Hírmorzsák 2022-07-14 (9:45)

Kentavious Caldwell-Pope új szerződést kapott a Nuggetsnél. Tárgyal a Jazz és a Knicks Donovan Mitchellről. Collin Sexton helyzetét vizsgálja a Jazz. Patrick Beverley iránt a Lakers és a Heat is érdeklődik. Stephen Curry állítólag többször is megkereste Kevin Durantet. Asztalon lehet egy cseretervezet, amiben Durant a Sunshoz, Mitchell a Netshez kerülhetne. Több vezető is Durant megtartása mellett döntene a Nets helyében. Joel Embiid francia állampolgár lett. Andre Iguodala számára fenntart egy helyet a Warriors.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Kentavious Caldwell-Pope szerződését 2 évvel és 30 millió dollárral megtoldotta a Nuggets. KCP a közelmúltban került Washingtonból Denverbe, és az előttünk álló idényben 14 milliót fog keresni, az új megállapodás az ezt követő szezontól lép életbe, a 2024/25-ös idény játékosopciós.

Shams Charania és Tony Jones (mindketten The Athletic) információi szerint a Jazz és a Knicks már egyeztetett is egymással Donovan Mitchell cseréjének a lehetőségéről, és egyelőre úgy tűnik, hogy a New York-iak a legesélyesebbek a hátvéd megszerzésére, noha a Jazz más csapatokkal is tárgyal. A Knicks nagyon jól el van látva cserélhető első körös draftjogokkal, nyolc ilyenjük is van, a Jazznek ráadásul Quentin Grimes is tetszik, így előnyben is lehetnek a Heathez képest, akik hiába tudnák bedobni Tyler Herro-t, nem áll a rendelkezésükre annyi draftjog, mint amennyit Salt Lake Cityben várnak Mitchellért. Ian Begley (SNY.tv) ehhez még annyit tett hozzá, hogy a Knicks nem szeretné bevonni a cserébe RJ Barrett játékjogát.

A The Athletic újságírópárosa arról is beszámolt, hogy a Jazznél minden játékos elérhető, jelenleg senki sem érinthetetlen a keretükből – eddig Patrick Beverley, Malik Beasley és Jordan Clarkson iránt a legnagyobb az érdeklődés. Adrian Wojnarowski szerint Beverley iránt a Lakers és a Heat is érdeklődött már. Azt már Jake Fischer (B/R) jelentette, hogy a Jazz vizsgálja annak a lehetőségét is, hogy egy sign&trade ügyletben megszerezzék Collin Sexton játékjogát a Cavalierstől, ellenértékként pedig Mike Conley távozhatna. Szintén Fischer jegyezte meg, hogy a Jazz Jarred Vanderbilt kapcsán is kapott már megkereséseket.

Brian Windhorst (ESPN) egyes forrásai szerint elkerülhetetlen, hogy Mitchell a Knickshez kerüljön, és csupán az ár a kérdés. Más csapatok is érdeklődnek iránta, és lehet, hogy más is viszi el őt, esetleg átmenetileg marad még a Jazznél, de fogunk még hallani a következő napokban az esetleges Mitchell-Knicks házasságról. Egyesek úgy vélik, hogy a Jazz most mindent annak rendel alá, hogy a lehető legjobb ajánlatot csikarják ki a Knicksből.

Ric Bucher (Fox Sports) írt egy átfogó cikket Kevin Durant helyzetéről, amiben több, a ligában dolgozó vezetőt is megkérdezett, az alábbiakban ebből szemezgettünk. Egy keleti konferenciában dolgozó GM szerint a Warriorsnak kell a legjobban akarnia Durantet, ahogyan a játékosnak is oda érné meg a leginkább visszamennie, ráadásul az egyik legerősebb csomagot is a címvédő tudná összeállítani. Mindezt azzal is indokolta, hogy véges az az időszak, amíg még bajnoki címre esélyes marad a Warriors, elvégre Stephen Curry is 34 éves már, míg a fiataljaik nem biztos, hogy időben fejlődnek eleget ahhoz, hogy elnyújtsák ezt az időszakot, úgyhogy Duranttel maximalizálhatnák az esélyeiket rövidebb távon. A szóban forgó GM gondolkodás nélkül feladná a fiatal tehetségeket és Andrew Wigginst is Durantért, akit az is motiválhatna a Warriorsnál, hogy itt nyílna a legnagyobb esélye újabb bajnoki címet nyerni.

Ehhez a szálhoz kapcsolódik, hogy Stephen Curry állítólag többször is megkereste az elmúlt időszakban korábbi csapattársát, nyitott lenne az újbóli összeállásra, és amikor erről kérdezték, nem cáfolt, hanem kitérő választ adott. Curry annyit mondott, hogy a híresztelések is a liga részét képezik, és ezt a választ mindenki annak veszi, aminek akarja – annyit azért hozzátett még, hogy mindenki tudja, milyen gyorsan változnak a dolgok, de tetszik neki a jelenlegi helyzetük. Bucher ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Joe Lacob meggyőzése erről már nagyobb falat lenne, mivel elsőre nem éppen a legszebben váltak el egymástól a felek. A tulajdonos a közelmúltban általánosságban arról beszélt ugyanakkor, hogy az Bob Myersnek és a csapatának a feladata eldönteni, hogy mi éri meg jobban: néhány érték feladása a nyerési potenciáljuk rövidebb távú növeléséért, vagy a jelenlegi ösvényen maradás.

Több másik GM is azt gondolja, hogy a leglogikusabb az lenne, ha a Sunshoz kerülne KD, és egy nyugati konferenciában dolgozó általános igazgató szerint az asztalon is van egy háromcsapatos csere, amiben Durant a Sunshoz, Mitchell a Netshez kerülhetne, míg a Jazz más értékeket és draftjogokat gyűjthetne be – itt kell megjegyezni azt is, hogy Mitchell sem kerülhet egy csapatba Ben Simmonsszal a jelenlegi szerződésük miatt. Amennyiben a Pacers beleütné az orrát ebbe a cserébe, és szerződésajánlatot tennének Deandre Ayton elé, az sem elképzelhetetlen, hogy sign&trade ügyletben a Sunshoz küldenék Myles Turnert, aki utána mehetne tovább a Jazzhez.

Egy másik, keleti konferenciában dolgozó GM szerint a Wizards lenne a megfelelő célpont Durant számára, elvégre Washingtonban született és nőtt fel, így ez egy hazatérés lenne a számára, és a „helyi fiút” biztosan jól is fogadná az ottani szurkolótábor. Durantet az is motiválhatná ebben, hogy az jelentősen javíthatná a megítélését, ha itt nyerne bajnoki címet, és nem egy olyan csapathoz kerülne ennek érdekében, amelyik már nélküle is komoly erőt képvisel (Warriors, Suns, Heat).

Több vezető ugyanakkor azon a véleményen van, hogy a Nets vezetősége helyében nem cserélnék el Durantet, hanem bíznának abban, hogy túlteszi magát azon a csalódottságon, hogy Kyrie Irvingnek nem adtak maximum hosszabbítást. A Nets abban is bízhatna emellett, hogy Ben Simmons egy jó edzőtáborral szintén okot adhatna Durantnek, hogy a maradás mellett döntsön. Ide kapcsolódik a korábban már emlegetett Brian Windhorst információja is, aki arról beszélt, hogy több forrása szerint is felkészült a Nets arra az eshetőségre, hogy nem kapnak megfelelő ajánlatot játékosukért.

A kameruni születésű Joel Embiid francia válogatott lehet, miután napvilágot látott, hogy még június 4-én állampolgárságot szerzett. A 76ers centere nagy valószínűséggel a 2024-es, párizsi olimpián képviselheti Franciaországot, miután minden jogi akadály elhárult ez elől.

Anthony Slater (The Athletic) számolt be arról, hogy Andre Iguodala egyelőre nem döntött arról, hogy folytassa a játékospályafutását vagy visszavonuljon, viszont amennyiben a folytatás mellett dönt, a Warriors fenntart neki egy helyet a keretében. Jelenleg 11 játékossal állnak szerződésben, de a fennmaradó helyek közül egyet Ryan Rollins elvihet, annak ellenére is hagyományos szerződést terveznek adni a második körös újoncuknak, hogy jelenleg egy fáradásos törés miatt maródi. Egy másik helyre Quinndary Weatherspoon is jelölt lehet, de neki állíítólag inkább adnának egy újabb two-way szerződést.

Több szerződés részletei is ismertté váltak. Nikola Jokics és Darius Garland megállapodása is 15%-os trade kickert tartalmaz. John Wall Clippersnél kötött megállapodásának a második éve csapatopciós. Davon Reed minimum fizetése erre a szezonra teljesen garantált, a következőre egyáltalán nem. Luke Kornet Celticstől kapott szerződése több részletben válik egyre nagyobb értékben garantálttá, augusztus 15-ig csak 100,000 dollár garantált belőle, de ha a keret tagja lesz az alapszakasz kezdetén is, akkor is csak a fizetése fele lesz biztosan garantált. Max Christie 2 évre a minimumért írt alá a Lakershez, fizetése teljesen garantált – neki nem tudtak hagyományos újoncszerződést adni, mivel Lonnie Walker elvitte a teljes adófizetős MLE-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus