Hírmorzsák 2022-07-01 (20:30)

Malcolm Brogdont és Danilo Gallinarit is megszerezte a Celtics. Kevin Huertert Sacramentóba cserélte a Hawks. Bruce Brown Brooklynból Denverbe költözik. Otto Porter Jr. Torontóba igazol a Warriorstól. John Wall két évre 13 milliót kap a Clipperstől. Aláírt Jusuf Nurkic és Mitchell Robinson is, Zach LaVine megegyezett a Chicagóval, Zion Williamson is megkaphatja a nagy hosszabbítást New Orleansban. 

A néha akadozó támadójáték kiigazításának érdekében úgy néz ki, hogy megtette a szükséges lépést a Boston Celtics: a keleti bajnok megszerezte Malcolm Brogdont a Pacerstől. A sérülékeny hátvéd ára Daniel Theis, Aaron Nesmith és egy 2023-as elsőkörös draftjog volt, de Nik Stauskas, Malik Fitts és Juwan Morgan is belekerül az üzletbe. Brogdonnal a Celtics teljesítette fő célját, vagyis egy igazi playmakert szerzett a döntőig jutó keretébe úgy, hogy a playoffban aktív és hasznos játékosai közül egyet sem kellett feladnia. Brogdon egyébként októberben hosszabbított két évre 45 millió dollárért

A Celtics még egyet igazolt, az Atlantából San Antonióba cserélt, majd onnan elengedett Danilo Gallinari két évre 13 millió dollárért ír alá Bostonban.

Az Atlanta Hawks elboltolta Kevin Huertert: a hátvéd a Sacramento Kingsnél folytatja. Huerter októberben négy évre 65 millió dollárért hosszabbított, de a Hawks jelentősen megreformálja a keretét és ebbe most ő nem fért bele - Justin Holiday, Mo Harkless és egy elsőkörös draftjog érkezett érte Sacramentóból

A Hawks még egyet igazolt: Aaron Holiday is a csapatnál folytatja egy szezonra - ő a Phoenux Sunsnál fejezte be az előzőt. 

A Cleveland Cavaliers két játékossal erősít: egyrészt három évre szóló szerződést adtak Ricky Rubiónak, aki decemberben a Cavs játékosaként szenvedett ACL-szakadást - utána elcserélték a Pacershez, most viszont visszahozták és három évre 18,4 milliót fizetnek neki. Ezen felül pedig Robin Lopezt is megszerezték egy szezonra rutinos, mentorszerepre is alkalmas centerként.

Úgy fest, hogy Zion Williamson és Zach LaVine sem mozdul: utóbbi a jelentések szerint szóban már megállapodott a Chicago Bullsszal egy ötéves, 215 milliós szerződésben, Williamson pedig közel jár a megegyezéshez a Pelicansszel a szintén öt szezonra szóló maximum hosszabbításról.

A New York Knicks négy évre 60 millió dollárért megtartotta Mitchell Robinsont, mint a franchise egyik alapkövét. 

Mozgolódik a Portland is: a Blazers négy évre 70 millió dollárért egyezett meg centerével, Jusuf Nurkiccsal, de Drew Eubanks is marad még egy szezonra.

Hivatalos John Wall Clippershez szerződése is: a Rocketstől való kivásárlása után két évre 13,2 millió dollárt kap Los Angelesben az előző szezont teljességgel kiülő irányító.

A bajnok Golden State újabb fontos játékosát vesztette el: Gary Payton II (és Juan Toscano-Anderson) távozása után most Otto Porter Jr. is elhagyta a címvédőt, a playoffban is fontos szerepet kapó játékos két szezonra aláírt a Toronto Raptorshoz - a második szezon játékosopciós.

A Denver Nuggets Bruce Brownt szerezte meg a Brooklyból két évre 13 millió dollárért, az Orlando Magic pedig Bol Bollal egyezett meg két szezonra

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus