Hírmorzsák 2022-04-05 (9:30)

Trae Young és Nikola Jokics a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. Ben Simmons nem fog visszatérni a play-inre. Kevin Durant úgy látja, a sérülésével kezdett el kisiklani a Nets szezonja. J.B. Bickerstaff pénzbüntetést kapott. Luca Vildoza a Bucksba tart. A draft estéjén ismét megpróbálkozhat a Trail Blazers Jerami Grant megszerzésével. Magic Johnson szerint LeBron James azért a hibás, hogy a nyáron DeMar DeRozan helyett Russell Westbrook került a Lakershez. James nem valószínű, hogy játszik ma este. Dejounte Murray sem bevethető még. Chris Duarte nem játszik már idén, T.J. McConnell visszatérhet. Kyle Lowry Scottie Barnest méltatta.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Trae Young, nyugaton Nikola Jokics kapta a díjat. Young és a Hawks hibátlan, 4-0-s héten van túl, amiből az irányító átlagosan 30,3 ponttal, 3,3 lepattanóval és 10,8 gólpasszal vette ki a részét. Jokics és a Nuggets 3-1-es időszakot futott, mialatt a center 34,8 pontot, 17,3 lepattanót és 8,5 gólpasszt tett be a közösbe. Keletről DeMar DeRozan, Joel Embiid, Darius Garland, Kyle Lowry és Pascal Siakam kapott még jelölést, míg nyugatról Dillon Brooks, Luka Doncic, Anthony Edwards és CJ McCollum neve merült még fel a díj kapcsán.

Steve Nash elmondta, hogy valósággal sokkolná, ha Ben Simmons a play-inre bevethető lenne, mivel egyelőre nem is futhat még. Egyrészt nagyon pozitív amiatt, hogy honnan indult a játékos, és hol tart most, mivel korábban semmit sem csinálhatott, míg most erősíthet és dobálhat már, másrészt viszont nem mondhatja, hogy azzal számolnának, hogy a következő héten visszatérhet. Hogyha a szezon során játszott volna mondjuk 65 meccset, és úgy dől ki az idény ezen szakaszában pár hétre, akkor talán kicsit jobban siettetnék a visszatérését, viszont a valóságban maximálisan óvatosnak kell lenniük, hogy amikor visszatér, teljesen biztosak legyenek abban, hogy készen áll a játékra. Az érme másik oldala, hogy nem is tudják, hogy milyen Simmonst kapnak majd meg, mert a szezon során egyáltalán nem játszott, és 9-10 hónap játék nélkül nagyon hosszú idő. Nash arra kitérő választ adott, hogy a rájátszás első körére bevethető lehet-e, majd meglátják, hogy miként alakul az állapota, nem akar tippelgetni, hogy mi lesz a következő hetekben.

Nash emellett arra is kitért, hogy a bokaproblémákkal küszködő Seth Curry esetében azt kell mérlegelniük, hogy kiültessék-e őt az utolsó meccseikre, vagy inkább játszassák őt, mert fontos, hogy elérjék a hetedik vagy a nyolcadik helyet. Az a kérdés, hogy mennyit segítene Curry állapotán az, ha egy hetet pihenne, mert lehet, hogy ezt követően is ugyanebben a csónakban eveznének, úgyhogy az a valószínűbb, hogy napról-napra értékelik ezt a szituációt, mintsem előre kijelentenék, hogy már nem játszatják őt az alapszakasz végéig.

Kevin Durant a Nets tegnapi edzése után arról beszélt, hogy érzése szerint azt követően kezdett el kisiklani a Nets szezonja, hogy ő térdsérülést szenvedett január közepén. Hiányzott akkoriban a folytonosság, mivel sem ő, sem Kyrie Irving nem állt a csapat rendelkezésére – ettől még nem gondolja, hogy ne lennének jó csapat, mert szereti azt, amit lát, amikor mindannyian pályán vannak. Amikor a jelenlegi helyezésükről kérdezték Durantet, elmondta, hogy nem számít, ki jön velük szembe, azzal kell megvívniuk, és az sem érdekli, hogy a play-inben vannak, mert csak azt tudja irányítani, ami a feldobás után történik. Túlságosan is stresszes lenne, ha megpróbálnának helyezkedni, hogy kivel mérkőzzenek meg, egyszerűen csak kiállnak, kosárlabdáznak és meglátják, hogy mi történik.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy J.B. Bickerstaff élesen kritizálta a játékvezetést csapata 76ers elleni veresége után, és ennek meg is lett a foganatja, a liga 15,000 dollárra büntette a Cavaliers vezetőedzőjét. Karcsú vigasz, de az NBA minden meccs után kiadott utolsó két perces jelentése alapján a játékvezetők valóban hibáztak akkor, amikor 15,2 másodperccel a vége előtt 107-106-os philadelphiai vezetésnél nem fújtak faultot Joel Embiidre, az L2M-jelentés szerint két büntetőt kellett volna dobnia Darius Garlandnak.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Bucks az utolsó simításokat végzi Luca Vildoza leigazolásához, a következő napokban aláírhatnak vele a 2022/23-as idény végéig. Az argentin hátvédet az alapszakasz kezdete előtt tette szabadlistára a Knicks, majd meg is kellett műteni lábfejsérülés miatt, de ebből teljesen felépült, úgyhogy a rájátszásban is bevethető lehet. Mivel Vildozát tavaly májusban igazolta le a Knicks, eddig nem volt alkalma bemutatkozni az NBA-ben.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Trail Blazers Josh Hart játékjogát és valamilyen draftkompenzációt ajánlott a cserehatáridő lejárta előtt Jerami Grantért, de a Pistons ettől többet akart játékosáért. Az újságíró szerint a szezon végeztével újraindulhatnak a tárgyalások, akár már a draft estéjén is, mivel a Trail Blazers abba a TPE-be venné át Grant szerződését, ami CJ McCollum elcserélésekor keletkezett, viszont Grant csak az idei fizetésével fér abba bele, a következő évi szerződésével már nem.

Magic Johnson szerint LeBron Jamesnek kell amiatt elvinnie a balhét, hogy DeMar DeRozan helyett Russell Westbrook érkezett a Lakershez az előző nyáron. A csapat legendája elmondta, hogy DeRozan Los Angelesbe akart igazolni a nyáron, ezt megmondta neki a játékos ügynöke is, és ezt meg is tudták volna oldani, de ekkor elkezdett egymással egyeztetni James és Westbrook, aminek az lett az eredménye, hogy végül nem DeRozan került a Lakershez. Johnson az ESPN Get Up című műsorában azt is elmondta, hogy szerinte az is megoldható lett volna, hogy DeRozan és Buddy Hield egyszerre érkezzen, bár azt nem részletezte, hogy ennél a forgatókönyvnél mit kapott volna a Spurs a sign and trade ügyletben, illetve arra sem tért ki, hogy ebben az esetben a hard cap is vonatkozott volna a Lakersre.

Ha már szóba került James, folytassuk is vele, Dave McMenamin (ESPN) információi szerint nem valószínű, hogy ma este játszani tud a Suns elleni mérkőzésen. A Lakersnek a play-inbe jutáshoz a hátralévő négy meccséből hárommal többet kell nyernie, mint amennyit a Spurs megnyer az utolsó négy összecsapásából, mivel riválisuké a tie-breaker, amennyiben azonos mérleggel zárnak. Jamesnek egyéni ambíciói is lehetnek még erre a szezonra, jelenleg vezeti a pontlistát 30,3 ponttal, de csak akkor kvalifikál, ha legalább 58 meccsen pályára lép, és ehhez még hiányzik neki két találkozó – elméletben akkor is lehetne pontkirály, ha kevesebb meccsen jut szóhoz, csak akkor azt az átlagát veszik figyelembe, amit akkor kapunk meg, ha az összes pontszámát elosztjuk 58-cal, ugyanakkor ehhez túlságosan kevés az előnye Joel Embiid (30,2 pont) és Giannis Antetokounmpo (30,1 pont) előtt.

A Spurs az előző két meccsét a felső légúti megbetegedéssel küzdő Dejounte Murray nélkül volt kénytelen megvívni, és Tom Orsborn (San Antonio Express News) információi szerint ma este a Nuggets ellen sem lesz bevethető az All-Star irányító.

Chris Duarte nagylábujja még március 15-én sérült meg, és Scott Agness (Fieldhouse Files) információi szerint nem fog már visszatérni az utolsó héten, befejeződött számára a szezon. Kisebb meglepetésre viszont T.J. McConnell ma este akár játékra is jelentkezhet a 76ers ellen, hivatalosan kérdéses az irányító státusza. McConnellt még decemberben kellett megműteni csuklósérülés miatt, és azt követően, hogy a Pacers szezonja nem alakult jól, az volt sokáig a közvélekedés, hogy ebben a szezonban már nem fogják erőltetni a visszatérését. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Pacersnél azért gondolták meg magukat, hogy meg tudják mutatni az esetleges nyári érdeklődőknek, hogy a játékos egészséges és teljesen felépült.

Kyle Lowry a Raptors új csillagát, Scottie Barnest méltatta, miután a veterán irányító először tért vissza ellenfélként Torontóba. Lowry szerint különleges tehetség Barnes, aki a Raptors alapköve lesz a következő években, tökéletesen illeszkedik ebbe a csapatba, mert keményen és szenvedélyesen kosárlabdázik, és a továbbiakban ettől csak jobb lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus