Hírmorzsák 2022-03-24 (10:30)

Változhat a helyzet New Yorkban, Kyrie Irving akár már a hétvégén ismét hazai meccsen játszhat. Michael Malone új szerződést kapott a Nuggetstől. Balhé a Heat kispadjánál. Russell Westbrook playoff-hangulatra számít a Pelicans elleni meccsen. Quin Snyder tiszteletlenségnek érzi, hogy arról beszéljen, hogy összeboronálták őt más csapatokkal. Richaun Holmes ellen családon belüli erőszak vádjával indult eljárás, minden vádat tagad. Jaren Jackson Jr. úgy gondolja, hogy ő az Év Védője. Norman Powell az alapszakasz vége előtt visszatérhet? Larry Nance Jr. ma este bemutatkozhat a Pelicansban. Anthony Lamb visszatér Houstonba.

Több hiteles szakíró, így Adrian Wojnarowski (ESPN) és Shams Charania (The Athletic) is megerősítette, hogy New York polgármestere, Eric Adams a mai nap folyamán bejelentheti, hogy módosítják a privát szektorra vonatkozó korlátozásokat, és ennek következtében Kyrie Irving, illetve a New York Yankees és a New York Mets játékosai is újfent jogosultak lesznek arra, hogy hazai pályán is szerepelhessenek. Adamsre állítólag nem az a nyomás volt befolyással, ami Irving helyzetéből fakadt, hanem az MLB-szezon közelgő indulása, ugyanis a Yankees április 7-én, míg a Mets 15-én lép először pályára az új idényben, és a négy nagy amerikai sportliga közül messze a baseballosoknál a legalacsonyabb az oltottsági ráta, a két New York-i csapatban is több olyan van, akik nem vették fel az oltást és nem játszhatnának jelen állás szerint. Adams magyar idő szerint ma délután tart sajtótájékoztatót a Mets stadionjában, és amennyiben a várakozásoknak megfelelő bejelentést teszi, Irving akár már vasárnap este a Hornets ellen pályára léphet a Nets hazai pályáján – az általános vélekedés szerint azonnal hatályba fog lépni az új rendelkezés.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Nuggets szerződést hosszabbított Michael Malone vezetőedzővel. A denveriek szakvezetője eddig a 2022/23-as idény végéig rendelkezett szerződéssel, az új megállapodásról egyelőre annyit tudni, hogy több évvel toldották ezt meg. Stan Kroenke egy közleményben tudatta, hogy nagyon izgatottak a hosszabbítás miatt, Malone bőven kiérdemelte ezt, egyrészt a pályán mutatott fejlődéssel, ami évről-évre szabad szemmel is megfigyelhető, másrészt pedig olyan kultúra kiépítéséhez járult hozzá, aminek az alapja az önzetlenség és a kemény munka. Malone 309 győzelmével a harmadik helyen áll a Nuggets örökranglistáján az edzők között, míg az elmúlt három idényt figyelembe véve egyetlen nyugati csapat sem nyert több meccset, mint az övé.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy komolyabb balhé alakult ki a Heat kispadjánál a Warriors elleni meccs során, Jimmy Butler és Udonis Haslem kezdett el üvöltözni egymással, majd dühében Erik Spoelstra is hozzávágta a tábláját a parketthez, és őt is vissza kellett fogni, hogy ne menjen neki Butlernek. A mérkőzés után Spoelstra viccesen megjegyezte, hogy azon vesztek össze, hogy nem tudták eldönteni, hová menjenek vacsorázni a meccs után, de azt is elmondta, hogy nagyobb célokért akarnak küzdeni, és annál jobban akarnak játszani, mint ahogyan azt most teszik. Minden a vezéreikkel kezdődik, a veterán játékosaiknak a csapat élére kell állniuk, és egyszerűen csak jobban kell játszania a csapatnak. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lenniük, és erről szólt a diskurzus – tudja, hogy miként nézett ez ki kívülről, de ahogyan korábban is mondta, sokkal inkább ez a közös nyelvük, mintsem az, hogy szenvedély vagy keménység nélkül játsszanak.

A Lakers LeBron James nélkül szoros csatában alulmaradt a 76ers ellen, az összecsapás után pedig Russell Westbrook arról beszélt, hogy a következő, Pelicans elleni mérkőzésükön kötelező számukra a győzelem, és arra számít, hogy playoff-hangulat lesz a meccsen, de hisz a csapatukban. Frank Vogel szerint az elmúlt meccseiken megmutatkozott a fejlődés, olyan szokásokra tesznek szert, ami a rájátszásban is segítheti őket nyerni, és folytatni fogják a fejlődést. Csalódottak, hogy elveszítették ezt a találkozót, de James és Anthony Davis nélkül is megmutatták, hogy tudnak küzdeni. Jamesről annyit mondott az edző, hogy fájt annyira a térde, hogy ne tudja vállalni a játékot, miután négy nap alatt három meccset és sok percet töltött a pályán.

Quin Snydert azokról a pletykákról kérdezte Andy Larsen (Salt Lake Tribune), amikben összeboronálták őt a Lakersszel és a Spursszel is. Úgy gondolja, hogy bármilyen formában beszélni erről a kérdésről tiszteletlenségnek számít az említett csapatokkal szemben, és különösen ezen csapatok edzőivel szemben. Szereti a játékosait, szereti őket edzeni, és őszintén mondhatja, hogy csak rájuk és a csapatukra koncentrál. Snyder ezt követően ismételten kihangsúlyozta, hogy tiszteletlenségnek érzi, hogy akár csak elméleti szinten is erről beszéljen. Eddig sem beszélt a saját szerződése státuszáról, ezen a jövőben sem fog ezen változtatni, és ez nem a Jazzről szól, hanem ő személy szerint nem akar erről nyilvánosan beszélni.

A Kings néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy Richaun Holmes személyes okok miatt a csapattól távol marad a szezon hátralévő részében, és Robin Epley (The Sacramento Bee) jóvoltából az is kiderült, hogy mi ez az ok. A center ellen családon belüli erőszak vádja miatt indult eljárás, miután a volt felesége állítása szerint februárban a hatéves fián vezette le a feszültséget a játékos, akit úgy megütött, hogy vérezni kezdett – Holmes és egykori felesége több mint két éve a gyermek felügyelti jogáért harcol, a center emiatt is marad távol a csapattól, hogy a tárgyalások lefolytatásáig csak erre tudjon koncentrálni. Holmes tagadja a vádakat, és szerinte ahhoz pokolian hülyének kell lennie valakinek, hogy ezt elhiggye róla, azért él, hogy boldoggá tegye a fiát és sosem tudna kezet emelni rá. A Kings a korábbi közleményében azt emelte ki, hogy mindenben támogatják játékosukat, míg tegnap egy olyan közleményt adtak ki, hogy elítélik a családon belüli erőszak mindennemű formáját, és a továbbiakban is közelről fogják figyelni Holmes ügyének alakulását.

Jaren Jackson Jr. az ESPN NBA Countdown című műsorában elmondta, hogy úgy gondolja, neki kellene kapnia az idei Év Védője díjat. Sok mindenre képes védekezésben, és nem csupán blokkol, hanem megnehezíti az ellenfelei helyzetét a dobásaiknál. Sokkal több mindenre képes, mint sok más olyan játékos, akik szintén sok dobást blokkolnak, ő rá tud váltani a hátvédekre is. Sokak figyelmét az kerüli el, hogy irányítani is kell a csapat védekezését, igazi sakkjátszma ez is, és ő képes olvasni az ellenfelek játékát, emellett ki tudja használni a fizikai adottságait is.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) egyik forrása szerint Norman Powell még az alapszakasz vége előtt visszatérhet a Clippersnél. A játékos reagált is erre Twitteren, felkérdezte az újságírót, hogy milyen forrásból hallotta ezt, mert ha nem tőle személyesen, akkor az kacsa – Powell kiakadása inkább a nem megnevezett forrásra történő hivatkozásnak szólt, a hírek szerint ettől függetlenül mindent megtesz azért, hogy a play-in előtt játékra tudjon jelentkezni.

Willie Green elmondása alapján Larry Nance Jr. egyre jobb állapotban van a térdműtétjét követően, és jó eséllyel ma este a Bulls ellen be is mutatkozhat a Pelicansban. Amikor a játékost arról kérdezték, hogy mikor fog játszani, annyit felelt csak, hogy „hamarosan”. Ugyancsak a Pelicanshoz kapcsolódó hír, hogy Zion Williamson megkezdhette az egy az egy elleni edzéseket.

A Rockets two-way megállapodást adott Anthony Lambnek. A játékos az előző idényben is ugyanilyen szerződésen játszott Houstonban, míg ebben a szezonban a Spursnél jutott szóhoz két meccsen. A Rocketsnek február óta volt egy szabad two-way helye, mivel akkor Daishen Nixnek hagyományos szerződést adtak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus