Hírmorzsák 2022-07-15 (12.30)

Deandre Ayton aláírt a Pacershez, de a Suns tartotta az ajánlatot. A Nets azt üzeni a csapatoknak, hogy emeljenke a Durantért tett ajánlatukon. Donovan Mitchell Knicksbe igazolása egyesek szerint elkerülhetetlen. Pat Beverley iránt érdeklődik a Heat és a Lakers. Austin Rivers a Minnesotához írt alá, D'Angelo Russell hosszabbítana a Wolvesszal és a csapat is lát még benne kiaknázatlan potenciált. Jamal Murray és Michael Porter Jr. perclimiten kezdi a szezont. Justin Champagnie két évre írt alá Torontóban.

Tegnap beszámoltunk már arról, hogy Deandre Ayton aláírta az Indiana Pacers négy évre és 133 millió dollárról szóló szerződési ajánlatát, azóta pedig az is kiderült, hogy a Phoenix Suns szinte gondolkodás nélkül tartotta az ajánlatot, így magához kötötte a centert. Ayton szeretett volna Tyrese Haliburton csapattársa lenni Indianában, de a Suns ezt nem hagyta, így a magasember nem lesz benne semmilyen sign-and-trade-ben sem, jelen állás szerint Phoenixben kezdi meg a szezont - a hírek szerint a Suns nem is ajánlott neki eddig semmit, egyszerűen az volt a terv, hogy meccselik az ajánlatot és kész.

Szívesen maradna hosszabb távon is Minnesotában D'Angelo Russell: a hátvédnek nem volt stabil szezonja a Wolvesnál, de szeretne hosszabbítani a csapattal még a következő idény előtt. A csapatnál is érdekeltek ebben, úgy látják, hogy Russell-lel jól mutatna a Towns-Gobert magasember-páros, meg akarják őket nézni és Chris Finch vezetőedző szerint az irányító olyan jól pick-and-rollozik, hogy abban még maradt tartalék, ezt szeretnék belőle kiaknázni.

Szintén a Wolveshoz kapcsolódik, hogy Austin Rivers egy évre a csapathoz szerződik. A Denverből távozó rányító fizetése egyelőre nem ismert, de újra Tom Connellyvel dolgozhat. 

Justin Champagnie két évre marad a Toronto Raptorsnál: az előző szezonban two-way szerződése volt, most a veteránminimumért leszerződött az NBA-csapattal, bár az első szezonja részlegesen garantált, a második pedig semennyire nem az.

A Denver Nuggetsnél Michael Porter Jr. és Jamal Murray is felépül a szezonrajtra, de mindkét játékos perclimiten lesz. Most már fájdalom nélkül edzhetnek, végigcsinálják a felkészülést, de nem akarják túlerőltetni őket az idény elején, az első időszakban biztos, hogy extra figyelmet kapnak majd a játékperceik - azt nem tudni, hogy a tervek szerint meddig.

A Jazzhez kapcsolódik, hogy ugyan még csak tegnapi hír az, hogy Donovan Mitchellről tárgyanak a New Yorkkal, de egyes belsős újságírók szerint a csere szinte biztosan megtörténik, a kérdés csak az, hogy mikor, maga az ügylet szinte elkerülhetetlennek tűnik. Brian Windhorst szerint a Knicks annyi draftjogot tud adni, amennyit csak Danny Ainge kér és a két másik kérő, a Miami Heat, valamint a Brooklyn Nets meg sem tudja közelíteni ezt az ajánlatot, ráadásul a Knicksnek van a legnagyobb szüksége egy olyan sztárra, aki odaigazol. 

A Brooklynnál egyébként állítólag azzal "fenyegetőznek", hogy ha a többi csapat nem emel az ajánlatán, akkor megtartják Kevin Durantet, nem adják oda senkinek csak úgy, akinek kell, az fizesse ki az értékét. Brian Windhorst mindenesetre hozzátette, hogy a Nets stratégiáját Durant egyetlen rosszul időzített tweettel bedöntheti és azt egyelőre senki sem tudja, hogy a várakozás hogyan érinti a játékost és hogy hogyan fog erre reagálni.

Patrick Beverley-re is van érdeklődés, állítólag ott is a Miami, valamint a Los Angeles Lakers kerülhet képbe - Beverley a Gobert-cserében került a Jazzhez, ahonnan most nagyjából bárki vihető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus