Hírmorzsák 2022-08-09 (9:00)

Kevin Durant választás elé állította a Nets tulajdonosát: cserélje el őt vagy rúgja ki Sean Marks és Steve Nash kettősét. Joe Tsai kiállt a Nets vezetése és edzői stábja mellett. Mégsem Durant akarta Nash vezetőedzői kinevezését? Kanadában továbbra is szigorúbbak lesznek a koronavírussal kapcsolatos korlátozások. Quinn Cook a Kingsnél, Trent Forrest a Hawksnál.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy szombaton Londonban lezajlott Kevin Durant és Joe Tsai találkozója, ahol a játékos ismételten cserét kért a Nets tulajdonosától. Charania forrásai ugyanakkor úgy tudják, hogy Durant azt is közölte a tulajdonossal, hogy válasszon közte, illetve Sean Marks és Steve Nash párosa között, mivel ő nem hisz abban az irányban, amit a csapat jelenleg követ. A megbeszélés őszinte, ugyanakkor professzionális mederben zajlott, és ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor a Netsnél tisztában vannak a pontos okokkal is, hogy Durant miért kérte a GM és a vezetőedző eltávolítását. Charania arra is kitért a beszámolójában, hogy továbbra is a Celtics, a Raptors és a Heat számítanak a legkomolyabb érdeklődőknek, és egy Jaylen Brown köré épülő csere továbbra is életképes lehet, ugyanakkor a Nets célja továbbra is az, hogy minden egyes értéket kicsikarjanak az esetleges cserepartnerükből.

Miután napvilágot látott, hogy mi hangozhatott el a találkozón, Tsai Twitteren jelezte, hogy a Nets vezetősége és edzői stábja is élvezi a támogatását, és olyan döntést fognak majd hozni, ami a legjobban szolgálja a csapat érdekeit.

Ian Begley (SNY.tv) arról számolt be, hogy nem valós az a narratíva, hogy annak idején Durant kardoskodott Nash vezetőedzői kinevezése mellett, mert valójában Marks volt az, aki mindenképpen őt szerette volna leültetni a kispadra. Marks amiatt is Durant begyében lehet, hogy miként kezelte Kyrie Irving helyzetét, miként beszélt róla.

Az ESPN számolt be róla, hogy az NBA szétküldött egy tájékoztatót a csapatoknak arról, hogy Kanadában továbbra is csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik megkapták a megfelelő dózisú oltást a koronavírus ellen, és ez alól csak azok jelentenek kivételt, akik valamilyen igazolt egészségügyi probléma miatt nem vehették fel az oltást. A csapatoknak az ilyen okból hiányzó játékosokat úgy kell feltüntetniük a sérültlistán, hogy az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt hiányoznak, és az ilyen okból kihagyott mérkőzések után nem is jár fizetés az érintett kosarasoknak. A Raptors idén legalább 44 meccset játszik majd Kanadában, hármat az előszezonban, illetve 41 alkalommal az alapszakaszban, és a rájátszásba jutásukkal tovább is nőhet az a szám, hogy hány mérkőzést érinthet ez a szabályozás.

Marc J. Spears (ESPN) számolt be róla, hogy Quinn Cook szerződést kapott a következő szezonra a Kingstől. Cook legutóbb a 2020/21-es idényben lépett pályára a ligában, az elmúlt idényt a Kings G Ligás partnerénél töltötte. A játékosnak az edzőtáborban lesz lehetősége kiharcolnia, hogy ő lehessen a csapat harmadik irányítója a keretben, gyakorlatilag ugyanarra posztra fog hajtani, mint a Kings edzőtáborában szintén résztvevő Matthew Dellavedova.

Az előző szezon során a Jazz színeiben 60 meccsen pályára lépő Trent Forrest új csapatot talált magának, a Hawkstól kapott two-way szerződést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus