Hírmorzsák 2022-03-19 (11:00)

A Mavericks visszaperli Donnie Nelsont. Luka Doncic különös szokása segít a technikaik elkerülésében. Russell Westbrook továbbra is hisz magában. Megtartaná Malik Monkot a Lakers. Stephen Curry és John Collins állapotát is körülbelül két hét múlva vizsgálják felül, OG Anunoby-ét egy hét múlva. Jamal Murray és Michael Porter Jr. sem áll még közel a visszatéréshez. Richaun Holmes szezonja befejeződött. Kemba Walker visszatérhet a Hornetshez? Kérdéses Derrick Rose idei visszatérése. Joel Embiid Sam Hinkie-ről és Ben Simmonsról is beszélt. Robert Sarver eltávolitását követeli aktivisták egy csoportja.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a Mavericks egykori vezetője, Donnie Nelson pert indít a csapat ellen, mivel állítása szerint Jason Lutin szexuálisan zaklatta az unokaöccsét, amikor állásinterjún vett részt a csapatnál. A Mavericks válaszlépése sem váratott sokáig, ugyanis visszaperelik Nelsont, akit azzal vádolnak, hogy hosszú éveken keresztül egy olyan sémát működtetett a csapatnál, amivel 100 millió dollárt csalt ki, illetve amiatt, hogy azt állította, hogy a Mavericks titoktartási nyilatkozatot akart vele aláíratni az eset kapcsán, amiért fizettek is volna neki.

Luka Doncic a 76ers elleni vereség után egy érdekes szokásáról számolt be. A szlovén kiválóság elmondta, hogy meccsek közben azzal igyekszik elkerülni az összetűzéseket a játékvezetőkkel, hogy olyan helyzetekben, amikor ideges lesz, elkezdi énekelni magában az egyik kedvenc szlovén vagy szerb dalát, és ez segít neki megnyugodni. Noha a 76ers ellen csak 5/20 dobása hullott be, és eladott 6 labdát is, mégis el tudta kerülni, hogy összevesszen a játékvezetőkkel, és bevallása szerint meccsek óta működik nála ez a módszer – ez azért is különösen fontos, mert vezeti a ligát a 14 technikaijával, és a 16. ilyen vétsége után automatikusan egymeccses eltiltás jár.

Russell Westbrook újabb érdekes meccsen van túl a Lakersben, ezúttal viszont egy nagy triplával hosszabbításra mentette a Raptors elleni összecsapást, noha pár másodperccel korábban egy szörnyű dobást engedett el. Amikor arról kérdezték, hogy miként kezeli az őt érő kritikus hangokat, megjegyezte, hogy 23,000 pontot szerzett a ligában, úgy. Az egész szezon során, azokon a folyamatokon, amiken átmennek, a jó és a rossz dolgokon, mindig nagyon nagyban támaszkodik a magába vetett hitére, és nagyon fontos, hogy ez megmaradjon, mert akkor minden rendeződni fog, és ez az este is megmutatta, hogy miért marad hű a magába vetett hitéhez.

Dave McMenamin (ESPN) Malik Monkról írt egy cikket, amiben Rob Pelinka elmondta, hogy szerinte mindkét félnek gyümölcsöző volt a Lakershez igazolása, és remélik, hogy a jövőben is velük marad. Monk bátyja és menedzsere, Marcus Monk elmondta, hogy ők nagyon hűséges emberek, és nem felejtik el, hogy a Lakers tavaly nyáron a piac nyitása után megállás nélkül hívogatta őket. A másik oldalról ez üzlet is, ugyanakkor örülnének, ha a következő szezonban is a Lakers mezében játszana. Az aranysárga-liláknak nem lesz könnyű dolga a megtartásával, jelen állás szerint az idei fizetésének a 120%-át, mintegy 2 millió dollárt ajánlhatnak neki, vagy a 6,3 milliós adófizető MLE-t adhatják majd oda neki – a piacon várhatóan lesznek ettől jelentősen jobb ajánlatai is.

Stephen Curry sérülésével kapcsolatos friss hír, hogy a Warriors két hét múlva fogja felülvizsgálni az állapotát, azt követően döntenek a hogyan továbbról. John Collins esetében hasonló a helyzet, az ő állapotát 10-14 nap múlva vizsgálja felül a Hawks, de jó hír az esetében, hogy jelen állás szerint nem kell műteni a lábát. Mike Singer (The Denver Post) információi szerint Jamal Murray és Michael Porter Jr. sem áll még közel a visszatéréshez, mindkettejüknek időre van még szükségük a teljes felépüléshez. Josh Lewenberg (TSN Sports) információi szerint OG Anunoby még legalább egy hetet kihagy, mivel még nem forrt össze a törött csont az ujjában. Ugyancsak a Raptorshoz kapcsolódó hír, hogy Malachi Flynn combhajlítójában egy kisebb szakadás van, de körülbelül egy hét múlva játékra jelentkezhet, ha minden jól megy.

Monte McNair bejelentette, hogy Richaun Holmes a szezon hátralévő részében személyes okok miatt nem áll már a Kings rendelkezésére. A center egy rövid közleményt adott ki, amiben megköszönte mindenkinek a támogatását, és elmondta, hogy szereti a csapatát, szereti a csapattársait, és várja, hogy a következő szezonra visszatérjen.

Marc Berman (The New York Post) információi szerint Kemba Walker jelenleg Charlotte-ban edz, és az sem kizárt, hogy a nyáron visszatér a Knickstől a Hornetshez. Walker természetesen nem készülhet jelenleg a Hornetsszel, de a Knicks edzőinek a segítségét sem veszi igénybe, mindenkitől távol, egyedül végzi a rehabilitációját. Arról is Berman írt, hogy Derrick Rose bokája nincs még olyan állapotban, hogy teljes edzésmunkát végezhessen, kérdéses, hogy visszatér-e még a pályára ebben a szezonban.

Kevin Durant 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért profán nyelvezetet használt a Mavericks elleni meccs során az egyik szurkolóval szemben.

Joel Embiid a közelmúltban Draymond Green podcastjében vendégszerepelt, ahol felidézte, hogy a „The Process” becenevet teljes egészében azért vette magára, mert nem tetszett neki, ahogyan Sam Hinkie-t kitessékelték a ligából, akinek a távozása után többen is azt kérték tőle, hogy ne használja ezt a kifejezést, mivel próbálnának továbblépni. Nem akar neveket mondani, de úgy gondolja, hogy valaki az NBA vezetői köreiből erőszakolta ki azt, hogy távoznia kelljen a szakembernek, mivel a liga nem nézte jó szemmel, hogy mennyi vereséget gyűjt a 76ers. Tudta, hogy nem szeretik ezt a megnevezést, de úgy döntött, hogy csak azért is felbosszant vele pár embert, ezért is állt ebbe bele, és meg akarta mutatni, hogy támogatja az övéit – Hinkie draftolta, és azt megelőzően is hitt benne, hogy akár csak egyszer is pályára lépett volna az NBA-ben.

Embiid ugyanitt Ben Simmons történetére is kitért, és őszintén mondhatja, hogy még mindig nem érti, mi volt ez. Nem érti, hogy mi történt és mi vezetett eddig a helyzetig, ez a mai napig így van. Nem nyerték meg ugyan a bajnoki címet, de az alapszakaszban dominánsok voltak minden egyes évben.

Howard Beck (Sports Illustrated) hívta fel arra a figyelmet, hogy aktivisták egy csoportja azt szeretné elérni az NBA-től, hogy távolítsák el Robert Sarvert a liga tulajdonosi köréből. Az American Sports Accountability Project nyílt levelet tett közzé, amiben kifejtették, hogy mélységesen nyugtalanítóak a vele kapcsolatban feltételezett rasszizmusról, nőgyűlöletről és sértő magatartásról szóló jelentések. Mint ismert, Sarver ellen és a Suns háza táján hónapok óta vizsgálatot folytatnak, miután Baxter Holmes (ESPN) tényfeltáró cikket tett közzé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus