Hírmorzsák 2022-03-17 (11:00)

Stephen Curry megsérült. Steve Kerr és Draymond Green szerint sem alattomos játékos Marcus Smart, de veszélyes és szükségtelen volt a megmozdulása. Russell Westbrook és Patrick Beverley ismét egymásra talált. Luka Doncic ismét megtalálta egy győztes dobásra Spencer Dinwiddie-t. Ben Simmons epidurális érzéstelenítést kapott a gerincproblémáira. Goran Dragic úgy érzi, fizikálisan megfelelő állapotban van. A Knicksnél úgy terveznek, hogy Tom Thibodeau vezetőedzővel vágnak neki a következő idénynek is. Doug McDermott szezonja befejeződött. Pat Connaughton közel áll a visszatéréshez. James Wiseman visszatért a G Ligából a Warriorshoz. Patrick Williams ismét teljes edzésmunkát végezhet.

Stephen Curry ma hajnalban bokasérülést szenvedett a Celtics ellen a második negyedben, amikor egy szabad labdáért ment Marcus Smarttal egyetemben, és ezt követően nem is tudta folytatni a játékot. Steve Kerr mindössze annyit mondott játékosáról, hogy majd az MRI után lehet majd többet tudni a sérülés súlyosságáról. A Warriors edzője kitért a sérülés körülményeire is, szerinte egy veszélyes játék volt, aminél Smart rávetette magát Curryre, és ez bosszantotta őt. Tiszteli Smartot, fantasztikus kosaras és küzdő, néhány éve edzhette is őt a világbajnokságon, majd a meccs után beszéltek is egymással, de ettől függetlenül veszélyesnek tartja azt, amit csinált. Smart úgy értékelt a meccs után, hogy csak a labdát látta, azért vetődött, hogy megszerezze, de sajnos megtörtént, ami megtörtént. Biztos benne, hogy ezt követően alattomos játékosnak fogják őt nevezni, de tudja magáról, hogy ki ő valójában. Keményen kosárlabdázik, az utolsó leheletéig küzd a pályán, a társai és a kollégái pedig tudják, hogy nem egy alattomos játékos.

Draymond Greent nem lepte meg ez a játék Smarttól, tőle pontosan erre számított abban a pillanatban, mivel mindig keményen játszik, de ettől még nem nevezné alattomosnak a megmozdulását. Szerencsétlen eset volt, talán szükségtelen is, de ennél többnek nem tudná ezt megbélyegezni. Szabad labda volt, és minden szinten azt tanítják, hogy ilyenkor a labda után kell vetődni, Smart egyszerűen ennek megfelelően játszott. Nem tudja alattomos játékként jellemezni ezt, legfeljebb annyit mondhat erre, hogy szükségtelenül vetődött ebben az esetben a labda felé.

A Lakers 124-104-es vereséget szenvedett a Timberwolves ellen, Russell Westbrook pedig újabb hosszú estén van túl. A hazai játékosok megállás nélkül beszólogattak neki, különösen Karl-Anthony Towns és Patrick Beverley járt ebben az élen – utóbbi egy alkalommal befogta az orrát, jelezve, hogy valami bűzlik, majd kétszer is a „trash” jelzővel illette a Lakers irányítóját. Westbrook a meccs után elmondta, hogy oda sem figyel az ilyesmikre, nem is zavarja őt. A túloldalon senki sem ért még el olyasmit, amire felkapná a fejét. Most jó csapat a Timberwolves, megnyerték a meccset, örül is nekik, de nem foglalkozik velük. Westbrook megjegyzésére, hogy egyikük sem ért el még semmi komolyat a ligában, Twitteren válaszolt Beverley, és leírta, hogy eddig minden szezonjában rájátszásba jutott, két csapattal is konferencia-döntőt játszott, és eddig azt hitte, hogy ez csapatsport, és nem csupán az egyéni statisztikák számítanak.

Rövid idő alatt a második meccsét nyerte úgy a Mavericks, hogy az utolsó támadásuknál rádupláztak Luka Doncicra, majd a szlovén megtalálta Spencer Dinwiddie-t egy triplára. Doncic is ezt emelte ki a Nets elleni győzelmük után, hogy ugyanaz volt a helyzet, mint a Celtics ellen, és ha rádupláznak, akkor az azt jelenti, hogy valaki üresen maradt, és hálás azért, hogy megint Dinwiddie maradt szabadon, aki ismét elsüllyesztette a győztes dobást. Dinwiddie a meccs után Doncic-ot méltatta, akinek szerinte szupersztárként minden joga megvan ahhoz, hogy maga döntsön ilyen helyzetekben. Az ilyen státuszú kosarasok tudják másokkal érzékeltetni, hogy akarják-e őket a csapatukban vagy sem, bíznak-e bennük vagy sem, és Doncic határozottan ebbe a kasztba tartozik, azt csinálhatott ebben a helyzetben, amit csak akart.

Steve Nash arról számolt be, hogy Ben Simmons epidurális érzéstelenítést kapott a gerincproblémái miatt (kéretik ezt komolyan venni – a szerk.), és azt remélik, hogy ez a kezelés elősegíti azt, hogy tartósan is enyhüljenek a hátfájdalmai. Annak fényében tudnak majd további tervekkel előállni, hogy miként reagál Simmons szervezete erre, de továbbra is abban reménykednek, hogy az alapszakasz végén játszhat néhány meccset, mielőtt megkezdődik a play-in és a rájátszás.

Goran Dragic úgy érzi, hogy fizikálisan megfelelő állapotban van, egy hét alatt sikerült formába hoznia magát, miután aláírt a Netshez, ugyanakkor őt is meglepte, hogy 38 percet kellett játszania a hétévgén a Knicks ellen. Meg is mondta Nashnek, hogy ez túl sok lesz, de edzője közölte vele, hogy a hiányzóik miatt nincs más, akire számíthatna, úgyhogy tegyen meg mindent a csapatért. Még mindig azon van, hogy felvegye a megfelelő ritmust, de örül neki, hogy játszhat, igyekszik szervezni a csapat játékát és mindenkit a megfelelő helyzetbe hozni, mindenki másnak megkönnyíteni a dolgát.

Jake Fischer (B/R) információi szerint a Knicksnél a csalódást keltő szezonjuk ellenére is úgy terveznek, hogy Tom Thibodeau vezetőedzővel vágnak neki a következő idénynek is. James Dolan állítólag a vezetőségre bízza a döntést, és a hírek szerint Leon Rose kitart a jelenlegi edző mellett, ugyanakkor a vezetőségen belül vannak olyanok, akik inkább Thibodeau elküldése mellett kardoskodnak. Arról is Fischer számolt be, hogy állítólag azért nem jött össze az a háromcsapatos csere a deadline előtt, amiben Alec Burks és Cam Reddish a Lakershez, Talen Horton-Tucker és Nerlens Noel a Raptorshoz, míg Goran Dragic és a Raptors idei első köröse a Knickshez kerülhetett volna, mert a Knicks további draftjogokat szeretett volna kapni ebben a cserében.

Jeff McDonald (The San Antonio Express-News) információi szerint a hétvégén bokasérülést szenvedő Doug McDermott idénye befejeződött, nélküle kell befejeznie a szezont a Spursnek. A triplaspecialista játékos 51 meccsen 11,3 pontot átlagolt, miközben a kinti dobásainak a 42,2%-át értékesítette.

Több játékos is közel áll a visszatéréshez, folytassuk velük. A Warriorsnál James Wiseman visszatért a G Ligából, ahol három meccsen átlag 20,7 perc alatt 17,3 pontot, 9,7 lepattanót és 1,67 blokkolt dobást átlagolt. Jim Owczarski (Milwaukee Journal-Sentinel) információi szerint Pat Connaughton közel áll a visszatéréshez a kézműtétje után, Mike Budenholzer szavai alapján még egy edzésen kell teljes értékű munkát végeznie, és azt követően meccsen is újra bizonyíthat. Patrick Williams engedélyt kapott arra, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzen, de nem utazott el a Bulls idegenbeli túrájára, várhatóan a G Ligában fog néhány edzésen részt venni.

Armoni Brooks újabb 10 napos szerződést kapott a Raptorstól. Justin Anderson a Pacersnél bizonyíthat a következő 10 napban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus