Hírmorzsák 2022-09-19 (9:45)

Spanyolország nyerte az Eb-t, Willy Hernangomez lett a torna MVP-je. Evan Fournier szerint Spanyolország egyszerűen jobban játszott a döntőben. A Las Vegas Aces a WNBA bajnoka. A Warriors úgy számol, hogy Andre Iguodala folytatja a pályafutását. Szvatoszlav Mikhailiuk részben garantált szerződést kapott a Knickstől. Kostas Antetokounmpo a Bulls edzőtáborában bizonyíthat. Wyc Grousbeck szerint a Celtics sokak szemében túlértékelt.

Vasárnap a helyosztókkal befejeződött az Európa-bajnokság. A délutáni bronzmeccsen Németország Dennis Schröder (26 pont, 6 gólpassz, 8 eladott labda) vezetésével 82-69-re legyőzte Lengyelországot, erről itt olvashatjátok részletes összefoglalónkat. Az esti fináléban Spanyolország jobbnak bizonyult Franciaországnál, Juancho Hernangomez 27 pontjára építve 88-76-os győzelmet arattak – a fináléról itt írtunk bővebben. A torna legértékesebb játékosának Willy Hernangomezt választották meg, aki a kontinensviadalon 17,2 pontot és 6,9 lepattanót átlagolt, az Európa-bajnokság álomötösébe az MVP-n kívül Lorenzo Brown, Dennis Schröder, Giannis Antetokounmpo és Rudy Gobert fért még be.

A győztes csapatot edző Sergio Scariolo szerint könnyű azt mondani, hogy most nagyon boldogok, elvégre úgy nyertek, hogy a torna előtti erőserrenden a nyolcadik helyet foglalták el. Lépésről lépésre haladtak felfelé, és elképesztő azt látni, hogy annak a sok fantasztikus csapatnak mind fölé tudtak kerülni. Willy Hernangomez nehezen találta a szavakat a meccs után, de a boldogsága mellett azt hangsúlyozta ki, hogy mennyire büszke a csapattársaira, az edzőire és a spanyol szövetségre is, szerinte nagyon megérdemelték ezt az aranyat. Az ezüstérmes Franciaország részéről Evan Fournier értékelt, szerinte Spanyolország az elejétől a végéig jobban játszott, egyértelmű meccstervvel érkeztek meg a döntőre, míg ők (a franciák) nem tudták kellően tartani magukat a saját tervükhöz, sosem tudták igazán átvenni a meccs irányítását. Spanyolország egyszerűen jobban játszott, ennyi az egész.

A Las Vegas Aces nyerte a bajnoki címet a WNBA-ben, miután 3-1-es összesítéssel felülmúlták a Connecticut Sun csapatát. A csapat a története során először nyert bajnoki címet, a döntő legértékesebb játékosának Chelsea Grayt választották meg. Becky Hammon ezzel gyakorlatilag tökéletes első idényt teljesített vezetőedzőként, megválasztották az Év Edzőjének, majd bajnoki címet nyert csapatával.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Warriorsnál azzal számolnak, hogy Andre Iguodala folytatja a pályafutását és a következő szezonra is aláír majd hozzájuk. Mint ismert, Iguodala hónapok óta halogatja a döntését, hogy folytassa-e a pályafutását vagy visszavonuljon, és a hírek szerint a héten fog bejelentést tenni a podcastjében.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Szvatoszlav Mikhailiuk egy éves, részben garantált szerződést kapott a Knickstől. Mikhailiuk az előző idényben a Raptors játékosa volt, 56 meccsen átlag 12,8 perc lehetőséget kapott Torontóban, de a nyáron megváltak tőle. Fred Katz (The Athletic) információi szerint a minimumért írt alá az ukrán kosaras, és a szerződéséből 50,000 dollár garantált.

Kostas Antetokounmpo neve már korábban is felmerült a Bulls kapcsán, és Shams Charania értesülései szerint meghívót is kapott a csapat edzőtáborába, ahol várhatóan egy two-way helyért harcolhat. A Bullsnál jelenleg mindkét two-way hely le van kötve, ugyanakkor Justin Lewis helye elképzelhető, hogy felszabadul, mivel az újonc játékos ACL-szakadást szenvedett a nyáron.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Celtics tulajdonosa, Wyc Grousbeck zöld jelzést adott a vezetőségnek a költekezésre, de a Boston Globe megkeresésére arról is beszélt, hogy szerinte sokak szemében túlértékelt a csapata. Úgy gondolja, hogy a tavalyi menetelésükbe a közvélemény túlságosan is sokat lát bele, mert hiába voltak két győzelemre a bajnoki címtől, előtte a Nets, a Bucks és a Heat ellen is kemény párharcot vívtak, majd a Warriorstól ki is kaptak. Nem gondolja azt, hogy ők lennének kelet kiemelkedő favoritjai, nincs egyértelműen kikövezve az útjuk az újabb döntőig, ugyanakkor egy minőségi csapatot alkotnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus