Hírmorzsák 2022-06-15 (9:45)

Trae Young és De’Andre Hunter kettősén kívül mindenkire meghallgat ajánlatokat a Hawks. Várhatóan Bogdan Bogdanovics és Jalen Johnson is fel fog épülni a következő szezon kezdetéig. Myles Turner és Malcolm Brogdon iránt is lehet érdeklődés. Jaxson Hayest felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélték. Mérgező és nőgyűlölő légkörre hivatkozva távozik egy Suns-alkalmazott a csapattól. Patrick Mutombo segédedző lesz a Sunsnál. Kijöttek a nézettségi adatok a döntő ötödik meccséről. Steve Kerr és Draymond Green is Andrew Wigginst méltatta. A Hornets 2045-ig marad a jelenlegi otthonában.

Jake Fischer (B/R) és Chris Kirschner (The Athletic) egyaránt arról számolt be, hogy a Hawksnál csak Trae Young és De’Andre Hunter kettősére nem hallgatnak meg csereajánlatokat a nyáron, utóbbival hosszabbítani is terveznek. Fischer szerint Clint Capela, John Collins vagy Kevin Huerter elcserélésére is nyitottak Atlantában, és közülük egy vagy több játékos is a részét képezheti egy olyan csomagnak, amit a Jazznek ajánlhatnak Rudy Gobert játékjogáért A Jazz vezetőségéből Danny Ainge nagy rajongója Capela játékának, 2019-ben közel is állt ahhoz, hogy megszerezze őt akkori csapatának, a Celticsnek Marcus Smartért és az akkori 1/22-ért, de a csere kútba esett, mert a Rockets által kinézett Brandon Clarke már nem volt elérhető a 22. választási joggal, a Grizzlies kivitte őt az 1/21-gyel. Kirschner a már tegnap is említett Trail Blazers-szálról írt, a Hawks felcserélne az 1/7-ért, amivel állítólag a G Ligás Ignite játékosát, Dyson Danielst húznák ki, míg a túloldalon azonnali erősítést szeretnének szerezni Damian Lillard mellé, ez lehetne Collins.

Ugyancsak a Hawkshoz kapcsolódó hír, hogy a csapat bejelentést tett két sérültjével kapcsolatban is. A térdműtéten áteső Bogdan Bogdanovics esetében azt a tájékoztatást adták, hogy várhatóan a következő szezon kezdetére teljesen fel fog épülni, míg az ínhüvelygyulladására kezelést kapó Jalen Johnson esetében azt várják, hogy már az edzőtábor kezdetére bevethető lesz.

A már említett Jake Fischer írt a Pacers helyzetéről is, náluk szokás szerint Myles Turner és Malcolm Brogdon került be a cserepletykákba. Turnerről alapvetően úgy gondolkodnak a csapatnál, hogy korban nem áthidalhatatlanul nagy a különbség közte és Tyrese Haliburton között, ugyanakkor a centernek 2023-ban lejár a szerződése, és ha úgy érzik, hogy kevés az esély a hosszabbításra, akkor mozdíthatják. Ahogyan az elmúlt években, úgy most is a Hornets lehet az egyik kérő, akik állítólag azt kommunikálják a ligán belül, hogy hajlandóak elcserélni az 1/15-ös draftjogot. További érdeklődő lehet még a Raptors és a Knicks is, ugyanakkor utóbbi csapatnál Brogdon is opció lehet, de csak akkor, ha más terveik nem jönnek össze: az elsődleges céljuk, hogy felcseréljenek a drafton Jaden Ivey miatt, míg a másodlagos terv a korlátozott szabadügynökké váló Jalen Brunson megszerzése a nyáron, de ha egyik sem jön össze, akkor Brogdon és a Pacers felé fordulhatnak. Az Indiana eközben az 1/6 mellé szerezne még egy első köröst erre a drafra, amiért a 2/31-et és a Cavaliers 2023-as első körösét is beáldoznák akár.

További pletykák Fischer tollából: a Nuggets célpontja a frissen megszerzett 1/30-cal Andrew Nembhard lehet. A Mavericks az 1/26-ot, a Warriors az 1/28-at adhatja el jövőbeli draftjogért cserébe, mivel mindkét csapat várhatóan nagy szerződéseket oszt ki a nyáron, és nem szeretnének a draftról is garantált fizetést benyelni – az sem elképzelhetetlen, hogy nemzetközi játékost húznak, akit nem kell azonnal átvinniük az NBA-be. A Lakers bevásárolná magát a második körbe, ahol eddig leginkább a Hawks (2/44) és a Pistons (2/46) jogairól lehetett hallani, hogy elérhetők lehetnek.

Ítélet született Jaxson Hayes esetében, akire tavaly nyáron hívták rá a rendőröket családon belüli erőszak miatt, ami után ellenállást is tanúsított a helyszínre érkező rendőrökkel szemben. Hayest 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre és 450 óra közmunkára ítélték, továbbá egy éven át heti rendszerességgel részt kell vennie családi erőszakról szóló órákon – utóbbi kapcsán kérvényezheti, hogy ezt a kurzust online végezhesse el. A Pelicans centere emellett pénzbüntetésre is számíthat, ennek mértékéről a későbbiekben határoznak.

Baxter Holmes (ESPN) számolt be róla, hogy a Sunstól távozik egy 2007 óta csapatnál dolgozó alkalmazott, mivel úgy érezte, hogy megtorlás éri őt a vezetők irányából, amiért a csapat kapcsán olyan gyanúk merültek fel, hogy nincs meg a nemek közötti egyenlőség, illetve több vezető is helytelen magatartást tanúsít. Melissa Fender Panagiotakopoulos a május 20-án beadott felmondólevelében a munkahelyén meglévő mérgező és nőgyűlölő légkört jelölte meg távozása okaként, és ezt a tulajdonosi kör 16 tagjának is elküldte, arra hivatkozva, hogy hisz abban, hogy vannak köztük olyanok, akik képesek pozitív változtatást véghezvinni a csapaton belül. Panagiotakopoulos személy szerint senkivel kapcsolatban nem említett konkrét eseteket, így a többségi tulajdonos Robert Sarverrel kapcsolatban sem, ugyanakkor általánosságba véve több vádat is felsorolt a csapat vezetői beosztottjaival szemben. Nem először tette ezt meg, már novemberben is jelezte ezeket a problémákat, nem sokkal azt követően, hogy megjelent az ESPN feltáró cikke arról, hogy milyen problémák vannak a csapaton belül, és ekkor olyasmit is említett, hogy a hasonló pozíciót betöltő férfi kollégái magasabb fizetést kapnak, illetve nekik megengedik, hogy akár otthonról is végezhessék a munkájukat.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Patrick Mutombo a következő idénytől a Sunsnál lesz segédedző. A szakember korábban a Nuggetsnél és a Raptorsnál is volt segédedző, az előző két szezonban a Raptors G Ligás partnercsapatának a vezetőedzőjeként tevékenykedett.

Kijöttek a nagydöntő ötödik meccsének nézettségi adatai, átlagosan 13 millióan követték az összecsapás televíziós közvetítését az Egyesült Államokban, és egy ponton 15,3 millión nézték a meccset. A 13 millió átlagnézőszám 30%-os javulás a tavalyi adatokhoz képest, míg az öt meccset átlagosan 12 millióan követték, ami 26%-os növekedés az előző évhez viszonyítva.

Még az ötödik meccs után dicsérte Steve Kerr és Draymond Green is Andrew Wigginst. Kerr elmondta, hogy amikor megszerezték őt, tisztában voltak azzal, hogy szükségük van atletikusságára, a védekezésére és a sokoldalúságára, de azt nem gondolták, hogy ilyen nagy mértékben hozzá tud majd járulni a csapat játékához. Ez egy újabb emlékeztető arra, hogy szinte minden játékos esetében mekkora tényező tud lenni, hogy milyen körülmények között játszhat, meg kell találni a megfelelő helyet, a megfelelő társakat, Wiggins pedig kiválóan illeszkedett be hozzájuk. Green azt emelte ki, hogy amikor megszerezték csapattársát, sokan úgy tekintettek rá, mint akit tovább tudnak majd cserélni, ők ugyanakkor a kezdetektől fogva úgy tekintettek rá, mint aki remekül illeszkedhet melléjük, amint ismét egészséges lesz mindenki. Nagyobb és nagyobb kihívások elé állították őt, de Wiggins mindegyiknek meg tudott fellelni, ami hatalmas dolog, és szükségük van arra, hogy még egy győzelem erejéig megtegye ezt. Wiggins erről annyit mondott, hogy úgy érzi, győztes kultúrába került, és amikor megérkezett, olyan helyzetbe hozták, amiben sikeres tudott lenni. Itt mindig kihozzák az emberből a legjobbját, mert a legjobbat akarják neki, támogatóan viselkednek.

A Hornets bejelentette, hogy megegyeztek Charlotte városának a vezetésével az otthonukul szolgáló Spectrum Center bérleti szerződésének a meghosszabbításáról, az új megállapodás értelmében 2045-ig biztosan itt fogják rendezni a hazai mérkőzéseiket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus