Hírmorzsák 2022-04-20 (11:30)

Megsérült Devin Booker combhajlítója. Luka Doncic játéka a harmadik meccsen sem biztos. Ben Simmons kontakttal együtt is edzhet innentől. Kyrie Irving 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott. Jimmy Butler más játékos, mint amilyen a 2020-as rájátszásban volt. Kétséges Scottie Barnes játéka a Raptors harmadik meccsén. Joe Lacob most nem foglalkozik a Warriors fizetési listájával. Stephen Curry továbbra sincs teljesen rendben, de játszani fog. Remek nézettségi adatokkal indult a rájátszás. Jerry West nyilvános bocsánatkérést követel az HBO producereitől.

A Suns ma hajnalban 125-114-es vereséget szenvedett hazai pályán a Pelicans ellen, ráadásul Devin Bookert is elveszítették combhajlítóizom-sérülés miatt. Booker parádés első félidőt hozott, 31 pontig jutott a nagyszünetig, a fordulás után viszont már nem tudott betalálni, és 4:45-tel a harmadik negyed vége előtt cserét kért, miután megpróbálta megakadályozni Jayson Hayest egy zsákolásban. Booker azonnal bement az öltözőbe, az állapotáról nincs hír, Monty Williams is annyit mondott, hogy a meccs másnapján fognak majd többet tudni. Játszottak már korábban nélküle, illetve Chris Paul nélkül is, és ha nem számíthatnak rá a folytatásban, akkor ismét a sorban következő embernek kell előlépnie, ahogyan azt tették az egész szezon során. Bobby Marks (ESPN) emlékeztetett arra, hogy Booker decemberben 7 meccset már kihagyott ilyen jellegű sérülés miatt, illetve az elmúlt években is küzdött már hasonló problémákkal.

Tim MacMahon (ESPN) két forrása is úgy tudja, hogy egyelőre bizonytalan, hogy Luka Doncic vissza tud-e térni a Mavericksnél a Jazz elleni harmadik meccsre, továbbra is day-to-day a státusza. Sok múlik azon, hogy miként reagál a szervezete a kedden elvégzett egyéni munkájára, illetve ezt követően részt tud-e venni a Mavericks szerdai edzésén. A sérülések statisztikával foglalkozó InStreetClothes.com szerint az NBA-ben az átlagos visszatérési idő a Doncic-éhoz hasonló vádlisérülésekből 16 nap, ugyanakkor a Mavericksnél a szezon korábbi részében Frank Ntilikinának ez összejött 12 nap alatt is – a harmadik meccs 11 nappal lesz Doncic sérülése után. Shams Charania (The Athletic) információi szerint vagy a harmadik, vagy a negyedik meccsen Doncic vissza fog térni.

Steve Nash elmondta, hogy Ben Simmons hétfőn először végezhetett kontakttal együttjáró edzésmunkát, és részt vehetett a négy a négy elleni játékban is. Kedden a Nets edzésének a nyilvános részén Simmons Kyle Korverrel dolgozott a dobásán, és ezt követően Nash meg is kapta a kérdést, hogy ez azt jelenti-e, hogy az irányító visszatérhet a héten, de az edző kicsit lehűtötte a kedélyeket. Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy miként reagál Simmons szervezete az ezen a héten elvégzendő munkára, és számításba kell venniük azt is, hogy mennyi ideje nem játszott egyáltalán, nem egy pár hetes kihagyásból készül visszatérni. Nash azért azt is hozzátette, hogy eddig látszólag minden rendben van, és ugyan a második meccsen biztosan nem fog játszani, de annak a lehetőségét nem zárta ki kategorikusan, hogy valamikor az első körben pályára lépjen.

Kyrie Irving 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért a Celtics elleni első meccen többször is obszcén gesztusokat és profán nyelvezetet használt a szurkolókkal szemben. Arról korábban már beszámoltunk, hogy Irving a meccs után azt nyilatkozta, hogy a Celtics szurkolói ugyanarra számíthatnak tőle, mint amit ő kap tőlük.

Jimmy Butler 45 pontos Playoff-karriercsúccsal vezette győzelemre a csapatát, felülmúlva az eddigi 40 pontos legjobbját, amit kétszer is megdobott a Heat 2020-as menetelése során. A Hawks elleni 115-105-ös győzelem után elmondta, hogy azóta megváltozott, most más játékos, mint amilyen a 2020-as rájátszás idején volt, mindig csak azt tartja a szeme előtt, hogy megfelelően játsszon, és tegyen meg mindent, amivel csak segítheti a csapatát, mert ezért hozták őt ide. Közel sem annyira labdadomináns, mint amennyire a buborékban volt, most Kyle Lowry személyében van egy irányítójuk, és örül neki, hogy ő az irányítójuk. Most már csak annyi a feladata, hogy pontokat dobjon, vagy ha az nem megy neki, akkor passzoljon – másmilyen csapatot alkotnak már, és ő is másmilyen játékos most.

A Raptorsnál a 76ers elleni harmadik meccs előtt Scottie Barnes játéka kétséges a bokasérülése miatt, és a betegséggel küzdő Gary Trent Jr. játéka is kérdéses. Mint ismert, a túloldalon biztosan lesz egy hiányzó, a 76ers Matisse Thybulle nélkül kénytelen megvívni a harmadik és a negyedik meccset, aki az oltottsági státusza miatt nem utazhatott el Torontóba.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob elmondta, hogy végre azt a csapatot láthatják, amiért fizetnek, mivel az alapszakaszban mindig hiányzott tőlük valaki, most viszont végre mindenki egészséges és bevethető, és nagyon izgatott emiatt. A legnagyobb örömöt Jordan Poole felemelkedése jelenti neki, aki az elmúlt másfél hónapban tán a legjobb játékosuk volt, elképesztően játszik, fantasztikus tehetség. Poole szerződését a nyáron meg lehet már hosszabbítani, és a Warriors éves bértömege a luxusadóval együtt 400 millió dollár fölé is mehet, de emiatt nem aggódik Lacob, különösen most nem: jelenleg egyetlen dologra koncentrálnak, hogy továbbjussanak a Nuggets ellen, és meglátják, hogy utána milyen messzire tudnak menetelni a rájátszásban. Jelen pillanatban irreleváns a játékosok fizetése, ezért nem is akar erről beszélni, még tart a szezon, és ha vége lesz, akkor kell felmérniük, hogy hányadán állnak, és miként rakhatnák össze a lehető legjobb csapatot a következő szezonra.

Ugyancsak a Warriorshoz tartozik, hogy Stephen Curry arról számolt be Kendra Andrewsnak (ESPN), hogy még mindig nem érzi teljesen rendben a lábát, de ez nem számít, a továbbiakban is játszani tervez. A Nuggets elleni második meccset követően azt is elmondta, hogy a kezdő pozíció sem foglalkoztatja, csak arra koncentrál, hogy hatással tudjon lenni a játékra olyankor, amikor a pályán van.

2011 óta a legjobb tévés nézettséget hozta az NBA rájátszásának az első hétvégéje, átlagosan 4,05 millióan nézték az Egyesült Államokban az első nyolc meccset. A Celtics-Nets 2016 óta a legnézettebb első körös összecsapás volt, átlagosan 6,9 millióan nézték ezt a meccset, és egy ponton 9,8 millióan követték a tévés közvetítést.

Jerry West nyilvános bocsánatkérést és visszavonást követel az HBO-tól, amiért a náluk futó Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése című sorozatban a valóságtól merőben eltérő módon festik le a személyét. West ügyvédei egy levélben fordultak az HBO-hoz, amit eljuttattak a nyilvánossághoz is, és ebben kiemelték, hogy West és a Lakers között abban az időszakban, amikor a sorozat játszódik, csupa béke és harmónia volt, különösképpen West és Dr. Jerry Buss között. Szerintük kész paródia, hogy az HBO dramaturgiai okokból és a nézettség növelése érdekében hamis képet fest arról a Westről, aki meghatározó szerepet játszott a Lakers és az NBA sikereiben is, ezért a producerek nyilvános bocsánatkéréssel, illetve azzal tartoznak neki, hogy visszavonják ezt a fajta ábrázolását. A sorozat Jeff Pearlman Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s című könyve alapján készült, ugyanakkor West ábrázolása nem ebből fakad. West ügyvédeinek a levelében a Lakers-legenda mellett kiállt többek között Kareem Abdul-Jabbar, Michael Cooper, Jamaal Wilkes és Mitch Kupchak is, illetve a Lakers több egykori alkalmazottja is, olyanok is, akik a sorozatban Westhez hasonlóan szintén feltűnnek karakterként. A levél szerint az is hazugság, hogy Magic Johnson draftolása ellen kardoskodott, mindössze annyi történt, hogy annak idején azt javasolta, hogy vegyék figyelembe Sidney Moncrief-et is, akinek a pontszerzői készségeit szintén tudta volna hasznosítani akkoriban a Lakers.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus