Hírmorzsák 2022-08-24 (10:00)

Beverley-nek nem tetszett, ahogy a felek intézték a Durant-ügyet, mert emberek egzisztenciájával játszottak. A Nets előtt nem volt reális cserelehetőség, Duranték pedig realizálták, hogy a dolog nagyon elhúzódhat és olyan csapathoz kerülhet, ahová nem szeretne, ezért egyezhettek meg. Brad Stevens beszélt Jaylen Brownnal, nincs köztük probléma. A Suns soha nem tett formális ajánlatot Durantért. A Jazz egyre nyitottabb RJ Barrettre, a Knicksnél abban bíznak, hogy Mitchell megszerzése újabb sztárt vonz majd be. Schröder újra a Lakershez kerülhet. Bevásárolt a Wizards tulaja. Haslem mezét vissza fogja vonultatni a Heat. Visszatér a Suns 1992-93-as, ikonikus meze. 

Tegnap írtunk róla, hogy Kevin Durant és a Nets megbeszélte nézeteltéréseit, a játékos marad Brooklynban – ezt Sean Marks GM közleményben jelentette be. A Caesars fogadóiroda gyorsan reagált, az eddigi 18 az 1-hez képest most már csak 9 az 1-hez adják a Nets bajnoki címét, amivel megelőzték a Lakerst – jelenleg a Celticset tartják a legesélyesebbnek, nem sokkal mögötte áll a címvédő Warriors, majd holtversenyben a Suns-Clippers-Bucks trió. 

Az ESPN pár kérdést tett fel öt szakírójának a Durant-sagával kapcsolatban. Tim Bontemps és Jamal Collier szerint az egésszel Durant vesztette a legtöbbet, Bobby Marks szerint a Celtics, mivel most rendezni kell a kapcsolatot Jaylen Brownnal, Andrew Lopez szerint Brown mellett Mikal Bridges, Pascal Siakam és a többi, csereajánlatokba bekerülő játékos, míg Nick Friedell szerint maga az offszezon az eset legnagyobb vesztese, mert két hónapig rengeteg dolog függött ettől, és nem történt szinte semmi, pedig sok minden történhetett volna. Arra a kérdésre, hogy ezek után Kyrie Irving a Netsben játszik-e a 2023-as cserehatáridő után, nem tudtak egyértelmű választ adni – két szakíró szerint igen, kettő szerint nem, az ötödik pedig nem tudott dönteni, mert Irving esetében már nem lehet biztosat mondani. 

Patrick Beverley meglehetősen elítélően nyilatkozott az egészről. A Jazz hátvédje Twitteren azt írta, hogy most mindenki csendben ül, de ez az egész nincs rendben. Akadnak olyan játékosok, akiknek el kellene tartaniuk a családjukat, viszont a KD-sz.ság miatt eddig nem kaptak szerződést. Kevin Durant válaszolt neki egy rövid „BLAMEKD” (hibáztasd KD-t) tweettel, ezt követően annyival egészítette ki a mondandóját, hogy nem személy szerint Duranttel van baja, hanem azzal, hogy mindkét fél intézhette volna az egészet a színfalak mögött is. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról beszélt, hogy tudomása szerint a Nets messze volt attól, hogy elcserélje Durantet, és nem is nagyon akadtak jó lehetőségek. A megegyezésben nagy szerepet játszhatott az, hogy Duranték egyrészt felismerték, hogy a csapat nem fog sietni, márpedig KD nem akart kihagyni hónapokat, másrészt azt az ajánlatot fogadják el, ami számukra is a legjobb, nem foglalkoznak majd azzal, hogy Durant hová szeretne menni. Zárójelben megjegyezhetjük, hogy egy-két nappal korábban érkeztek olyan hírek, hogy a Memphis gondolkodik egy ajánlaton, elképzelhető, hogy ez is felgyorsította a tárgyalásokat. 

Brad Stevens, a Celtics szakmai elnöke egy rádióműsorban elmondta, hogy a múlt héten felkereste Jaylen Brownt LA-ben és mindent átbeszéltek. Stevens szerint Brown most nagy médiazajba került, de ezt ki kell tudni zárni. A csapat úgy segíthet, ha végig őszintén kommunikál az érintett játékossal, amit a Celtics megtett, így nem alakult ki probléma köztük. Stevens szót ejtett arról is, hogy Malcolm Brogdon leigazolása után jó érzésekkel vágnak bele az új évadba, mert a meglévő magot sikerült tovább erősíteni. 

Jason Gambadoro (98.7 FM Phoenix) értesülései szerint a Sunsnál sem okozott nagy törést Kevin Duranték döntése, mivel már hetek óta nem volt kapcsolat a felek között, ráadásul nemcsak hogy nem ajánlották fel Mikal Bridgest, egyáltalán semmilyen ajánlattevés nem történt. 

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Utah Jazz egyre inkább elfogadja ellenértéknek RJ Barrettet a Donovan Mitchell-cserében. Korábban olyan hírek jöttek, hogy nem érdekli őket a játékos, mivel idén ősszel idő előtt új szerződést kellene neki adni, vagy pedig 2023 nyarán korlátozott szabadügynökként könnyen el is veszthetnék. Begley szerint a Knicksnél is több vezető belemenne az ügyletbe, de a végső döntést Leon Rose hozza majd meg. Begley szerint egyébként korábban a Cavaliers is érdeklődött a Jazznél, ahogyan a Hornets és a Wizards is.

Marc Berman (NY Post) szerint egyébként a Knicksnél hisznek benne, hogy ha összeáll a Jalen Brunson-Donovan Mitchell duó, akkor ez a páros be tud vonzani egy harmadik sztárt is, ráadásul úgy látják, hogy ha Obi Toppint elcserélik, akkor Julius Randle is visszatérhet a 2020-21-es formájához. Az újságírónak nyilatkozva egyetemi edzője, a legendás Rick Pitino azt mondta, hogy a New Yorkban született, majd a környéken felnőtt Mitchell imádna a Knicksnél játszani, és a családja közelsége is nagyon vonzó ajánlat. 

Marc Stein (Substack) szerint nagy rá az esély, hogy a korlátozás nélküli szabadügynök Dennis Schröder és a Los Angeles Lakers újra összebútorozik. A jelenleg a német válogatott edzőtáborában tartózkodó, de kisebb sérüléssel bajlódó hátvéd a 2020-21-es szezonban remek teljesítményt nyújtott a Lakersnél, de a szezon közepén visszautasította a klub négyéves, 84 millió dollár körüli ajánlatát. A 2021-es offszezonban végül csak egy évre, 5.9 millióért szerződhetett a Celticshez, de onnan tovább cserélték Houstonba, július óta pedig nincs csapata. Stein szerint Schröder szívesen visszatérne LA-be, a Lakersnek pedig nagy szüksége lenne erősítésre hátvéd-poszton. 

A Minnesota Timberwolves edzőtábor-szerződést (Exhibit10) adott a csatár CJ Ellebynek és a center Luka Garzának

A Comcast eladta az NBC Sports Washington regionális sportcsatornát a Washington Wizards és az NHL-es Washington Capitals tulajdonosának, Ted Leonsisnek. Leonsis cége, a Monumental már eddig is 33%-os tulajdonos volt, most pedig megvásárolták a maradék 67%-ot is. 

Udonis Haslem a minap jelentette be, hogy 20. szezonjára is visszatér a Heathez, erre pedig maga Pat Riley reagált. A Heat elnöke annyit közölt, hogy Haslem egyike a legjobbaknak, akik valaha a Miami mezét viselték, illetve tényként kezelte, hogy a 40-es mezt vissza fogják vonultatni – természetesen az új szerződést már alá is írták. 

Végül pedig egy jó hír a Phoenix Suns drukkereinek és a ligát régóta követőknek. 30 évvel ezelőtt, az 1992-93-as alapszakasz kezdetén debütált a Suns úgynevezett Sunburst meze, amely óriási népszerűségnek örvendett, ráadásul ebben a szezonban a gárda nagydöntőt játszott, Charles Barkley pedig alapszakasz MVP címet nyert. A kerek évforduló alkalmából a 2022-23-as évadban a Sunburst lesz a Phoenix úgynevezett Classic Edition meze, és a kötelező 4 meccsnél jóval többször játszanak majd benne.

Az akkori gárda centere, Mark West ma a csapat nagykövete, és elmondta, hogy abban az évadban rengeteg újdonság történt a csapat körül – az akkori tulajdonosi kör 1987-ben vette meg a Phoenixet, és erre a szezonra ért be Jerry Colangelo GM munkája: a Suns új arénába költözött, a gárda korábbi All-Starja, Paul Westphal lett a vezetőedző és az offszezonban megszerezték Barkley-t. Graham Wincott marketingigazgató kiemelte, hogy ez volt a Dream Team barcelonai parádéját követő szezon, globálisan hatalmasra nőtt az érdeklődés a liga iránt, a Suns pedig megszerezte az olimpiai menetelés egyik legismertebb (és leginkább médiaképes - a szerk.) alakját, ami világszerte felhelyezte őket a térképre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus