Hírmorzsák 2022-09-17 (8:00)

Dennis Schröder visszatér a Lakershez. Érdekesen alakulhat a Lakers hátvédrotációja. Tárgyal egymással a Jazz és a Lakers. Franciaország-Spanyolország döntőt rendeznek az Eb-n. Az NBPA elnöke örökre eltiltaná Robert Sarvert. A Suns elveszítheti egyik szponzorát is, ha marad a tulajdonos. Gary Payton II műtéten esett át. Zavaros a Knicks vezetőségén belüli hierarchia. Chris Chiozza a Netsnél, James Johnson a Pacersnél bizonyíthat.

A Lakers bejelentette, hogy szerződtették a következő szezonra Dennis Schrödert, az irányító 2,64 millió dollárért írt alá. Schröder korábban volt már a csapat játékosa a 2020/21-es idényben, és akkor a szezon közben emlékezetes módon visszautasított egy 4 éves, 80 millió dollárt is meghaladó hosszabbítási ajánlatot egy ennél is nagyobb szerződés reményében. Robert Pelinka a közleményében mégsem a játékos és a csapat múltját hangsúlyozta, hanem azt, hogy a Hawksnál már dolgozott együtt Schröder és Darvin Ham, akikben közös az is, hogy mentálisan nagyon erősek. Újdonsült szerzeményük mélységet ad a rotációjuknak, illetve egy újabb olyan hátvédet, akit rá lehet tenni a labdás emberre is, miközben a túloldalon bizonyított pontszerző és játékszervező.

Marc Stein (Stein) információi szerint a végső döntést a csapat összeállításáról természetesen Ham fogja meghozni az edzőtábor után, de a Lakersnél Russell Westbrookra és a most leigazolt Schröderre tekintenek kezdő hátvédekként, Patrick Beverley és Kendrick Nunn lehet a második sor, míg Austin Reavesre inkább kiscsatárként tekintenek, aki LeBron James cseréje lehet. Jovan Buha és Sam Amick (mindketten The Athletic) információi szerint viszont Schröder érkezése azt is jelentheti, hogy a Lakersnél megfontolhatják Westbrook padra tételét.

A The Athletic szerzőpárosa arra is kitért, hogy a nyáron a Lakers és a Hornets is felmerült egy potenciális Jazz-Knicks cserében, amiben Donovan Mitchell a Knickshez került volna, míg a Lakershez Bojan Bogdanovic és Terry Rozier érkezhetett volna. Ahogyan azt az elmúlt napokban is lehetett már hallani, a Lakers jelenleg is érdeklődik Bogdanovic iránt, és a legutóbbi beszélgetésekben Jordan Clarkson és Malik Beasley neve is felmerült, ugyanakkor a Lakers továbbra sem igazán akar megválni a jövőbeli első köröseitől, illetve Clarksonnak 14,3 milliós opciója van a 2023/24-es idényre, ami belerondíthatna a Lakers jövő nyári terveibe. Ugyanez a probléma a pletykált Pacers-cserével is, amiben Myles Turner és Buddy Hield érkezhetne Los Angelesbe, Hieldnek 19 milliós fizetése van a 2023/24-es szezonra.

Az elődöntőkkel folytatódott az Európa-bajnokság – részletes összefoglalónkat ide kattintva olvashatjátok. Befejeződött Lengyelország menetelése, Franciaország ellen egy hatalmas pofonba szaladtak bele, 95-54-es különbség alakult ki a találkozón. A második elődöntő sokkal nagyobb küzdelmet hozott, Spanyolország úgy győzte le 96-91-re a házigazda Németországot, hogy a negyedik negyedet 11 ponttal húzták be, úgyhogy Franciaország-Spanyolország döntőt rendeznek vasárnap este a kontinensviadalon.

Tamika Tremaglio, az NBPA elnöke az NBA Today műsorában elmondta, hogy Robert Sarver örökös eltiltását követelik, és ezt a játékosok nevében mondja. Nem akarják, hogy olyan pozícióba kerüljön, ahol olyan egyéneket irányít, akik a játékosokkal kapcsolatban állnak, és azt sem akarják, hogy magukkal a játékosokkal kapcsolata legyen. A róla szóló jelentésből számukra teljesen egyértelmű, hogy nem akarják a továbbiakban azt látni, hogy betölti a tulajdonosi pozícióját. Nem tudja, hogy Adam Silver mennyire nyitott arra, hogy meglépje ezt, ugyanakkor nagyon remélik, hogy az egy évre szóló felfüggesztése után sem tud majd visszatérni Sarver.

A Suns mezszponzora, a PayPal részéről Dan Schulman vezérigazgató szólalt meg Sarver ügyével kapcsolatban, és elmondta, hogy nem fogják meghosszabbítani a csapattal kötött megállapodásukat, amennyiben egy év után visszatérhet a tulajdonos. Úgy érzik, hogy az értékeikkel nem összeegyeztethető mindaz, ami kiderült Sarverről.

A Trail Blazers bejelentette, hogy Gary Payton II még júliusban műtéten esett át egy izomsérülés miatt, ugyanakkor arra számítanak, hogy a szezon kezdetére teljesen fel fog épülni a nyáron szerződtetett hátvéd.

Marc Berman (New York Post) arról írt cikket, hogy a ligában többek számára is zavaros, hogy a Knicksnél Leon Rose alatt milyen hierarchia uralkodik. Nem egyértelmű, hogy kikkel folytathatnak tárgyalásokat más csapatok vezetőségi tagjai, Donovan Mitchellről például Gersson Rosas tárgyalt a nyáron, de William Wesley, Brock Aller és Scott Perry is komoly befolyással rendelkezik.

David Duke Jr. újabb two-way megállapodást írhatott alá a Netsnél, miután az előző szezonban 22 meccsen átlag 15,5 perc lehetőséget kapott Brooklynban. Chris Chiozza is szerződést kapott a Netsnél, visszatér korábbi csapatához a hátvéd, az ő megállapodásainak a részletei ugyanakkor nem ismertek még.

A Pacersnél two-way szerződést kapott a második körben kihúzott Kendall Brown. Indianában szerződést kapott még James Johnson, Bennie Boatwright, David Stockton és Gabe York is, ők feltételezhetően mind az edzőtáborban bizonyíthatnak, a megállapodások részletei nem ismertek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus