakadásából felépülő Markelle Fultz. Az irányító 2021. január 6-án szenvedett térdsérülést, majd decemberben kezdhetett el ismét edzésmunkát végezni, és mostanra került játékra alkalmas állapotba.

A Warriors háza tájáról is jó hír érkezett, náluk a hátsérülés miatt maródi Draymond Green jelentkezett január 9-e óta először edzésre. A játékos úgy érzi, hogy elképesztő javulás történt az állapotában, különösen ahhoz képest, ahogyan 7-8 hete érezte magát. Most erősebbnek érzi magát, mint valaha, mert hosszú heteken keresztül csak súlyzós edzéseket végzett napi 4-5 órán keresztül. Green még nem vehetett részt a teljes edzésmunkában, egyelőre a dobófeladatokat, az öt a nulla elleni játékban és néhány egyéb feladatban készülhetett a társaival.

A Knicksnél Quentin Grimes tegnap hajnalban szenvedett térdsérülést, és várhatóan legalább két hetet kell majd kihagynia emiatt, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát. Jó hír, hogy nem kell megműteni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Tomas Satoransky és a Spurs megegyezett egymással a kivásárlásról, és a szakíró információi szerint a hátvéd a Wizardshoz fog aláírni, miután lekerül a waiverről. Satoransky nem ismeretlen helyre megy, NBA-s pályafutása első három évét a fővárosi csapatnál töltötte.

Damian Lillard a minap Draymond Green podcastjében vendégszerepelt, ahol elmondta, hogy tetszik neki az az irány, ami felé a Trail Blazers megy, Anfernee Simons, Nassir Little, Jusuf Nurkic és Josh Hart is a kirakós fontos darabja lehet, és az a feladata a vezetőségnek, hogy további darabokat adjanak a kerethez. Lillard arról markáns véleményt osztott meg, hogy mennyire könnyű vagy nehéz szabadügynököket Portlandbe csábítani: nem akar senkit sem megbántani, de Oklahoma Citybe vagy Milwaukeeba is elmennek az emberek. Portland nem olyan hely, amilyennek egyesek hiszik, különben ő sem élne ott ilyen hosszú ideje. Carmelo Anthony Oklahomába ment, amikor annak idején megpróbálták megszerezni, meg lehet őt is kérdezni arról, hogy nem csupán az dönt az igazolásoknál, hogy milyen egyes városokban élni.

A végére Shabazz Napier maradt, aki elhagyta a Zenit Szentpétervár csapatát és visszatért az Egyesült Államokba. A hírek szerint döntése független a jelenlegi orosz-ukrán helyzettől, a hátvéd akkor is így tett volna, ha az nincsen, mivel bokasérüléssel küzd és úgy érzi, hogy nem áll még készen a játékra, hiába listázta őt bevethetőként őt a Zenit a Barcelona elleni – végül elhalasztott – meccs előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus